Ahojte, v poslednom čase, tak 3 týždne si všímam, že mužovi strašne začala smrdiet spálňa. Keď tam ráno vôjdem (spíme zvlášť, momentálne spím pri dieťati, ktoré sa často budí), tak ma ovalí taký nepríjemný puch ako keď sa rozkladá alkohol s niečím skysnutym, že až. Muž alkohol nepije. Ma vyšší tlak, zje kadečo, ale ani cibuľu a cesnak veľmi nekonzumuje, žeby to tak ráno bolo cítiť. Nemali ste niekto niečo podobné? Nechcem ho zbytočne posielať k lekárke, ale zase čo ak je ti niečo vážne? Sťažuje sa na vysychanie hrdla, inak nič. Vyzerá zdravo. Ale ten smrad je fakt na nevydržanie. Až ma napne keď tam vôjdem. Predtým nič také u neho nebolo. Ani neviem ak by som teraz s nim v spálni vydržala. Skutočne hrozné je to.
no ak dýcha ústami , keďže ma v nich sucho...tak si myslím, že smrad je od žalúdka
Nemoze mat cukrovku?
Nesmrdia mu nohy?
Cukrovka acetonovy zápach . Nech ide k dr a dá skontrolovať krv, cukor...ak teda nepije bude to zdravotný problém, buď cukrovka, žalúdok alebo zuby
ja osobne si myslim, ze bude mat problem s cukrovkou. nediagnostikovali mu ju? mal by ist jednoznacne na vysetrenie, moze to byt vazne aj nemusi. aspon bude vediet, na com je, no nie?
môže to byť važnejšia dg,dobre,že si si to všimla,manžela poslať k dr,nie je to prkotina..treba vyš. pečen a pankreas
Perfektna tema 😁👌
Cukrovka aj mne napadla ako prvá, môže byť ešte aj iný zdravotný problém, takže treba ísť k lekárovi.
Viac zapachaju (aj pot, aj z ust) velki masozravci. Stravu ma vyvazenu, bez udenin..atd??
@januska20 Neberie žiadne lieky na tlak. Ma ho zvýšený. Bežne tak 130 na 90.
@moonlight1210 na žiadne testy dosiaľ nebol. Sladkého je celkom dosť. To ta takto prejavuje?
@janinah zatiaľ nebol na žiadne testy. V minulosti mal len ten zvýšený krvný tlak, ale to majú v rodine, takže to lekárka ani neriešila. Má menej než 30 rokov, takže mi záleží dosť na tom, aby bol zdravý. Príde mi to zvlášne, ten zápach.
@stanulienkat Údeniny neje, maximalne údené kuracie. Inak celkovo je iba kuracinu a ryby a skôr korenene rôzne.
@moonlight1210 tiež na napadla cukrovka
Niektori ludia to maju zo zaludka. Zdravotne mozu byt uplne ok, len vekom sa to zhorsuje. A vobec to nemusi byt cukrovka. Posli manzela na preventivku.
Rozne druhy cukrov obsahuju takmer vsetky potraviny (aj bez toho, aby boli primarne sladke. Aj trebars chlieb obsahuje isty druh cukru.). Od jednoduchych cukrov po zlozite. A telo cukrovkara ich nevie spracovat. Takze vyvaraju v tele kysle prostredie, velmi prijemne pre rozne infekcie a bakterie.
Navonok sa prejavuje cukrovka rozne, pretoze nie vzdy je to hned o tom, ze telo nevie stiepit cukor uplne. Zhorsovat sa to moze postupne.
Cukrovka sa prejavuje zvysenou unavitelnostou (postupne sa to zvysuje, nie naraz zo dna na den), castejsim mocenim a potrebou pit vodu, vacsim smadom. Obcasnym narazovym hladom (narazovou velkou chutou toho viac zjest naraz. to je vtedy, ked prudsie poklesne cukor v krvi, lebo ho telo nevie dodat.). Postupnou stratou vahy (nemusi byt).
Akekolvek infekcie sa lahsie chytia a tazsie liecia (hlavne mykozy, teda zapal koze, sliznic). Povrchove poranenia (skrabnutia, atd.) sa tazsie hoja a mozu po nich ostat viditelnejsie jazvy (hlavne na nohach ako prvych). Pichanie, brnenie v nohach ako prvych.
A z koze a dychu casom citit taky sladkasto-kysly (ako po zhnitych jablckach), alebo acetonovy zapach.
Pije dosť vody?
Podľa mňa to bude zmena zdravotného stavu. Ak dodržuje hygienu ako predtým a nepožíva nejaké silno výrazne jedla oloumocke syrceky, sardinky mal by navštíviť .lekára, žeby diabetes,to tak voni.
Síce keď ja sa zamyslím tiež ráno keď mám zabednene okná a zatvorené dvere,tiez to nie je Channel , echt kultová clovecina a nemám nejakú chorobu.
Skúsili sme urobiť test na cukor z krvi, cez prístroj a ráno mal 3,8-3,9mmol
Je to v poriadku také hodnoty ráno?
Ano
Berie aj nejaké lieky na tlak? Moja mama sa mi tiež sťažovala, že cíti smrad v spálni. Otec sa lieči na tlak, hygienu dodržiava ( v tomto smere je to všetko o.k.). Tak neviem 😕
Veľmi často perie,lebo otec sa aj dosť potí..