Dobrý večer. Už som tu raz písala ohľadom pachu v byte. Môžem sa nazvať puntičkárom, potrebujem mať všetko typ top upratané, poumyvané, zas nemôžem povedať že to preháňam.. Každý týždeň čistím kúpeľňu, 2 x do týždňa cítim záchod, každý druhý deň vysávam a v zápätí umývam. Všetko mam upratané. Okná čistom 3 x do roka, bývam pri ceste takže nejak sa to často moc neoplatí (pred veľkou nocou, počas leta a pred adventom).. Prach utiera raz za 2 týždne niekedy ani to nie. Uprstujem každý deň, lebo všetko potrebujem mat na svojom mieste...
Ale k veci.. Ten zápach, prídem do bytu po dlhšej dobe a ja si neviem pomôcť, neviem odkiaľ to ide, popravde väčšina nábytku tu je ešte po bývalých majiteloch, ale všetko mam vydezinfikovane... Neviem nájsť príčinu pachu a idem sa už ozaj z toho zblázniť. Mam aromadifuzer vývonia ozaj iba na chvíľku, skúšala som z eurony tie spreje nepomohlo, už som skúšala aj obyčajný sprej z obchodu ani to nepomohlo chvíľku cítim vôňu ale skôr pach pohltí tu vôňu ako by to malo byt naopak. Vôbec neviem kde mam hľadať. Ešte ďalší problém je ten, že prádlo ktoré operiem mi vôbec nevonia, prídem k mame k svokre tam to vonia vonia mi aj potom a mne nie doma.
Keď sme ešte byvali u svokrovcov jej bol ozatazko sa vzdať synacika, a keď sa dozvedela ze ideme sami bývať tak povedala,, veď si choďte do zasmradeneho bytu"... 🙈🙈🙈🙈 Beriem to ako prekliatie 😂😂😂 srandujem len proste mala pravdu... Teda nebolo to nám dopriate z jej strany teda myslím asi z celej strany..
Tak by som si priala mat vôňu doma ako je u mojej mami babky alebo u niekoho iného 😪 veľmi na to trápi vždy keď prídem návšteva 1 minútu pred tým viem všetko vyvoňat aby ani nevedeli.. Mal niekto takýto problém? Ci je problém vo mne? Mam k tomu bytu už odpor..
Asi je to tim ze si az velka puntickarka, takze aj ked to u teba nesmrdi tebe to smrdi opytaj sa inych ci nieco citia ja si myslim ze si to uz namyslas ale to je moj nazor
Mali sme nieco podobne na jednom podnajme, nakoniec sme nasli za skrinami plesne 🤦♀️
Skus tiez precistit sifony a odpad vo wc, napr. Sifo je celkom dobre, mozno aj zavolat niekoho s krtkom co by vam to poriadne precistil. A tiez vam moze ist smrad zo stupaciek od susedov, s tym sa az tak vela robit neda ale mozno nieco vymyslite.
Pracku treba vycistit raz za cas, google ti poradi, su na to pripravky, myslim ze sa daju pouzit aj tablety do umyvacky, ja pouzivam ocot raz do roka na najhorucejsom programe
Môže to byť aj vlhkosťou ... Hlavne ak máš dofuzer, často peries a umyvas (veľa vyparenej vody) treba skontrolovať steny a aj stav vlhkosti. U nás keď sme prišli do podnájmu, tiež som mala stále pocit zápachu. Nakoniec sme našli za skriňou pleseň, tu sme odstránili, no stále som cítila aj vlhkosť a prádlo schlonaj 2-3 dni.... Tak sme kúpili poriadny odvlhcovac, ktorý zároveň čistí vzduch a od vtedy je to oveľa lepšie. Bežne za deň vyparí 2 litre vody, ak periem aj 3-4. Čiže u nás pomohlo zbaviť sa vlhkosti. 🙂
Ale ako vyššie písali, môže to byť aj sifonom/stupačkou, odpadom, skús prečistit. 🙂
nemáte to náhodou od susedov. My sme sa za takých susedov sťahovali. Síce to boli prehúlení fajčiari a nám od nich smrdel stále celý byt. Bolo to hrozné. Nakoniec sme sa za nich odsťahovali. Tak či tie pachy nemáte tiež od nejakých smraďochov susedov. Smrad zo stupačiek od susedov.
Pomoze dezinfekcia ozonom a antibakterialne vymalovanie bytu.Dezinfekciu ozonom vykonava skoro kazda upratovacia firma.
od susedov ide smrad na záchode to je dosť cítiť bud fajčenie alebo varenie...
Ale toto je taký zatuchlí smrad, vôbec neviem čomu to prirovnať a teda ja mam na toto čuch, prídem do bytu, a hneď ma to obije, pýtala som sa mami tiež povedala ze taka zatuchlina zmiešaná s cigaretmi, ešte tie cigarety pochopím lebo muž fajčí, ale na balkóne nedovolil by si fajčiť dnuka a iní fajčiari tiež fajčia a nemajú tam toto jednoducho pri tom balkón je zavretý :/ tie plesne za skriňami joj to keby sa dali dat tie skrine dole.. Naposledy sme maľovali chudobu ešte vravím možno to bude lepšie a nie nie je.. A verte mi z toho nešťastná :/
Imho ide z tych z tych starych skrin a nabytku. Nam ked zomrela babka, vsetko sme dali prec okrem velkych skrin a este roky ked som vosla do tej miestnosti to tam "pachlo" po nej. Aj ked men to vonalo kvoli spomienkam. Lebo nabytok pohlcuje pach.
Nechápem prečo dalo nadpis iba nulu.. Jasne som zadala zapach v byte .. Hmm co už