Dobrý deň.
U rodičov začal páchnúť sporák, horáky akoby za petrolejom. Predtým takto plyn nesmrdel. Stretli ste sa s tým niekto? Únik plynu to nebude, včera ale mama čistili horáky neviem čím či to môže byť tým?
Ďakujem
@claudaia ak si odskusala jarovou vodou na unik a ziaden nebol, tak to bolo bud casovou nahodou, ako spomina @biba_18 ze si sa strafila, kedy robia nejake merania plynari a vtedy je plyn aromaticky viac, alebo pouzila pri umyvani saponat, ktory nedostatocne oplachla, pripadne zatiekol do kaliskov a ako sa ohrieva, tak vytvara nejaky aromaticky pach. Stava sa mi to celkom bezne, ked som ten gulaty tanierik umyl odmastovacom a slabsie oplachol, alebo ked som pouzil agresivnejsi prostriedok a bronzovy/medeny/cojaviemaky kalistek s triskou sa opaloval nanovo...
no takto ja som po 15 rokoch kupila novu plynovu varnu dosku a plynar nas upozornil, ze dobre sme urobili, lebo pri starych sporakoch a varnych doskach, ak sa nieco stane, poistovne kratia plnenie a ak zistia neodborny zasah , tak sa s plnenim rozlucte. Mne vravel, ze toto treba vzdy vyhodit a kupit uz nove, ze maloktory plynar si vezme na svedomie opravu starych horakov.
keď skúšajú úniky plynu, tak plyn odorizujú ... spýtala by som sa na plynárni či robili odorizáciu ...