Zápach sporáka - plyn

claudaia
Včera o 10:26

Dobrý deň.
U rodičov začal páchnúť sporák, horáky akoby za petrolejom. Predtým takto plyn nesmrdel. Stretli ste sa s tým niekto? Únik plynu to nebude, včera ale mama čistili horáky neviem čím či to môže byť tým?
Ďakujem

biba_18
Včera o 10:37

keď skúšajú úniky plynu, tak plyn odorizujú ... spýtala by som sa na plynárni či robili odorizáciu ...

egonsk
Včera o 11:01

@claudaia ak si odskusala jarovou vodou na unik a ziaden nebol, tak to bolo bud casovou nahodou, ako spomina @biba_18 ze si sa strafila, kedy robia nejake merania plynari a vtedy je plyn aromaticky viac, alebo pouzila pri umyvani saponat, ktory nedostatocne oplachla, pripadne zatiekol do kaliskov a ako sa ohrieva, tak vytvara nejaky aromaticky pach. Stava sa mi to celkom bezne, ked som ten gulaty tanierik umyl odmastovacom a slabsie oplachol, alebo ked som pouzil agresivnejsi prostriedok a bronzovy/medeny/cojaviemaky kalistek s triskou sa opaloval nanovo...

katulienkax
Dnes o 06:16

no takto ja som po 15 rokoch kupila novu plynovu varnu dosku a plynar nas upozornil, ze dobre sme urobili, lebo pri starych sporakoch a varnych doskach, ak sa nieco stane, poistovne kratia plnenie a ak zistia neodborny zasah , tak sa s plnenim rozlucte. Mne vravel, ze toto treba vzdy vyhodit a kupit uz nove, ze maloktory plynar si vezme na svedomie opravu starych horakov.