Ahojte chcela by som sa spýtať ktorá dlažba je lacnejšia na ukladanie ci veľkoformátová alebo mala? Ci taka ktorá má len jeden formát alebo je zložená z rôznych veľkostí? Majster nám povedal ze cena práce je podľa typu dlažby ale nekonkretizoval to... ďakujem
@emiliachuda dlažbu a jej veľkosť si vyberáš podľa toho na čo má slúžiť. Ak je to len okolo domu ako pochôdzna, tak daj veľkú ale tá je zase ťažšia ale má svoje aj iné nevýhody. Ak má ísť pod autá, tak by som išla do menšej- teda klasickej veľkosti a ak tam budú parkovať kamióny, tak najstabilnejšia je tzv. háčková - do tvaru H. Podľa mňa sa robotníkom nerobí dobre s veľkoformátovou dlažbou. Je tazká a už len aby ju dali z palety musia byť 2-3 osoby. Vyššie ceny sú za veľkoformátové dlažby, za tie úplne malé štvorčeky a potom ak robia s viac farbami a tvoria nejakú mozajku. Čiže ak ideš do klasickej dlažby jednofarebnej, tak cena bude normálna, lebo s tou sa im aj dobre robí, nemusia riešiť nejakú mozajku. Odporúčam ti si cenu dohodnúť fixnú na celé dielo. Lebo naši roboši riešili, že na m2 a potom prišlo vyúčtovanie a boli tam hodiny. Lenže oni si asi nevšimli, že máme kamery (možno si mysleli, že je to len maketa, neviem), tak napr. jeden deň naúčtovali 8 hodín ale podľa kamery tam boli 3,5 hod.. Takže my sme akceptovali hodiny ale išli sme podľa záznamov z kamery a potom už zrazu, že oni chcú m2. Potom sme sa dohodli na nejakej cene ale podľa ich fiktívnych hodín by to bolo o 3 tisíc eur viac.
Dopresu sa dohodnite, potom uz to bude tazsie. Vyber dlazbu, aj taku, aj taku a daj nacenit. S malou farebnou je viac prace pri ukladani, ale zasa je lahka. Ak ma sikovnych pokladacov, tak aj mala im bude pribudat rychlo a nebudu mat problem s podkladom, ako pri velkej. No tak si vyber.
Ja si myslim ze pokial je to nejaky majster co robi sam na seba, streli ti za pracu rovnaku cenu bez ohladu na dlazbu 🙂 ale mozno sa mylim
@emiliachuda tak velku ulozia skor. Je s tym nenej roboty