Zalepenie skleneného jedálenského stola

weronika171717
1. máj 2021

Prosím, mate skúsenosť s tým, že sa vám odlepilo sklo z jedálenského stola? Mne sa to stalo a v skelnarstve mi povedali, že to sa nedá zalepiť, že to jedine pod nejakým uv svetlom. Ide o sklo a chromovu konštrukciu. Ak ste sa s tým stretli a zalepili to, tak prosím o každú jednu radu aké lepidlo alebo co kupit. Stol už v záruke nie je. 🙏🙏🙏

arcenciell
1. máj 2021

@weronika171717 daj foto stola nech vidime ako to vyzera

weronika171717
autor
1. máj 2021

@arcenciell toto je on, nemám originál fotku nakoľko nie som doma. 🙄 To vyznačené oranžovým sa odlepilo. Ide o sklo a kov.

lejja
1. máj 2021

@weronika171717 skúste epoxidové lepidlo, napr. Pattex repair epoxi.

lindous
1. máj 2021

Nehovorím z vlastnej skúsenosti, ale mamin priateľ, ktorý stále niečo kutiluje vraví, že existujú číre dvojzložkové epoxidové lepidlá, ktorým by malo ísť, ale pri mnohých je materiál pred použitím pre lepší výsledok vhodné zahriať a následne správne zaťažiť, čo je pri skle vcelku riskanté, hlavne v rukách niekoho kto nemá skúsenosť može prasknúť, keď sklenár povedal, že sa nedá, tak by neexperimentoval ... vhodné sú naozaj tie lepidlá, ktoré stvrdnú pod UV a že existujú aj také, pri ktorých, stačí aj UV v slnečnom žiarení, tak sa možno pozrite po takom, ale tiež tam je dôležitá úprava materiálu pred lepením a očistenie vhodným rozpúšťadlom 🙂

weronika171717
autor
1. máj 2021

@lejja
@lindous ďakujem žienky, skúsim niečo epoxidové, lebo naozaj sa mi nechce kupovať nový stôl 😂😂😂

kitycat
1. máj 2021

Ja by som kupila novy stol. Nieco polozis na okraj a urve sa ti sklo.. To chces... Raňajky, obedy a večere v strese kedy sa rozlepi stol

weronika171717
autor
1. máj 2021

@kitycat práveže skusim a ak nebude držať kúpim nový, ale zase toto riešiť 🙄🙄🙄😅