Záclony - za a proti

ladyk001
3. mar 2021

Ahojte mam dilemu , kupili sme novostavbu a neviem co dat do okien, ci aj zaclony a zavesy alebo iba zavesy? alebo len roletky den a noc?
ako to mate vy?

sona96
3. mar 2021

@ladyk001 za mňa jednoznačne záclony a závesy, pre mňa je to najútlejšie

leuska15leuska15
3. mar 2021

@ladyk001 my máme novostavbu a len vonkajšie žalúzie. Mne sa vôbec záclony závesy nepáčia. Ale každý podla svojho vkusu 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
3. mar 2021

je to vec vkusu, nemám záclony a závesy ani v byte

lypka
3. mar 2021

Pre mňa je okno bez záclony také prázdne, smutné. A závesy podľa toho, či sú žalúzie, ale zútulnia miestnosť, ale je to fakt len vec vkusu.

deti95060810
3. mar 2021

boli sme pár rokov bez záclon - manž. sa to nepáčilo, tak sme dali záclony.... máme aj žalúzie

ivn
3. mar 2021

ahoj, za mňa rolety deň a noc, sú perfektné

avril299
3. mar 2021

priatel alergik, takze cim menej textilie, tym lepsie... mame len zaluzie

3petka
3. mar 2021

@ladyk001 my mame len vnútorne vertikálne žalúzie. Ale ja som taký chlap v ženskom tele 🙂 mne sa nechcelo take veci riešiť praktické a bodka.

mizu89
3. mar 2021

Mne sa veľmi páčia také dlhé záclony.bez vzoru hladké a husté aby nebolo vidno dnu.ale doma máme vertikálne žalúzie.su fajn ale zase dosť prerazaju svetlo.ja mám rada tmu.

erikad82
3. mar 2021

Mne osobne žáluzie nič nehovorí. No predsa sme ich mali 6r. /bývali sme u svokry/ 🙂 otrasne sa umývajú.... Teraz máme závesy a záclony. Zbožňujem keď umyjem okná vyvešiam čerstvo oprané závesy+záclony 🙂 Vôňa po celom dome 🙂

ela_79
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkava
3. mar 2021

@ladyk001 alergie, roztoče.... radsej bez.... ale vec nazoru a vkusu

sonicka96
3. mar 2021

My sme dali do nového bytu rolety deň a noc ... A po 2 r som konečne chlapa prehovorila na záclony a závesy... Tá izba bez toho je taká neúplná,prázdna ... 🙂

andreatytler
4. mar 2021

@ladyk001 Ak by boli okna velmi pekne, kvalitne, dala by som len zavesy aby tie okna vynikli, Ak su len bezne okna, dala by som aj zaclony, lebo nic tak nezutulni dom ako zclony. Zaluzie mi pridu prilis kancelarske. Rolety mam zaseknute v minulosti.. viem ze dnes su aj velmi pekne a moderne rolety ale u mna sa to spaja s minulostou.

jaskolka
4. mar 2021

My sme mali najorv len žalúzie, kým sa prerobili poschodie a potom sa dali aj garnize(predtým boli tam len hole okná) vyzeralo to otrasne, ako nedorobene. Záclony úplne zmenili celú izbu, je útulná

jaja20
4. mar 2021

My vôbec nemáme záclony,ani závesy,iba žalúzie,ale ani tie nepoužívame,lebo máme radi priame jasné vonkajšie svetlo a tieto veci ho tlmia.
A na parapetoch mám kvety,tak by to ani nevyzeralo pekne,keby tie záclony boli okolo nich obtiahnuté.