Kupujeme do noveho bytu prvykrat zaclonu..2metre mame garnizu..klasicke panelakove okno v kuchyni..lepsi ten dlhsi rozmer?
Ake mate vy ?
Tiez by som brala tu sirsiu zaclonu, lebo 230cm ti urobi len velmi malinke riasenie na 2 metrovej garnizi. Ale hlavne aka je vyska od parapetu po garnizu?
Toto je velmi smerodajne, lebo aby ta zaclona pekne ukazala mala by siahat presne po ten parapet ako je na obrazku. Moze byt aj dlhsia ak nemas pod oknom stol ale kratsia urcite nie.
Preboha toto hádam nie. Čistú bielu, mliečnu. Na dvojmetrovu garnizu dávam 4m zaclonu. A dĺžku by som dala až po radiátor.
@martul takychto komentárov je vhodné sa zdržať.. každá si vyberáme veci také aby sa nám páčili
@lilianka28
@andreatytler merala som,od garnize po parapet cca 151cm ale na inych je rozmer 300x150cm
No tak tá 160 cm ti bude určite dlhá.
Treba rátať aj s krúžkami, stipcami, že ti zase posunú záclonu nižšie.
Ak chceš konkrétne s takouto výškou, tak potom jedine posunúť, prevrtať garnizu vyššie.
@lilianka28 nie..aj 150cm su pekne..len skor islo o to ci 300cm nebude siroka a 130 by nebola kratka
Určite 300 cm nebude široká. A tú výšku si už vyber podľa toho, aby ti max. siahala po parapetu, nech sa ti nekrči.
Prípadne ak je parapeta užšia a garniza ďalej od steny, tak by to až tak nevadilo.
Ja bezne kupujem dvojitu sirku zaclony na sirku garnize, takze na 2m garnizu, je idealna 400cm siroka zaclona. Minimum je 1.5 nasobok sirky garnize aby si mala pekne nariasene. Vsetko co je kratsie ako 1.5 nasobok sirky bude mat velmi jemne a hlavne nepravidelne riasenie, ze niektory zahyb bude vacsi a niektory skoro ziadny - vid obrazok na porovnanie kde je 2 nasobok sirky a 1 nasobok sirky.
A mas na garnizi kruzky? Stipce? Ak ano, predstav si pokial hore bude ta zaclona siahat ked bude na tych stipcoch a tak odmeraj vysku. Ako povedala @lilianka28, tie kruzky a stipce ti posunu zaclonu nizsie mozno aj 2-3cm, Ja by som hladala medzi tymi 150cm. Alebo 160cm a potom ti zaclona bude siahat pod parapet.
Kratsiu ako 150cm by som nedavala. Mne osobne to velmi vadi ked je to okno take odseknute kratkou zaclonou. Zase na druhej strane, ak mas parapet siroky a pacia sa ti na nom kvety alebo ozdoby, tak vtedy ta 130cm bude dobra.
@andreatytler si mila,dakujem za taketo rady
Ta kratka zaclona na mojom druhom obrazku nema ziadne riasenie. Aj taka je pekna a tu co si dala ty na zaciatku by sa dala aj tak urobit ze nebude mat ziadne riasenie, kedze je dost husta a je na nej ten dekor salok a zrniek. Riasenie ti sposobuje ze zaclona je hustejsia a poskytuje vacsie sukromie. Na tom tvojom obrazku by som povedala ze ta zaclona ma 2 nasobok sirky garnize podla toho nariasenia.
Na 2m garnizu určite tú 300 cm.
Výška je 160 cm, to je ten najdlhší cíp, tak si odmeraj pokiaľ ti bude siahať.