Rozmyslam nad tahavymi muskatmi, lebo su vraj nenarocne. Balkon mam na juh, v podstate mi na neho v lete cely den svieti slnko. Odkial kupujete sadenicky, ako hnojite, kedy vysadzate a kedy s nimi na balkon? Dakujem za kazdy tip a radu 🙂
@eva_eva no kvietky sú pol biedy ale tie lupene nešťastné :D :D suseda nad nami mala červené muškáty, hádaj či mi na parapetách ostali neumyteľné fľaky z lupienkov.. ale hovorím to je len môj názor.. ja som mala tiež na svojom južnom sirôtky a rástli ako divé 🙂 len jasné že chceli viac vody ale dali to okato najavo
Muškáty sú nenáročné a veľmi pekné, ale pozor - tie ťahavé sú dosť labilné počas vetra, môžu sa polámať. My máme balkón na západnú stranu, jedno z mála, čo je tam maximálne spokojné, sú aksamietnice rozložité. Podľa mňa sú nádherné. Mám tam aj levanduľu, lenže tá nekvitne celé leto. Aksamietnice áno. Možno aj nechtík lekársky by stál za to. Jednoduché, vďačné, veselé a nádherné. 🌼🌸☀️
Ja pestujem surfínie a petúnie,bývajú v krásnych farbách,aj dvojfarebné pásikavé alebo fľakaté. Každý rok kupujem iné a balkon len tak žiari. Najčastejšie ich nakupujem v OBI,ale mávajú ich aj v Kauflande,Lidli,prípadne v klasických záhradníctvach. Od mája až do oktobra ťa budú tešiť 🙂
Ja len toľko že muškáty sú otrava lebo keď odpadávajú robia strašný neporiadok... Moje osobné kritérium je aby nerobili neporiadok :D