Idem si k vám po radu. Raz za čas opakovane mi vojde do bytu od susedov wéckový smrad. Sú to slušný ľudia, neviem ako sa od nich môže smrad dostať ku mne do izieb. Vonku z bytovky ten smrad necitiť, takže musí vojsť rozvodmi radiátorov. Ale je to nelogické a nepochopitelné. Čakala by som smrad vo wecku a kúpelni, ale v izbách? A len raz za čas. Nie je nízky tlak. Myslíte, že pomôže utesniť spáry pri radiatorových rúrach? Je to strašný smrad. Alebo to ide priamo z radiátorov cez samoodvzdušňováky? Aj teraz v lete, keď sa nekúri? Je to kanalizačný smrad.
Poutesnujte všetko ako píše @chrobak7 Ventilátory v kúpeľni a na WC a aj digestor máte cez spätné klapky, či?
A ty maš nebodaj automaticke ovzudšňovaky? Dosť o tom pochybujem... Aj voda a vzduch vo vykurovacej sustavy smrdi jak mrtvola, takže môže to byť aj to.
@chrobak7 pod izbami kde mám zápach majú tiež izby, takže preto som narážala na ich slušnosť. Predpokladám, že potrebu robia vo wc a nie v izbách.
@thirstymonk prečo by som nemohla mať samoodvzdušňováky? Zápach z radiátorov cítiť viac olejovo. Toto je akoby kanalizácia.
@aurelia2000 neťahá to z ventilátorov. Je to v izbách.
Lebo samoovzdusnovaky v bytovkach nezvyk. Musela by si ich tam dat cielene
Si myslíš, že slušní ľudia serú konvalinky? Že ich exkrementy nesmrdia? So slušnosťou to nemá nič spoločné. Je to stavebný problém. Niekde - možno cez šachtu, alebo stupačky, preniká vzduch. Treba utesniť otvory medzi panelmi, stenami a prechodmi rúrok. - napr. vypeniť PUR penou.