Len zo zaujímavosti 🙂 zdobite domácnosť podľa sviatkov, ročných období a podobne ? Ja to volám americké žienky, lebo som to videla len vo filmoch 😄 Ja teda samozrejme Vianoce, na veľkú noc nejaké vajíčka a zajka, ale nikdy nie veľa. A tam fungujú, že jarná výzdoba, jesenná výzdoba, Halloween, veľká noc, Vianoce. Čo sa týka dekorácií, alebo aj farieb v domácnosti. Ja akurát mením obliečky na vankúšiky v obývačke, jeseň/ zima tmavé farby a jar/leto kvetinové vzory.
U nás to vyzerá celý rok rovnako. Na Vianoce máme len stromček, na Veľkú noc nič. Nie sme s mužom typy na to zdobenie, proste 😀.
Len na vianoce, aj to to nijak neprehanam
Nie. Jedine na Vianoce vyzdobujeme dom.
Nie. Iba na Vianoce máme strom.
Vôbec nie, ani žiadne sviatky neoslavujeme.
Nie.
Dôvod?
Ja ani nechcem vlastnit tie vsetky haraburdy na vyzdobovoanie. Som minimalistka, nemam rada haraburdy, kazia mi priestor, beru energiu priestoru aj mne.
Ale pravdaze sviatky oslavujeme a su pre nas velmi dolezite.
Ale uplne chapem ak sa to niekomu paci.
Ak meníš obliečky na dekoračných vankúšoch v obývačke podľa ročného obdobia, robíš viac, ako bežná slovenská žena. 😁
ano. jar, velka noc, jesen, Halloween, vianoce, leto. nieco mame kupene a nieco handmade vyrabame s dcerou vzdy k aktualnej teme.
Vianoce, Veľká noc len tak trochu kôli dcére inak nic
Zdobím, ale nie Halloween... na jar vždy tulipány, jarné košíky s jarnými kvetmi, Veľká noc vajíčka, na jeseň chryzantemy a mám veniec z gaštanov, ale nič prehnane.Ale vankúše máme celý rok tie isté🙂ani posteľné prádlo nemám vianocne
@autorka ánooo ja to milujem. 😃 Akurát som pred dvomi mesiacmi vymenila závesy v obývačke, bežne tam máme čisto čierne a tieto sú tiež ale sú tam akoby vyšité fialové kvietky, mením obliečky na dekoračných vankúšikoch aj na normálnych, koberček pod kuchynskou linkou mením podľa sezóny a na vianoce (inak na žiadne iné sviatky nezdobím, zdobím iba podľa ročného obdobia, moc nemusím tie mini dekorácie). Mením aj tú blbosť na dverách aj rohožku. Na vianoce tu cítiš škoricu a jablko a cez leto idem do vôní ako citrón a mäta. A samozrejme kvety vo váze. Lenže ja som mladá, bez detí, študujem a žijeme si tu tak s priateľom. 😃 Takže bohvie či by ma to bavilo aj keby som v inom štádiu života. Zatiaľ si to užívam. 😃
Nie robí to chlap
Na Halloween vyrežeme tekvicu aby nam mohlo splesniviet pol balkóna a na Vianoce strom, ktorý máme pomaly do veľkej noci, lebo nie je toho kto by ho spratal. :D asi by sme radšej nemali zdobit nič 🤣
Ano aj nie. Dekoracie ako take na Vianoce. Velka noc- neoslavujeme ju, ale dcera v skolke vyrabaju vianocne dekoracie alebo doma nieco tvorime, tak si tu tie vajicka, zajaciky chvilku polepene. Na helloween som jej spravila girlandu do izby. Inak mame celorocnu dekoraciu - hracky a papiere, kde sa pozries 🤣🙈
Vôbec, jedine na vianoce stromček a svetielka na plot, na halloween tekvicu lebo to dieťa bavilo... Ináč na toto vobec nemám čas ani povahu
Ale u nás v meste je jeden dom ktorý je vzdy tematicky ozdobený zvonku - okná, pred záhradka a kupodivu žiadny gýč, je to síce prehnane ale celkom vkusne. Vždy keď idem okolo to obdivujem 🙂
@cocolino234 počúvaj, ty sa nezdás 😁
Okrem Vianoc a ani pri tych to nijak neprehanam (stromcek a ak sa udari, tak 4 vetvicky na stole) mam celorocnu vyzdobu-nevyzdobu a ked su kvety tak tie dam do vazy. Neznasam utieranie prachu, tak si to nebudem komplikovat pracholapacmi.
Nie neznasam to, kvety mam celorocne rúže, tulipány ale také veľkonočné,vianočné,jesenné - venčeky na dvere nedávam
Na Vianoce stromcek, vencek na dvere, ten po zime vymenim za kvetinovy celorocny, na Velku noc vajicka, na jesen ak mam tak dam par ozdobnych mini tekviciek a sisky, na jar a v lete davam do vazy zive sezonne kvietky z maminej zahrady a inak asi ani velmi nie.
Tak ja som bola celkom prekvapena ked mi minule kamaratka zahlasila, ze zhana zelenu latku ako potah na stolicky. Ze ide jar tak si chce obyvacku hodit z modrej ( zrejme zimnej) na zelenu. Takze su aj take typy. Ja veru vobec. Fakt, zbytocne haeaburdy potom v pivnici. Max. Velka noc uplne ze striedmo a Vianoce, tiez celkom striedmo len teda plus stromcek ( kazdy rok rovnake ozdoby 🙂
Na dvere vešiam veniec. Mám zatiaľ jarný a jesenný, vianočný si robím sama. Už mi chýba len letný. Vo vnútri mám len málinko dekorácii. Nepáči sa mi, ak je toho veľa, ale zase, aby som nemala vôbec nič, to by mi chýbalo. Také chladné, sterilné bývanie to je. Podľa mňa to bývanie zútulňuje, ak je to s citom a vkusom.
ja mením obrusy... na Vianoce mám vianočný, na Veľkú noc veľkonočný.... v lete veselší, v zime tmavší....
aj oblečenie na periny máme podľa toho... v lete svetlé farby, v zime tmavé, vianočné....
Nie. Iba na Vianoce, aj to len stromček, adventný veniec na stôl a ten veniec na dvere. Možno, keď bude dcérka trošku väčšia, tak kvôli nej začnem zdobiť viac, ale ja na to moc nie som.
Ano, od novembra do Velkej noci mam vianocne, a od Velkej noci do Vianoc mam kvietky a zajace🤣
Nie, iba na Vianoce ozdobím strom - kvôli deťom.