Využitie chodby v 4-izbovom byte

9. aug 2024

Kúpili sme veľký 4 izbový byt a je tu dosť veľká hala ako vidíte na pôdoryse. Aké bude podľa vás najlepšie využitie tejto chodby? Izby sú dostatočne veľké len tá hala podľa mňa zbytočná a kuchyňa naopak mohla byť väčšia..

ukgirls
9. aug 2024

vstavana skryna a mat ju ako spajzu.. mozes si tam dat mrazak ci susicku .. moznosti mas vela-staci zistit na co nemas miesto ci uz v izbach ci v kupelni a to dat tam .. teda ak nechces cely byt prerabat a menit priecky

lin_a
9. aug 2024

v rohu predsiene (oproti vstupnym dveram) sa da vybudovat prieckou satnik/komora/spajza, nalavo od vstupnych dveri vstavana skrina...pribudlo by dost vela ulozneho priestoru.
Do tej kuchyne sa vojde L-kova linka + jedalensnky stol pre styroch, videla som u viacerych bytov s touto dispo.

lily246
9. aug 2024

Pidi kuchyňu 8m² s tou pidi izbou 10m² by som spojila a vytvorila jednu peknú plnohodnotnejšiu kuchyňu s obývačkou. Do predsiene by som dala veľkú vstavanú skriňu.

viestta
9. aug 2024

Nasi maju presne tento byt. Na chodbe vedla dvojdverovych dveri maju vstavane skrine, je tam vsetko na upratovanie vratae vysavaca, zehliaca doska, kos na pradlo, upratovacia chemia a vsetko naradie, plus je to ulozisko pre kufre a ruksaky. Vedla vchodovych dveri vesiakovu stenu a 60 cm skrinu na topanky a podobne.
Linku maju rohovu, ta nova je celkom obrovska a vosiel tam aj jedalensky stol a uzsia skrinka pod okno na "stroje na varenie". Hore je mikrovlnka a robot, dole vsetky elektrospotrebice, prislusenstvo k nim v zasuvke.

simsalabim
9. aug 2024

@lily246 ta pidi izba sa este moze zist, ako detska izba ci spalna. Ja by som priecku neburala.
Poznam tento typ bytu, kamoska mala v predsieni oproti kupelni vytvorenu jedalen, od vstupu oddelenu nizkou policou. Pri vchodovych dverach velku vstavanu skrinu.

zalka
9. aug 2024

@lily246 ak je to byt ako poznam ja tak nespoji kuchyňu z izbou lebo tam býva nosná stena.
Tiež majú v hale jedáleň, a v kuchyni len malý ttzv. raňajkovy stolík s dvoma stoličkami.

viestta
9. aug 2024

@lily246 nespoji kuchynu s izbou, je tam nosna priecka. Velmi tazko by jej dovolili urobit dverny otvor, nie to este zrusit celu stenu

katie253
9. aug 2024

Ja by som kúpeľňu zväčšila na úkor izby 13,9m2, je tam len priecka, da sa posunúť. Izba zbytočne veľká a kúpeľňa maličká... do chodby by som v rohu šatník urobila.

osky
9. aug 2024

@simsalabim

Suhlasim uplne s tymto nazorom.
Tiez mame obriu "chodbu" ,z ktorej vedu vsetky dvere do inych miestnosti.
Urobili sme si tam priestrannu krasnu jedalen,ked sa nas aj 20 zide,mame sa kde zlozit....mam tam komodu aj vitrinu
Na jednej stene po celej dlzke knihovnu.
A vsetci sa hned zlozia tam,do obyvacky u nas nikto neplachne...kazdy si radsej sadne na poriadnu stolicku za velky stol,ako na nizky gauc za konferencny stolik.
K vchodovym dveram by som dala vesiakovu supravu a zrkadlo.
Do rohu /pri kupelni/ peknu vitrinu a komodu...
Do stredu velky stol,rozkladaci,pre pripad potreby.
Uvidis,ako sa tam naucite byt.
Tym padom.mas v kuchyni miesto na ulozne priestory i velku pracovnu plochu.
Nepotrebujes tam pchat stol a stolicky.
Spalnu potrebujes len na spanie,cize by som volila najmensiu miestost.
Vedla obyvacku-viacmenej pre vas,a 2 velke izby oproti pre deti-tam by som dala vstavane skrine,alebp kupit velke,kt zmontujrs,az plafon.
Tam sa ti to zmesti neurekom

kp7333
9. aug 2024

Ja by som asi vyburala priecku medzi najvacsou izbou a predsienou a spravila velku obyvacku spojenu s jedalnou. Ulozne priestory v predsieni by som riesila vstavanou skrinou vedla vchodovych dveri.

fairyy
9. aug 2024

ak mate radi otvoreny typ bytu tak aj toto je moznost...podla nakresu ta priecka, kde som dala krizik nie je nosna cize moze ist dole... na tej nosnej stene potom tmavomodrou som nakreslila kde mozte mat ovela vacsiu kuchynu spojenu s obyvackou.. tam.kde je v obyvacke nakreslena tyrkysova "priecka" nema.ist po okno ale kreslim v telefone 🤣🤣mozu ist iba lamely na ktore budete vediet dat televizor... avsak ten priestor viete preskladat aj uplne inak jedine s cim musite ratat, ze sa bude privadzat v byte voda a odpad na ine miesto ak nechcete schodik v byte kvoli spadovaniu, radim precerpavacku.... druha priecka nakreslena by bola skutocna aby nebolo vidiet do celeho bytu cisto volitelne nemusi tam byt vobec... botnik je tmavomodra vec nakreslena pri vchode... tym ze kuchyna by sa premisetnila ostava vam priestor povodnej kuchyne na co len chcete (zvacsenie kupelne, satnik, odkladaci priestor, spajza, pracovna, uz na vas co sa sa vam paci )

viestta
9. aug 2024

@katie253 ta izba vedla kupelne je tak akurat na spalnu. Das ku dveram skrine, postel, nocne stoliky a uz tam vela miesta neostane, ani na komodu oproti posteli

mrkvicka060
9. aug 2024

znami mali takyto byt a v chodbe mali jedalensky stol. bolo to fajn

autor
9. aug 2024

Uvažujeme aj zbúrať tú priečku do obývačky a vznikne 29m veľká obývačka+jedáleň. Je to tenká priečka ale nieviem či je možné ju úplne zbúrať.

viestta
9. aug 2024

Ci ju mozte zburat rozhodne statik. Aj ked vam to statik povoli, nemusi vam to dovolit Spolocenstvo vlastnikov alebo v jeho zastupeni spravcovska spolocnost. Ked vam to povoli Spolocenstvo alebo spravca nemusi vam to povolit Stavebny urad, pretoze je to zmena dispozicie a k tomu potrebujete stavebne povolenie, ohlaska nestaci.
Mne osobne by velmi vadilo keby mi od dveri videli rovno do taniera a aj by mi vadilo, ze sa spina z vonka nosi rovno do obyvacieho priestoru.

pomaranc24
9. aug 2024

Čo som bola v tomto byte ja, tak tam v rohu oproti vchodu bola akoby malá pracovňa. Ale extra veľká mi ta chodba neprišla (keď prišli 2-3 ľudia naraz, aspoň sa netlačili).

My sme boli pozerať aj byt, kde chodba bola najväčšia miestnosť v byte a nedala sa tam ani skriňa spraviť...

tesi56
14. aug 2024

My máme rovnaký byt, na chodbe máme kumbál/špajzičku kde máme potraviny, spotrebiče. Vľavo vedľa dverí mám šatníkovú skriňu + priestor na topánky. Keby som nemala tú špajzičku, dosť by mi chýbala. Mám rada tento byt, páči sa mi ako je rozvrhnutý.