Vysávanie a vytieranie bytu v jednom kroku

gloria31
30. jan 2022

Zdravym chcela by som sa spýtať ci mi niekto viete poradiť dobrý vysávač a mop v jednom. Rada by som si ulahcila upratovanie v byte. Rada by som si kúpila taketo nieco aby som vysavala a vytierala v jednom kroku. Tiez by ma potesilo ak by som pri vysavaci mohlo adapter na mop dat dole a mohla bezne povysavat aj koberec. Hlavne je aby dobre
vytieral pri tom vysavani. Ci sa do tej mop casti dava iba voda alebo voda s nejakým prostriedkom je mi jedno a cenovy limit nejako neriesim.
Ďakujem velmi pekne za pomoc a odpoveď

83lenka83
30. jan 2022

@gloria31 ja ti neodporučam karcher, blbosť. Nakoniec som si zvykla vysavat normalnym vysavačom a potom prebehnem podlahy s parnym mopom (mam viledu xxl a je super).

majkaadka
30. jan 2022

@gloria31 my mame Rowentu vysavac/parny mop v jednom a je to parada 🙂 je tam aj nastavec na koberec. teraz pribudol Sencor roboticky s mopom, vela som od toho "mopu" neocakavala, ale prekvapivo pozmyva pekne.

gloria31
autor
30. jan 2022

@majkaadka môžte mi dat presný typ aj jedného aj druhého?

kkovacovak
30. jan 2022

@gloria31 máme rowentu a nechápem ako som bez toho mohla žiť. Mame v kuchyni bielu lesklú podlahu a tam je to na nezaplatenie. Vytieram každý deň a trvá to chvíľočku. Dávam tam aj saponat ale nemal by byť penivý. Keď budeš kupovať nezabúdaj pozrieť ako saje tá vytieracia hlavica...či aj dozadu nie len dopredu.

gloria31
autor
30. jan 2022

@kkovacovak a vy máte akú. Ak mate ten ktory odporúčate mozte mi napísať rovno typ a označenie aky mate?

kkovacovak
30. jan 2022

@gloria31 máme tento:
https://www.rowenta.sk/Upratovanie-domácnosti/X...
Ale je už aj vyššia rada. Toto je označenie 11.60 a tá vyššia rada je 14.60 ale aký je medzi nimi rozdiel neviem.

kkovacovak
30. jan 2022

@gloria31 a dávam tam sanytol lebo ten moc nepení. Uvádzajú že sa tam majú používať len dovolené prostriedky ale to, aké to sú som sa nedočítala. Ale so sanytolom v pohode

majkaadka
31. jan 2022

@gloria31 roboticky je tento, lacny, ale prekvapivo funkcny, mal dobre recenzie: sencor srv 2230ti
A parny vysavac/mop je starsi typ, nieco taketo: https://www.okay.sk/products/parny-mop-rowenta-...