Dobrý večer prajem. Prepáčte netýka sa to detičiek ale prenajatého bytu v ktorom už pár dní niesme. Ide o to že s priateľom a malým synom sme bývali v prenajatom byte 2 mesiace . Pri podpise nájomnej zmluvy sme platili 500€ vratný depozit plus klasicky mesačné nájomné (vždy 25temu v mesiaci). No lenže stala sa nám taká nepríjemnosť že bolo potrebné vyraziť bytové dvere. Bola som hospitalizovaná v nemocnici. Priateľ odišiel so synom na tých pár dní k svokre a kvôli tým vyrazenym dverám boli privolaný policajti. A kontaktovali majiteľa bytu . Ako som ja bola hosp. a priateľ u svokry majiteľ bytu vymenil zámky a ešte od priateľa vypýtal 500€ !! Nájom máme zaplatený ešte do 25.9.2021 ale už nám len oznámil že mu máme zavolať keď si budeme chcieť prísť pre veci. A nemáme ani vrátený depozit a plus mu priateľ dal 500€ ďalších.. ( nehovorte mi prečo mu ich len tak dal ) je proste takí koná bez rozmýšľania .. a potom si uvedomí až čo spravil .. takže ide len o to či má na to majiteľ bytu pravo alebo nie nakoľko v byte bola škoda len za zámok na dverách .. byt bol naozaj udržiavaný a čistý. Myslíte že nás oklamal ? Mám to ihneď riešiť ? Alebo je v práve . Ďakujem a nehnevajte sa že tak mimo tému pridávam. Pekný večer 🙂
a to kto v dnesnej dobe vyraza dvere? :DDD bol problem, prisiel zamocnik (vraj to vedia aj hasici) a otvorili dvere.
Samozrejme ze to hned ries, nech ti ukaze doklady k kupu dveri a zamky, a preco to kupil, ci ma zdokumentovanu tu skodu. Plus ak sa mu ta skoda vyplatila, ma vam vratit depozit. PLUS je vypovedna doba nejaka z najmu, takto sa to urcite neriesi... depozit sa stahuje za skody, alebo napr. ak neuhradi sa najomne tak sa nevrati atd. Ak dal za opravu 1000EUR tak ok...
Nove dvere s osadenim 1000 ecok, len taky fukot. Preco ich vyrazili? A to ste odisli a. Byt s poskpdenymi dverami nechali pekne upratany?
@simca06022011 kľudne minie podstatne viac ako 500,- EUR za nový zámok a za nove dvere + ak musel platiť pracu, odvoz starých dverí, alebo napr poškodené parkety, vymieňať kľúče, …. zoho sa tam nazbiera
Škoda že autorka nepíše prečo museli vyraziť dvere a prečo to neriešili privolaním zámočníka. To by stalo určite menej a vyhli by sa takejto nepríjemnosti
Možno mal majiteľ bytu dôvod , alebo príčinu - prečo Vás vysťahoval a pýtal peniaze za škodu, ktorú ste spôsobili . Nenapísala si prečo a za akých okolností sa dvere museli vyraziť a prečo bola privolaná polícia...
Byt nie je Váš - je majetkom niekoho iného a Vy ste tam spravili škodu
@donka66 nechápem prečo bolo treba vyraziť dvere od bytu ktorý bol prázdny. Ak si človek zabudne kľúče volá zamocnika a ten ich otvorí.... Skúste napísať viac o Tom a tiež aká škoda vznikla a či sa dvere museli meniť a či je to zdokumentované a prečo tam boli policajti....
tiež by ma zaujímal dôvod vyrazenia dverí ešte k tomu policajtami. Tam bude niečo úplne iné, policajti len tak dvere nevyrazia. Max. volajú majiteľa nech im príde otvoriť dvere.
Myslím, že šlo o to ze práve v ich neprítomnosti bolo treba vyraziť tie dvere,nie ze oni ich museli vyraziť. Takže šlo o niečo veľmi náhle, keď nestihli ani volať majiteľa Nepíšeš nič co sa stalo, čo bol dôvod vyrazenia dverí (voda, unikajúci plyn alebo co?) Zrejme majiteľ prišiel až po tom, no a riešil hneď tu škodu. Pravdepodobne teda šlo aj o niečo iné ako len zničené dvere.
Baby, pise, ze policajti prisli az kvoli vyrazenym dveram.. takze to vyzera, ze vyrazil ich niekto iny.. autorka, povies viac? Lebo vyznieva to tak, ze tvoj priatel mozno velmi dobre vie, preco len tak dal majitelovi hned dalsich 500 na ruku.. mozno len teba chce usetrit od tejto info
Tiež mam dojem, že tu chyba kus príbehu.
@taga ja som pochopila, že ona bola v nemocnici a priateľ bol s dieťaťom u svokry a vtedy boli dvere vyrazene. Čiže nemohol byť on na chodbe omylom vyvrety a dieťa v byte..že byť bol proste vtedy prázdny. Možno sa niečo vážne stalo (začal unikat plyn) a tak náhle bolo treba konať.Tiez myslím ze tu chýba časť pribehu
A prečo bolo potrebné vyraziť dvere? Véd ty si bola v nemocnici a chlap s dieťaťom u mami.yslim že tie dvere nebolo vybalrne len tak. Plus pri vyvalenk dverí nie je poškodený len zamok
To tie dvere vyrazil s tebou, keď si potom skončila v nemocnici?
@pribinak aj hasici to vedia ako som pisala, podla mna je nalo pravdepodobne ze v tejto dobe pride policajt a rozkopne dvere. A ako sa mohlo stat ze neboli doma a rieisl to majitel... Mne viac ako zabezpeka nejde do hlavy ten sposob.. Vymenim dvere zamky a najomnici nech daju vediet kedy si pridu oo veci?
@jaskolka mne sa toto stalo a nik dvere nevyvalil 😁 zabuchnute dvere otvorili za minutu...
@simca06022011 chYba kus príbehu, toto sú len naše domienky čo sa tam udialo
Byt sa otvára pomocou zámočníka a ak vstupuje majiteľ a je tam nejaký problém, tak za asistencie polície, aby bol majiteľ krytý. Dvere sa vyrážajú ozaj len vo veľmi veľmi vážnom prípade a škoda je omnoho vyššia než 500€.
A ty by si chcela prenajímať byt ľuďom, čo za 2 mesiace stihnú vykopnut dvere? Možno chcú niekoho s menej dramatickým životom tam mať 😉 (a ak by sa niečo také stalo, majiteľ sa to mal dozvedieť od vás, nie od polície)
@donka66 predpokladam ze majitel je nepricetne nahnevany ze musi zaplatit nove dvere ktore stoja mailand + novy zamok + nove kluce. Ak bolo zamknute a poskodili zarubnu tak treba opravit aj tu. Majitel musi byt zlostou bez seba a nechce o vas ani pocut a preto Vas vyhodil. Ked vam zoberie 500 kauciu + 500 co ste mu dali to je 1000. Neviem ci to pokryje celu skodu + este teraz bude mat minus na najme lebo bude hladat novych ludi. Viem, ze sa hnevas - ale teda moc sa nemas na co 😕 Budes skodna ako ty, tak majitel.
@kittykat22 nema co byt nepríčetny, rizne situácie sa stávajú. To je ako byt nepricetny a vyhadzovať napr zamestnanca kvoli nehode a pod. Nevieme info co sa stalo, ale podľa mna je takáto reakcia prehnaná a myslim ze majiteľ ak majú najomnu zmluvubna toto ani nemá pravo vymknut ich z bytu (ja napr nechápem preco bol partner s dieťaťom mimo byt a pekne neriešil tie dvere on a nechal to na majiteľa a nechal sa vyhodit takto. ..)
A tu asi odpoved nepride žiadna 😊
@simca06022011 veď o tom píšeme viaceré, že chyba podstatná časť pribehu.
Ak museli vyraziť dvere, tak sú určite poškodené aj dvere, nielen zámok