Vypratanie 3-izbového bytu

karolinakaja
15. jan 2024

Ahojte žienky! Potrebujem vašu pomoc/radu. Ideme predávať po manželovej mame byt, byt je 3 izbový a problém je, ze neviem ako to co najrýchlejšie vypratat. Byt je dosť zaoratany vecami, naozaj ze dosť. Kuchynku linku bude treba úplne dat preč, lebo je stara, vymaľovať byt samozrejme atď. Otázka znie, co ste niektorá už vypratala mega zapratany 3 izbový byt a ak áno, ako to co najrýchlejšie urobiť? Mam zavolať aj nijakú firmu na vypratanie? Len keď ju zavolám tak je zas problém, ze veľa veci v byte je aj naše a musí sa to pretriediť. Alebo aké sú možnosti? Pripadne keď už niekto toto absolvoval, ako náročné to je reálne? Ďakujem za akúkoľvek odpoveď 🙏

kacena4
15. jan 2024

my sme postupne najprv pretriedili obsah skrin nieco nechali (vzali domov) nieco dali do vriec na vyhodenie, nasledne sme volali stahovakov a vypratali zvysok nabytok a vrecia) stalo to nieco cez 200€ 1/2 dnova robota + cas co sme my vnutro skrin robili

karolinakaja
autor
15. jan 2024

@kacena4 ďakujem! A tiež to bol trojizbak? Viete, ide o to, ze je mega zapratany, ťažko sa to vysvetľuje co a ako. Len toto podľa mňa je tak na rok 😅 ale nie len neviem ako to urobiť aby sme to zvládli v pohode

syslik81
15. jan 2024

moja mama oslovila mensinu( ciganov) najskor mama pobrala co si chcela nechat a zvyrok nechala na nich-co chceli si vzali zvysok dali na smetisko .. nestalo ju to vela a aj oni boli spokojny ... kontakt jej dala neaka znama v meste..

jazula
15. jan 2024

Máme podobnú sutuáciu. Momentálne si so súrodencami prechádzajú veci, kto si chce čo nechať + rôzne dokumenty “zachraňujú”. Potom plánujú zavolať firmu na vypratanie, ďalšiu na upratanie. Byt je skoro úplne v pôvodnom stave, tak sa ešte uvidí, či sa oplatí maľovať..

karolinakaja
autor
15. jan 2024

@jazula mame to tiež tak. A na koľko vydute také upratanie bytu z hľadiska času?

jazula
15. jan 2024

Podľa mňa, keby sa tam všetci traja zavreli na 2-3 dni, tak tie veci prejdú a ostane len to, čo má ísť na zberný dvor. Ale oni sa tam občas stretnú na pár hodín, tak je to na dlho (plus 1 žije v zahraničí). To, čo ostane, podľa mňa firma za pár hodín vyprace. Nie som si istá či kuchynskú linku nebude treba vopred rozobrať.

jaskolka
15. jan 2024

Pred pár rokmi sme vypratavali 3 izbový byt po babke. Šli sme tam 4 ľudia v sobotu ráno, veci, ktoré sme si chceli nechať, rôzne dokumenty, pamiatky a tak sme vzali normálne autom, potom v nedeľu brat skočil do krčmy, tam sa opýtal par Rómov, ktorých už sme z videnia dlhšie poznali, ci by nám nepomohli s tým , a keď chcú, nech si vezmú hocičo z nábytku, oblečenia a podobne. Vypili spolu pivo, potom dobehli k nám viacerí asi o pol hodinu, a všetko (co sme už nechceli) poodnasali, niečo si vzali a zvyšok asi odviezli bud do zberu alebo neviem kam.

belllinka
15. jan 2024

@karolinakaja vytriedte co si chcete nechat, ostatne nafot a posli vypratavacej firme, nech ti napisu cenu. A hlavne ten byt nemaluj, je to zbytocne, novy majitelia ho budu iste rekonstruovat, sekat elektriku, mozno burat priecky

slniecko5
15. jan 2024

No my sme vyprataváli len byt po nás a pripravovali na prenájom a bola to jedna katastrofa. 7 dni sme 4 ľudia 8-10 h denne čistili, triedili, vyhadzovali, odnášali do charity a maľovali. My a svokrovci. Vyhodili sme 4 bedne odpadu a 8 mechov odniesli do charity. Odvtedy obaja neznasame veľa veci😀.

slovenka753
15. jan 2024

Ja som nafotila a hodila na bazos zadarmo. Vsetko pobrali do týždňa. Pretoredretriedenie veci nám dvom trvalo den. Ale napr všetky oblečenie a iný textil sme bez milosti vyhadzovali.

katulienkax
15. jan 2024

No moja mama byt po mame nevypratala dodnes, ma ho ako muzeum uz 15 rokov 😂 Ale ona ho ani nechce predat, ved za tych 15 rokov ziskali na cene viac ( co stupli ceny bytov) ako keby peniaze po predaji drzala na ucte.

katulienkax
15. jan 2024

Ale s tymi ciganmi sme mali jednu prohodu, nasi dali z chaty ciganom staru valendu ty si ju odniesli a potom dosli, ze vo valende boli uz rozozrate a sprachnivene od starych mysi 😀

hyta
15. jan 2024

Ak chcete byt predať, ponúknuť ho tak ako je?

kornelies
15. jan 2024

@hyta To nikdo nechce.

marsmykkok
18. jan 2024

Treba postupne. Povyberat dokumenty, zobrať nejaké veci ak chcete a nejaké skúsiť aj speňažiť cez bazos ( keramika stare súpravy a tak) A potom cez miestnu skupinu dajte vedieť že dňa xx od xx do xx kto chce nech si príde zobrať veci zadarmo. Cigáni zoberú aj starý nábytok, bude na kúrenie. A zvyšok potom kontajner zaplatiť a vyhodiť či už s pomocou firmy alebo nejakých ľudí alebo svojpomocne.