Vypínate v dome wifi, keď idete spať?

terezkaarthuramax
29. nov 2024

My ano. Bola som ale u kamaratky a oni mali zapnute aj v noci ja sa v noci casto budim preto viem.

isadoraisa
29. nov 2024

nikdy nevypiname

thirstymonk
29. nov 2024

Jasne a keď je burka, vyťahujem televizor z elektriky :D Maj rozum, tieto veci su absolutne neškodne.

arianna25
29. nov 2024

Ja na noc vypínam lebo dosť svieti. A ja si vypínam aj na mobile wifi a dáta, zvuky.

btus
29. nov 2024

nie, nič nevypínam.

timea301196
29. nov 2024

Nie

terezkaarthuramax
autor
29. nov 2024

@thirstymonk no moja mama sa boji ze je to horuce ten router tak vypne.

sense
29. nov 2024

Nie. Na telefóne mám nastavený flugmodus

thirstymonk
29. nov 2024

@terezkaarthuramax tak nech chyti zo zadu chladnicku, ta je tiez horuca. Asi by ju tiez mala vypinat na noc 😁

timea301196
29. nov 2024

@thirstymonk vieš sú taký ľudia no :D

thirstymonk
29. nov 2024

@timea301196 su hej. Skoda, lebo tieto poznatky pochadzaju zo ZŠ... Myslim to, ze router je skodlivy asi ako radiator.

lubossi
29. nov 2024

My sme v bytovom dome. 30 iných wifi sieti v spálni ma silnejší signál než náš router 🙂

klaridka
29. nov 2024

Veď tým nikomu neuškodí, keď ho vypína... netreba ju za to zosmiešňovať 😉

7miriam77
29. nov 2024

My nevypiname, ale nie je nič zlé na Tom, vypnúť ho

yosi
29. nov 2024

@thirstymonk Moja mama ma raz presviedčala, že jej smrdia žiarovky a, že z nich určite uniká nejaký plyn. Samozrejme mikrovlnka je rádioaktívná atď

buberova
29. nov 2024

Nie, nevypíname

rachel36a
29. nov 2024

@terezkaarthuramax nevypinam...nie je dovod

simsalabim
29. nov 2024

Nie

lelelienka
29. nov 2024

Nevypinam, ale je pravda, ze ak by mal clovek nejaky profi router, ktory ma vacsiu spotrebu, tak vramci ekologickeho/ekonomickeho spravania sa ho aj vypnut oplati. A nie je na tom nic divne, co by bolo dovodom na zosmiesnovanie, vobec nemusi ist o to, ze si clovek mysli, ze mu to ublizi.

thirstymonk
29. nov 2024

@lelelienka Aká to je "väčšia" spotreba? 90% domácich routrov má spotrebu 10-15W, čo ročne urobí cca 10€, ak ide nonstop celý rok. Nemyslím si, že je v tom nejaká ekologia, alebo ekonomia. Z toho dôvodu to nikto príčetný samozrejme nerobí.

Ale poznám prípady, najmä čo sa týka starších ľudí, že sa ani neumývajú, lebo by minuli o kubik vody za rok viac, len tak špongiou si raz za tri dni prejdu pazuchy a idú veselo do MHD. Dobrú chuť... Takže ľudia sú všelijaký, to hej... KAždopádne, nejaké ušetrenie financií, alebo blahodárny vplyv na planétu, tu miesto nemá.

thirstymonk
29. nov 2024

@yosi Možno kryptón :D Mne je ľúto len to, že títo ľudia to považujú za nejakú svoju pravdu... "Lebo keď je zapnutý router, tak ma bolí hlava, lebo nezaspím" a takéto sračky, ktoré absolútne nemajú vedecké opodstatnenie a keď ich konfrontuješ s fakt základnou fyzikou, tak aj tak si idú svoje, namiesto toho, aby uznali, že to, že majú dvesto rokov ešte neznamena, že maju patent na pravdu.

iwesska
29. nov 2024

Ano vypiname. Nevidim dovod zbytocne nechavat ziarenie v byte,ktore nikto nevyuziva.

thirstymonk
29. nov 2024

@iwesska Žiarenie :D

iwesska
29. nov 2024

@thirstymonk Som rada,ze som pobavila.

yosi
29. nov 2024

@thirstymonk Veď hovorím, rádioaktívita ,,Everywhere". Len ako to riešia s vykrývačmi mobilných operátorov?!

0_0
29. nov 2024

Nevypínam, mám viacero smart zariadení, ktoré by potom nefungovali. Ale nikdy som ani nevypínala. Ale nie je na tom nič zlé urobiť to. 🙂
Moja mamina vypína takmer všetko počas búrky a keď aj nie je búrka, tak nemôže byť ani v sieti nič čo sa aktuálne nepoužíva. Napríklad nabíjačka na telefón. :D

sisska96
29. nov 2024

Nie. Ale na mobile áno

angelinja
29. nov 2024

boze zase su tu neiktori mudri akoze zosmiesnuju a chcu povedat ze ostatni su dezolati ale neviem ci by niekto chcel byvat napr. pri vysokom vedeni alebo pri podobnych zariadeniach a ano wifi aj ostatne veci vyzaruju kto tvrdi ze nie neivem co si namysla...my sme nevypinali ale ano uz vypiname. byvame v dome aj keby byvame v bytovke ano povedat ze maju ostsatni ok ale nemusite mat aj vy zapnute a zvysovat si to este...kto ide zosmeisnovat tak nech mi vysvetli preco ludia maju take problemy ako maju nebudem to tu rozpisovat , nech som dezolatka...nakonec sa z nas dezolatov vzdy sme mali pravdu ci to bol nenavideny kovid alebo rozputanie vojny na ukrajine atd. atd...takze kludne vy nedezolati si verte tym vasim liberalnym čajovym rečičkam ktore vam davaju do hlav a nemate vlastny usudok a kludne si aj na mobil lahnite v noci

taktotedanie
29. nov 2024

Nie

zeldia
29. nov 2024

@terezkaarthuramax mame nastavený časovač medzi polnocou a šiestou rano je vypnute.

ivik4
29. nov 2024

Nie 😃