Podla vas zerie vela elektriny mikrovlnka ak je zapnuta stale v zastrcke?
mám všetko vstavané, takže nevypínam nič. Odber neriešim.
Vsetko co je v stand-by rezime zerie elektrinu ak mas smart elektromer. Klasicke hodiny to nevedia zaznamenat.
Ja vypínam hneď po zohriati jedla 🙂
Nie nevypinam, mam ju vstavanu, tak ako aj ruru. Ci ti zerie elektrinu zalezi aka je to mikrovlnka, ano vsetko co je v standby rezime ju zerie. Rovnako vypinas ostatne spotrebice a elektroniku?
nemam mikrovlnku..ale spotrebice nevyoinam ,, to by som sa nachodila vsetko vypnut a rano zas zapnut
Ja mam mechanicku nevypinam
Nie, mam na nej nastaveny presny cas, cize bezne sluzi aj ako hodiny. Klasicke hodiny nemame, lezie mi na nervy tikanie, a aj tak by som ich nemala kam dat. Tu 0,000000nic spotrebu neriesim. Su ine veci, ktore zeru viac a musia bezat nonstop. Takze kvapku v mori ozaj neriesim.
mne to pripadá taká psychotické vypínať spotrebiče na noc zo zásuvky, to by som musela vypnúť rúru, mikrovlnku, internet, pc, tv atď. No keď to takto niekto má, tak si môže rovno elektrinu vypnúť v celom dome....
Mame volne stojacu a vypinam ju tlacidlom ktore je priamo na mikrovlnke a to vypne aj ten rezim stand by, cize je akoby vytiahnuta z prudu
volne stojaca - nevypínam.
však príde účet za elektr. tak potom možno sa rozhodnem...😉
@0silvia0 však vypneš istič... 😉
nie ,nerobím to, ale niekedy mám chuť to spraviť - deti búchajú ohrievajú jedlo.... aj o polnoci...
@deti95060810 jasné, že sa dá vypnúť istič. Len to by som musela nacvičovať so stoličkou vypínanie ističa každý večer, lebo na neho nedočiahnem. No a toto robiť, by som musela byť už asi psycho.
@deti95060810 a pri každom vypnutí elektriny sa mi vypne čas na mikrovlnke a rúre, a nastavovať to každý deň, no ja neviem, pre mňa od veci.
Dakujem za nazory dievcata,do mna len mamka huci ze treba setrit a vypinat
Ja ju mám volne stojacu a nevypínam, ani konvicu. Jedine pračku vypínam ale tá sa nepoužíva denne.
Spotrebu ma, ale je to (pri spotrebe cca 0,5w) 30-50 centov za rok. Je vacsia pravdepodobnost, ze pokazis zasuvku, alebo samotnu mikrovlnku tym ze ju stale vytahujes zo siete. Ak tvojej mamine ten risk za usetrenych 30 centov stoji, tak.. Su ine a lepsie sposoby ako usetrit.
Nevypiname, nemame vstavane. Svokra ale vypinala vsetko okrem chladnicky, aj kanvicu, lebo ze susedom sa raz tak chytila v noci.
Nie nevypinam.
Máme vstavanú, čiže nevypiname. Ale je na nej digitálny čas, takže určite žerie elektrinu.