Výmena wc

4. dec 2024

Prosím vás, na koho sa obrátiť, ak potrebujem komplet vymeniť celý záchod? Robia to nejaké firmy? Ďakujem

earlgrey
4. dec 2024

Mne to robil brat 🤷‍♀️ a úplny laik, teda žiadna firma atď. proste svojpomocne sme vymenili, starý vyhodili...ale tak sú aj firmy jasné, ktoré ti to za pekný peniaz vymenia...

madeincssr
4. dec 2024

Idealne nejaky sikovny rodinny prislusnik, kolega ci znamy. Alebo mozno skusit najst lokalneho "hodinoveho manzela". Ked sa to ma urobit pekne (nerezove skrutky s krytkami, neposkodit srobenia/matice, uhladne obsilikonovat...), treba byt sikovny kutil a venovat tomu cas.

autor
4. dec 2024

@earlgrey
@madeincssr a koľko za to môže pýtať firma? Teraz som našla nejakú instalatersku firmu... Aké nie sú tam ceny... Neviem si predstaviť ako sa to mení veď dole je voda v Tom spodku wc

madeincssr
4. dec 2024

Vody vo WC sa neboj (vopred sa vyberie, alebo potom z WC vyleje). Tam je v tej keramike len take "esicko", aby tam trvalo zostala trocha vody, ktora funguje ako pachova zatka (aby ti z "prazdnych" kanalizacnych rur nesiel smrad). Nevieme ake mas presne WC, ale kazde samostatne stojace WC sa da vymenit pomerne jednoducho. Len firmy/zivnostnici sa na taku prkotinu (slaby zarobok) tazsie zhanaju. Dolezite je, aby ste kupili spravne WC (smerovanim odpadu a niekedy aj rozmermi, ak ide o stiesnene WCko). Plus vsakovaka "bizuteria" sa spravidla dava nova (nielen WC doska, upevnovacie skrutky, ale aj privodna tlakova hadicka vody a pripadne aj tzv. rohovy uzatvaraci ventil co trci zo steny).

earlgrey
4. dec 2024

Si v byte alebo v dome?

markusrasford
4. dec 2024

WC je napojené na odpadovu šachtu. Voda minimum. Šikovný chalan to spraví za 50 e. Záchod musí byť tak spravený ze sa nebude kyvat treba ho dobre vysparovat.

autor
4. dec 2024

@earlgrey v byte

autor
4. dec 2024

@markusrasford akože šikovný chalan asi známy za 50€ myslíš...či firma?

autor
4. dec 2024

@madeincssr no ja som z toho jeleň, teraz predávame byť čo dom kúpila a wc je na figu

markusrasford
4. dec 2024

Šikovný chalan co je zručný nemôže mať problém vymeniť WC. Ja keby som šiel robiť tu výmenu vypýtal by som 50 e.

earlgrey
4. dec 2024

tak popros bytové družstvo, majú šikovných ľudí...mne prišli radiátor vymeniť...tak kúpiš záchod, prídu, vymenia, zaúčtujú a vyplatíš...

autor
4. dec 2024

@earlgrey no to je dobrý nápad

kiki68
4. dec 2024

Ja som to robila s muzom a tatom, mozno mas sikovneho suseda, pripadne pozri na facebook, ze ci niekto neni taky instalater na tie mensie veci