Výhody a nevýhody granitového drezu

lalala15
8. júl 2022

Ahojte, zvazujem si kúpiť gratinovy drez..bud béžový alebo
svetlosedy, ma nejaké nevýhody? Je potrebné ho čistiť špeciálnymi prípravkami?
Ďakujem

andrea_82
8. júl 2022

ja mám šedý Franke, nečistím ničím špeciálnym

vikusjk
8. júl 2022

@lalala15 osem rokov mam bezovy (pieskovy) zn. Blanco, segra ma tiez bezovy, zn. Shock, dobre su aj Franke. Ja moj bezovy raz za cca tri mesiace prestriekam savom proti plesni, dobre vycisti aj skvrny, na ktore cif nestaci. Inak nic specialne.

kabba
8. júl 2022

Ja mam tmavohnedy, Blanco. Vidiet na nom rychlejsie vodny kamen, nez na svetlych, ale zas nevidno flaky od cucoriedok a pod. Takze nieco za nieco :D Ja cistim len vodny kamen kyselinou citronovou raz za dva tyzdne a potom prejdem drez troskou oleja len 🙂 Inak nic specialne 🙂

akinom0077
8. júl 2022

@lalala15 moderne, pekne… mam tmavosedy, poumyvaj jarovov vodou, 2x do tyzdna nastriekam pripravkom na dresy a neham posobit

jaga18
8. júl 2022

Mám sivý (Pearl grey) Blanco , nič špeciálne nepoužívam ani to nelestim denne. Stále je ako nový, nemenila by som.

danalop
8. júl 2022

Mám čierny a nemám mu nejak čo vytknúť

benit
8. júl 2022

Mala som sedy blanco ,po 11 rokoch bol.stale pekny. Maminakupila byt a bol tam ten isty, ale katastrofalny, ze ho vyhodi. Dala som jej ho doporiadku a je parsdny. Twwaz v novom mam antracit a tiez si chvalim.

gertys
8. júl 2022

Mam cierny blanco. Topka. Stale vyzera ako novy a je krasny

lalala15
autor
10. júl 2022

@lalala15 môžem ho čistiť týmto prípravkom?

beata_k
10. júl 2022

@lalala15 No a ja by som ho von oknom vyhodila. Cistenie nie je problem. Nalejem savo a vodu, necham posobit a hotovo. Mne nevyhovuje lebo je hlboky. Ked pustim vodu alebo oplachujem riad vsetko je oprskane.

andrea_82
10. júl 2022

@beata_k vidis a ja zase to, ze je hlboky, povazujem za jeho najvacsiu vyhodu. Mame vysuvaciu bateriu, takze si ju nastavim, ako potrebujem. A ak nahodou v nom mam viac riadov, stale mam miesto na oplachovanie. 🤷‍♀️

lalala15
autor
10. júl 2022

@beata_k fakt? Ja mam teraz plytký malý a všetko je ospliechane..

beata_k
10. júl 2022

@andrea_82 No jednu vyhodu mu musim uznat. Dobre sa v nom umyva plech 😁

beata_k
10. júl 2022

@lalala15 Ano, mne nevyhovuje jeho velkost. Ale tak tebe mozno bude vyhovovat.

marca12
10. júl 2022

Ked som vyberala drez ako najvacsiu nevyhodu som videla,ze by sa zafarbovali a ze vidno na nom vodny kamen. Videla som u svagrinej zanedbany drez a myslela som si,ze to vsetky granitove sa tak zanesu a prdlajs. Ked ho bezne cistis ako kazdy iny,tak je stale krasny. Lutujem,ze som si nedala granitovy. Aj ked aj s mojim nerezovym som velmi spokojna aj po rokoch je ako novy. Takze kludne si daj

lalala15
autor
10. júl 2022

@marca12 u nas je veľmi tvrdá voda, preto som upustila od čierneho, hoci sa mi velmi paci, preto rozmýšľam nad bledosivy,béžový,biely. mna jedine odradzalo čistenie,pozerala som original prípravky a su strašne drahé. Ale baby vyššie spomínali bezne čistenie, tak pohoda

kabba
10. júl 2022

@lalala15 my mame tiez strasne tvrdu vodu, mam hnedy, ako som vyssie spominala a ked ho raz za dva tyzdne vycistis octom alebo kyselinou citronovou rozmiesanou vo vode, nechas posobit s potom prebehnes olejom, tak je to uplne v pohode. Ja som zas videla biely a bezovy drez po viac rokoch pouzivania a radsej sa budem bavit s vodnym kamenom ako cistit flaky od vina alebo cucoriedok. Pripadne zazratej spiny okolo vylevky. Ten granit sa zafarbil dole do tmava a neda sa to vycistit. Ale ktovie, ako sa on starali 🤷🏻‍♀️