Vychytávky do novej domácnosti

7. jan 2024

Ahojte, onedlho sa budeme sťahovať do nášho prvého spoločného bytu, doteraz sme bývali v podnájme a tak sme ešte domácnosť nezariaďovali. Ak máte nejaké postrehy, čo sa do takej spoločnej domácnosti zíde, myslím nejaké vylepšováky, veci, ktoré spríjemnia život v spoločnom bývaní, prosím podeľte sa o rady. Samozrejmosťou už u nás sú veci ako umývačka, práčka, sušička, robotický vysávač atď. Skôr ma zaujíma niečo, čo z prvej človeka nenapadne, ale až časom zistí, že by sa to zišlo. Budeme bývať s partnerom dvaja dospelí a bábätko. Ďakujem za vaše postrehy 😊

andrejkap123
7. jan 2024

Nie len roboticky vysavac ale aj tycovy nabijatelny 🙂

maranta_leuconeura
7. jan 2024

Stmievatelne svetla a senzory pohybu na svetla

katkaseiner
7. jan 2024

remoskuuuuu, to aj pri dietati do nej veci nahadzes a upecies. Inak za mna normalny vysavač - zide sa na tahanie soplov (kupuj len lacny)

majkakvet
7. jan 2024

@katkaseiner aj ja som fanusik remosky🙂.

madeincssr
7. jan 2024

Ja by som radil minimalizmus, nekupovat dopredu ziadne spotrebice, ze mozno by sa to zislo. Vacsina skonci zapadat prachom. A nielen spotrebice, ale aj rozne suveniry, dekoracie, elektronika... V spolocnom byte ste najdolezitejsi aj najkrajsi vy sami.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkaseiner
7. jan 2024

@majkakvet ja som sa rok branila a teraz lutujem ze som ju nemala skor. Perfektna vec a usporu na energii ani nehovorim

12katka21
7. jan 2024

My mame elektricky vysuvatelny kos. Odporucam. Len tuknem kolenom do skinky a sama sa vysunie. Je to zabudovane do kuchynskej linky pod umyvadlom. Ale na to bolo treba asi mysliet v ramci zariadovania kychyne.

oslo1
7. jan 2024

Vsade Vela zasuviek.
V zachode mat bud zabudovany bidet alebo sprsku vedla zachoda. Umyvadlo je samozrejmostou.
Mat tycovy a aj normalny vysavac
V kuchyni mat sufliky namiesto skriniek. Sporak aspon 80 cm, aby si mohla varit v 4 hrncoch naraz.
Remoska, air fryer a instant pot tiez super mat.

akinomel
7. jan 2024

Remoska, tlakový hrniec

daniela2202
7. jan 2024

Moja super vychytávka 😁😁😁, v kuchyni , na ladničke zboku ....žiadne drahé kuch. utierky 😁😂😁😂👍👍👍

morusha
7. jan 2024

@daniela2202 To je toaleťák?

egonsk
7. jan 2024

Bude tam male babo, takze metla, saponat (napr.mr. Proper) a handry a handricky, lebo prve 2 roky bude stale co umyvat a zametat 🙂

lelelienka
7. jan 2024

Vela a este viac uloznych priestorov, mysliet treba aj na to kde ulozis zehliacu dosku, rebrik a pod., velky kuchynsky drez, poriadne led osvetlenie nad pracovnou doskou, ak sa da umyvadlo do wc, maly rucny alebo tycovy aku vysavac na rychle prebehnutie, lampy na citanie nad postel a k sedacke , potom take prakticke drobnosti co sa mne osobne velmi osvedcili, napriklad haciky na uteraky na elektricky radiator do kupelne, magneticke haciky na kuchynske potreby…
A suhlasim ako uz niekto napisal nekupovat vela veci vopred a nezahadzat sa zbytocnostami.

daniela2202
7. jan 2024

@morusha áno 😂😁😂

taga
7. jan 2024

@daniela2202 toto vyzera strasne prepac :( idem si zo brat nieco z chladnicky a mat pocit ze som na wecku... je to nepekne a neviem, ako moze toaletak nahradit kuchynske utierky. Toaletak svojim rozmerom a hrubkou nikdy nespravi to co normalna papierova utierka, jedine, ze ho pouzijes 3x tolko :(

hederamonstera
7. jan 2024

Minimalizmus a nemusite mat vsetko hned. Casom uvidite co potrebujete akurat vy…remosky, tlakove hrnce ja nevyuzivam a varim nonstop. Napr ani taka teplovzdusna friteza, ktora teraz zaziva boom je pre mna totalna blbost, vsak jej funkciu zastava rura, ktoru mame. A podobne

marcellka32
7. jan 2024

Minimalizmus ....to znamená nekupuj nič dopredu Max umývačka, sušička, sporák, chladnička, práčka to je základ
Rokmi sa ti zaplní dom vecami, že nebudeš vedieť z toho von..už teraz všetko do suflikov, nie na linke

nikasmile
7. jan 2024

Prispôsobiť bábätku domácnosť, minimalizmus, bezmadlové skrinky, termostatické batérie. Tyčový vysávač s 2 batériemi😃

btus
7. jan 2024

@andrejkap123 my sme kvôli dieťaťu museli tyčový dať preč. Strašne sa ho bálo.

gab1sol
7. jan 2024

Za mňa veľa týchto malých úložných boxov (toto je z Ikea, ale v podstate hocičo podobné). Máme v tom všetko - v jednom majú deti pastelky, ďalší mám na rôzne kuchynské utierky a handričky, ďalší na moje veci na makeup, ďalší v skrinky na čiapky a rukavice pre deti, ďalší na drobné veci v kuchyni (jedno na koreniny, druhé na veci k pečeniu, tretie na sáčky…), proste všestranné využitie. A čo mne extrémne chýba, na čo sme nemysleli na začiatku, tak elektrická zásuvka hneď pri varnej doske - keď chcem rozmixovať polievku na krémovú, tak si musím hrniec preniesť na ostrovček, alebo teraz na Vianoce som mala šľahať jednu hmotu na koláč nad parou, tak som si musela dať predlžovačku…

gab1sol
7. jan 2024

A čo od nás už viacerí odkukali, kávovar, sodastream, stojan na nože do skrinky (ak budete mať), nebol to náš nápad, ale veľa známych to u nas videlo a si pochvaľovalo, že potom nepôsobí tá kuchyňa taká preplnená, keď je plocha prázdna… 😉

rebrambora
7. jan 2024

Bidet.

btus
7. jan 2024

za mňa okrem klasických spotrebičov (pračka, žehlička, rúra, varná doska, chladnička), už len vysávač ( máme klasický a v pohode, nemusí byť robotický, ani tyčový), žehliaca doska je super, možno ešte sušička, ak nemáte kde sušiť pádlo, ale ak máte sušiareň, tak zbytočné. Nemusíte mať ani kávovar, ani kuchynský root. Možno stačí len tyčový mixér a klasický šľahač. Ale na druhej strane, na kuch robote máš aj mäsový mlynček.šľahače, ( ja mám niečo takéto: https://www.datart.sk/kuchynsky-robot-bosch-mum...). Isto by som dala svietidlá na osvetlenie prac dosky pod hornými skrinkami. Super vec. Postupne sami zistíte, čo vám treba.

morusha
7. jan 2024

@taga Akože tiež by mi to stále evokovalo záchod...a vadilo by mi to, no ale proti gustu😁možno niekoho zaujme

jumama
7. jan 2024

Dobra aku vrtacka, priklepova vrtacka, srobovaky, hasak, meter - podla toho, ako je muz schopny, ale stale cosi kdesi treba. My sme zo zaciatku nemali priklepovu a muz na vsetko volal svojho tatina. potom sme si kupili a porobi uz sam. Za n rokov cme dva razy menili detsky nabytok, postel manzelsku, pracovnu a pod. a vvzdy sa nieco skladalo, vrtalo... Kedze sa stahujete, mozno si budete skladat nabytky nejake aj sami a vtedy je dobra aku vrtacka na dotahovanie srobov na nezaplatenie. A este take schodiky - my sme obaja vysoki 1,8, ale na davanie a vyberanie veci z hornej casti vstavanej skrine vyuzivam schodiky. Tiez ked sa nieco monutje, vymiena ziarovka a pod, ked sa umyvaju okna, maluje - vzdy mali vyuzitie.