Vyberáme s manželom farbu na dom. Páčia sa nám jemné odtiene a len jedna farba. Manžel chce smotanovú, mne sa páči sivá resp. jemne ružová. Akú farbu máte vy? Potešila by aj fotografia.
@tundra na žltú nejdú mušky? Všetci susedia majú s tým problém, ktori majú zlte domy.
@tramtada31 kolaudovali sme v r.2006,dom je kusok od cesty,skôr je fasada zaprasena- od cesty.
Asi pred 4 rokmi som prednu stenu oplachol od prachu a pomohlo to.Musky dako neregistrujem,ze by bol bol problem.Tu prednu stenu mozno v priebehu par rokov nastriekam na novo,ale nie je to priorita,este to vyzera dobre.
Skoro celá ulica ma odtiene svetlo hnedej a tie nové domy svetlo sivé.
Na nasej ulici su niektore domy uribene uz aj 20 rokov a ja vidim, co s odtienom farby urobil cas. Neviem, akej kvality boli farby, ale z pastelivych su sive. Ti, co dali syte farby, rokmi sice nie su pastelove, ale aj po vyblednuti sa daju identifikovat.
@adaam podla mna je to to krasna farba aj prskticka ked vidim farebne domy za par rokov vysarene vytahane od slnka no neviem radsej by som si dala asi ako ma cela ulica smotanovu
My mame hnedu ani tmavu ani svetlu 8rokov a nevybledla. Susedia co maju taku akoby docervena otras vyblednuta svetlo sive tiez su fajn co pozorujem neblednu..dalsi maju marhulovu toez vyblednuta flakata. Biele slonia kost su tiez fajn no spinave ich maju teda dost
Za mna ta smotanova. Ruzova urcite nie 🙈
Ja urcite fandim.smotanovej a kombo s antracytovou strechou a oknami.Moderne,nadcasove.
A nie,ruzovu si nechaj pre sveter,hlavne nie na dom.
Pri bledych odtienoch sa moze stat, ze na slnku bude farba vyzerat uplne inak, ako si predstavujete.
@h2 Ten pavinic musi byt na jesen brutal!!!originalne,vkusne.
Ja by som dala svetlobroskynovu.
To naozaj len na Slovensku tie dediny vyzeraju jak v cirkuse.Jeden zeleny,cerveny,žltý, pre mna je to jeden nevkus.Jemne farby,neutralne.Bledunko hneda,siva,smotanová...manzel ma pravdu.
@dariaaa naozaj len na Slovensku?
Londyn, Notting Hill.
Nech si kazdy da, co sa mu paci. Aspon ma potom clovek orientacny bod. A niekedy ta fasada nevyjde podla predstav. Sused ma jasne ruzovu fasadu. Chceli bledunku… no nevyslo to. A premalovat je drahe. Na druhej strane, vraj na dome nevidno spinu.
@simsalabim to su typicke miesta pre tento style.Ale specialne Anglicko ma všetko jednoliate miesta,ulice kde sú domy.Angl8cko ma pravidla a farba domu musi byt schvalena,aby nenarusila vzhlad.Je to aj v inych krajinach.Ale ja som len napisala svoj názor a suhlasila,s manzelom.Nemusi byt moj nazor ten správny.Ja by som sa isto nepýtala na fore ale dohodla sa s manzelom .Zas moj nazor🤷♀️
@dariaaa urcite je to o dohode ich dvoch. Co sa tyka Anglicka, maju prisne pravidla v urcitych oblastiach, v inych nie. Ale pravidla, ak su, dodrzuju uplne fanaticky. Cierna stavba sa proste musi zburat, nie ako u nas, ze plot ma mat 160cm max a niekto si kludne urobi plot 2,5m.
@simsalabim Kde je napisane, ze plot ma mat 160cm?
@oliolijanka my mame vo vseobecnezavaznom nariadeni. Kazda obec to ma inak.
@dariaaa prečo len na Slovensku?aj v Rakúsku, Slovinsku sú aj žlté, červené, modré domy.Zase nerobme zo Slovenska dieru sveta.Par rokov dozadu boli moderné sýte farby teraz bledé pastelové občas výnimka.
Autorka máme sivú fasádu takú holubiu.Bala som sa či nebude príliš tmavá, alebo bledá, tak som kúpila vzorku a tu sme vyskúšali a priložili k stene.Aku máte strechu akej farby?
To som nevedela, ze obec si moze davat nariadenia/vyhlasky nad ramec zakona.
@simsalabim klasická biela ako v minulosti biely brizolit ;)
@martina398 nerozumiem 🤷♀️
Ja plánujem dať prvý odtieň sivej, časť v okolí dverí chcem obložiť tehlickami.
@zuzka565
Ahoj. Veľmi pekná okulahodiaca farba. Môžem sa opýtať na číslo farby? A na sokel čo ste dali?
Minulý rok sme dokončili.