Výber sušičky

rootham
2. okt 2022

Ženy, nenašla som bližšie fórum, kde to prebrať... Chcem kúpiť sušičku a neviem sa rozhodnúť. Aké parametre a vlastnosti boli rozhodujúce pre vás? Dik za akúkoľvek radu pri výbere.

babydesire
2. okt 2022

@rootham my sme kupovali na zaklade odporucania predajcu, ktoreho nam dohodil spolocny znamy..potrebovali sme aj novu pracku, tak sme ich kupili naraz - pracka, susicka,medzidiel (mame ich na sebe)
Pri susicke nezabudni hlavne na rozmery, ak stavias ako my na seba, pracka je dole a nesmie mat mensiu plochu vrchu ako je spodok susicky. Ak vedla seba a mas obmedzemny priestor treba si zmerat a drzat sa rozmerov. Inak neviem co poradit, je to nasa prva susicka 😀

jaja066
2. okt 2022

@rootham ja som kupovala sušičku asi pred rokom, no a tiež som nevedela vybrať, potom som vybrala na základe cena/kvalita. Ale čo by som ti poradila tak sušičku už so samocistenim. Ja mám takú,ale sesternica má.taku že tam.ma.akysi filter a ten musí raz za čas prácne čistiť. Tá moja má vraj už nejaky režim.samocistenia.

ajsha123
2. okt 2022

Základné kritérium pri vybere sušičky je, ze akú veľkú máš pracku. Na kolko kg suchého prádla. Po oprati, ked vyberieš mokré prádlo, má o niekoľko kg viac. A tieto kg sa píšu pri sušičke (že na koľko kg je sušička). Čiže ak máš naor.pracku na 5 kg prádla, po oprati je to cca 8... Ak na 9 kg, tak urcite treba kúpiť sušičku s väčším bubnom... Asi 12 kg je najviac, co som sledovala dakedy dávno, ak sa jedná o klasickú sušičku pre domácnosť (nie pre firmy, komerčnú). Treba si dať pozor, napr. Niekto uvedie, ze je pre 9 kg prádla, ale sušička ma objemovo taky istý bubon ako pri sušičke, kde iný výrobca uvedie napr 11 kg prádla...
Alebo sa to da riešiť tak, ze nedáš sušiť všetko prádlo naraz. Ja mam napr. 9kg pracku a síce sa do sušičky do bubna zmestí celá práčka, ale na bežný cyklus sa mi to vsetko nevysusi dobre. Je toho tam viac, ako treba... Preto občas po vyberám objemnejšie kusy, teplaky a zavesím na susiak...
Co sa tyka kvality, my sme mali prvú sušičku E. Chválila som si ju, ale ked sa pokazila, po 6 rokoch nonstop sušenia, hladali sme niečo iné. A akurát vyšiel D-test, test susiciek... A naj sušička vyšla inej značky, parametre spotreba ee, vysušenie prádla a tak... A bola dokonca lacnejšia ako tá prvá. Tak sme ju kúpili a musím povedať, ze je výborná... Suší fakt lepšie a mam pocit, ze mi menej ničí prádlo ako tá prvá... Nebudem tu písať značku, aby som nerobila reklamu. D-test z 9/2021...

macko1007
3. okt 2022

@rootham mame aeg pracku aj susicku a nedam nato dopustit

syslik81
3. okt 2022

ja mam bosch series 8 ,mama lg obe su skvela .. heat pump-ekonomickejsie..vyvod bud do odpadu alebo do nadobky tiche a samocistiace-teda ziadne cistenie filtrov ..

saxana000
3. okt 2022

V dnesnej dobe by som pozerala hlavne na energeticku triedu potom objem bubna a mnozstvo programov..cistenie filtra mna osobne nijak neobtazuje za samocistiacu si priplatis..

simca06022011
3. okt 2022

Tepelne cerpadlo, objem, energeticka trieda, spotreba, potom recenzie a programy.
A este napojenie na odpad aby mala, pripadne obe možnosti (napojiť aj do nádoby)

mpg
3. okt 2022

@rootham My máme teraz sušičku AEG, netreba jej ani vývod, má takú nádobku na odpadovú vodu, tak som ju mohla dať na chodbu. Suší pekne, nekrčí, som s ňou veľmi spokojná. Je A++, takže ani nemá veľkú spotrebu. Používam ju len v zime, v lete len niekdy.

fireman666
3. okt 2022

Mame susicku beko A+++. jeden cyklus susenia vychadza cca 0,6 KWpriemerne.8 rokov funguje bez jedineho problemu.kupovali sme ju hlavne preto,ze Beko ma na niektore vyrobky 5 rokov zaruku od zakupenia.

sudocek
3. okt 2022

@rootham Muž kúpil Bosh sušička +práčka a nemenila by som. Hlavne v zimnom období.

jankalukasova
3. okt 2022

@babydesire prepáč, ale táto časť nie je pravda: "Pri susicke nezabudni hlavne na rozmery, ak stavias ako my na seba, pracka je dole a nesmie mat mensiu plochu vrchu ako je spodok susicky"
Mám set od výrobcu bosch, aj s originál medzikusom a veru sušička ma väčšiu hĺbku ako práčka. Šírka spotrebičov samozrejme sedí ale sušička nad práčkou vzadu pretŕča o dobré 4cm.

soldi
3. okt 2022

osobne odporucam znacku bosch. Kupovala som ju 13 rokov dozadu, susim cca 15 krat tyzdenne a stale ide. Fakt som necakala ze zvladne taku zataz a tak dlho. Aj mi bolo odporucane ze bosch robi najkvalitnejsie susicky. Tych 13 rokov dozadu ale stala okolo 1000€ cize bola z tych drahsich

guudy
3. okt 2022

@jankalukasova podla mna tym myslela, ze ked chces postavit spotrebice na seba, tak pracka nemoze byt 40 cm hlboka, ale musi byt rovnako +/- hlboka ako susicka, tj cca 60 cm. Tie 4 cm co uvadzas je proste rozdiel v konstrukcii spotrebicov a samozrejme nema vplyv na to, ci sa mozu postavit spptrebice na seba. ;)

jankalukasova
3. okt 2022

@guudy potom ok, ak bolo myslené, že sušičku nemôžeš vyhodiť na slimku práčku... ale ten popis by skutočne mohol v niekom vylovať pocit, že to musí byť striktne rovnaké, čo nie je pravda.

babydesire
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rootham
autor
3. okt 2022

Ďakujem žienky, nejdem písať osobitne každej. Ste super, ze ste popísali. Pozerala som ich pár, aj porovnavala. Pre mňa tiež určite top vec - spotreba....hlavne teraz 🤦‍♀️

babydesire
3. okt 2022

@jankalukasova som si omylom zmazala odpoved ,,no proste som myslela tak, ze mat strelim pracku 60x40cm a susicku 60x60cm (viem, ze su standardne rozmery ale niesom expert a googlit sa mi pre tento prispevok nechce), tak by to nebolo stabilne....pocit ze striktnd do milimetra aby boli rozmery rovnake adi nie, kedze rozmery elektrospotrebicov su dane ...mas ja neviem 4 rozmery a nie 400, ze sa pocita kazdy milimeter 🙂

zuzanka.zuzu
3. okt 2022

cena 😎 sa čudujem, že na koňovi to nezaznelo ako prvé kritérium 😀

guudy
4. okt 2022

@rootham ahoj, este k tvojej otazke. Urcite pozeraj po susickach s tepelnym cerpadlom😊. Co sme si zistovali, tak meranie vlhkosti (tym padom uprava doby susenia) uz maju vsetky slusnejsie znacky… nech sluzi k spokojnosti😊

Simca uz vyssie zhrnula dobre vsetky parametre, ktore sme pozerali aj my👍🏼👍🏼👍🏼