Vreckový verzus bezvreckový vysávač

oknibukaj
27. okt 2021

Dievčatá, poraďte, aké máte skúsenosti s vreckovými/bezvreckovými vysávačmi. Pre a proti?
Ďakujem pekne.

mikaela32
27. okt 2021

@oknibukaj vreckovy je nakladnejsi tym ze potrebujes nove vrecka, po kazdom vysavani by sa malo vyhadzovat no nie kazdy to tak robi. Bezvreckovy je nemej udrzbovy tam ti staci nadobu umyt a vysusit, niektore maju aj filtre ktore staci oprat v rukach

daridari11
27. okt 2021

Mala som doma asi 15 rokov bezvreckový, k tej kúpe som sa vtedy odhodlala z dôvodu, že na môj vysávač predtým bolo pomerne ťažké zohnať vrecká. Teraz mám rok opäť vreckový a môžem posúdiť rozdiel. Pri čistení bezvreckového sa práši a tomu nezabrániš. Ak máš doma alergika, jednoznačne vreckový. Tam je to hygienické, vyhodíš, nasadíš nové vrecko, prach sa nevíri vo vzduchu. Bezvreckové mám iba ručný a týčový, no hlavný vysávač som rada, že je vreckový. Tie vrecká stoja pár drobných, ja vysávam takmer každý deň a vrecko vydrží dosť dlho.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katulienkax
27. okt 2021

@mikaela32 To nikto nerobi, vymiename az ked je plny a zatial sme neumreli 🙂 Umyt a vysusit pri bezvreckovom je praveze vacsia udrzba, nakolko pri vreckovom nerobim absolutne nic a pri predstave ze zakazdym umyt pri bezvreckovom - nie neprosim si.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubina
27. okt 2021

@oknibukaj volakedy sme mai vreckovy. ale ked sme isli kupovat asi pred dvomi rokmi novy, tak sme kupili bezvreckovy. Ma nadobu, ktoru vysypam po kazdom vysavani a ma filter, ktory periem raz za 6 tt. zhruba. Tak sa to odporuca aj v navode. Uz by som vreckovy nechcela. Toto je super lahke a nebojim sa, ze zabudnem kupit vrecka. A je to urcite aj hygienickejsie. Ja uz len bezvreckovy.

basska_b
27. okt 2021

Ten vodný vysávač je potrebné čistiť a humus je tam všade, následne aj dobre sušiť. Za mňa vrecko. Nám trvá dosť dlho, kým máme vrecko plne. A najmä treba pozerať na výkon vysávača. Čím väčší výkon, tým lepší ťah

zuzuliennka1
27. okt 2021

@mikaela32 nie je to uplne pravda - mam vreckovy Bosch a vrecko je tak velke (na to, aky je vysavac maly a skladny), ze vysavac pouzivam uz 3m aj trikrat denne a este absolutne nie je ani spolovice vrecko plne, ma to aj taku spatnu “poistku” na vybratie, nic sa neprasi. Je to presnejsie Bosch GL 20 a je to najlepsi vysavac aky som mala

kvetinka75
27. okt 2021

mala som vreckový a teraz mám bezvreckový. Výhody? Možno len tá, že nemusím zháňať vrecká, lebo vysávač vydržal dlho a s vreckami bol problém. Teraz nemusím nič zháňať. Inak, vysávač ako vysávač. Asi aj ďalšíkrát kúpim bezvreckový

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
27. okt 2021

@cocolino234 podľa potreby. Ja vysávam iba suchý prach - nič mokré, žiadne jedlo - iba omrvinky. Čistím niekedy raz do mesiaca , niekedy raz za 2 mesiace. Nie po každom vyprázdnení. Ja som alergik a ako niekto už vyššie spomínal, nemám pocit, že by sa pri čistení nejako víril prach. Ja cez týždeň aj zametám, vysávam tak 2-3x do týždňa. Nádobu opláchnem, nechám usušiť, vlhkou handričkou prejdem aj zvyšok vysávača a je zase ,,ako nový,,. Ja som max. spokojná. Jediné s nčím mám problém je, keď povysávam pavúka. Vtedy ho manžel hneď musí vysypať a vyniesť 😀

annm81
27. okt 2021

Za mňa bezvreckový. Nevýhoda, že sa pri vysypaní môže prášiť, ale nie je to žiadna katastrofa. Výhoda, že je ekologickejší. Rovnako samotné čistenie nádoby a filtra nie je žiadna náročná práca. Premyjem nádobu, ručne preperiem filter. Práca na pár minút. Všetko ostatné, aký má ťah, aký je hlučný, atď. záleží od konkrétneho vysávača a nie toho, či má, alebo nemá vrecko. Teda ide len o to, či chceš venovať pár minút čisteniu nádoby, alebo chceš kupovať vrecká.

tabakmirka
27. okt 2021

Mali sme vreckový a teda kúpiť vrecká bol problém, tak som povedala, že dosť a zakaždým keď som ho vyhadzovala sa mi podarilo ho ešte aj stlačiť, že prach vyšiel. No nervy som mala. Potom som si kúpila RO2933EA od Rowenty a ten je dobrý aj keď ide o cenu a aj kvalitu. Teraz som ho bola aj so švagrinou v Planeu pozerať a majú aj akciu, že keď si zaregistruješ bloček, tak máš možnosť vyhrať nejaké ceny, tak sa to oplatí. Mne viacej vyhovuje proste, že vyhodím to čo som povysávala, tú nádobu umyjem a rovnako aj filter. Že nevytváram ešte zbytočný odpad so sáčkami.

dadulamamula
27. okt 2021

@mikaela32 po každom vysávaní? To nie je možné ak niekto vysáva každý deň.. Vrecko sa má naplniť a niekomu vydrží aj pol roka tiež záleží od toho ako často vysáva.

tabakmirka
27. okt 2021

@dadulamamula Presne a keď niekto má tak doma ako napríklad my, že máme aj robota aj klasický, tak klasickým vysávam cez víkend akurát tak. A keby som mala vreckový a mala by som každý víkend meniť, tak ako dík, to by šlo aj do peňazí aj ten odpad.

oli18
27. okt 2021

@basska_b na vodný sa nepýtala. Ale na vreckový a bez vreckový. Môže ju to pomýliť.
@oknibukaj ja som jednoznačne za bez vreckový. Mala som aj vodníka, kde smetie išlo do vody, aj vreckový, ale tento je najlepší.