Ahojte, máme novú Lg chladničku. Kupovala som ju v októbri. Má pol roka. Do teraz bolo všetko super a včera večer začala vrčat. Potom prestane a potom zase začne vrčat. Skôr vrči ako nevrči. Hlučnosť má 36db, lenže do teraz nevrčala, bola tichá. Čo mám teraz robiť, poraďte mi prosím. Novú chladničku si nemôžme momentálne dovoliť, ak táto nová odíde. Keď zavolám do LG obchodu, pošlú nám technika? A platí sa niečo? Alebo čo mám robiť. Ďakujem za všetky odpovede.
Ak zacne vrcat tak chod k nej a posad sa na nu.
Ak prestane tak ti iba rezonuje a potrebuje sa inak postavit aby to nerobila
Ak vrci rovnako dalej tak mas problem s motorom
Plus ju vyprac a zisti ci vrci aj tak, mozno rezonuje vnutry zabudnuta vidlicka v uhorkovom pohari alebo flasa od vina na sklenenej policke
Zavol servis. Mame tak vrcala, technik pomeral hlucnost a chladnicku vymenili.
Uplne ta chapem, pred rokom a pol sme kupovali novu chladnicku. 24 hodin isla ukazkovo, uz mali prist pre staru chladnicku nejaky zaujemci a tato nova zacala nesjutocne hucat...Jak keby nam pristavala helikoptera v kuchyni. Do hodiny som mala taku bolest hlavy...
Volala som technika. Ono ja som mohla do nejakej doby vratit ale tu sa jednalo o chybny kus. To hucanie zacas prestalo, potom zas hucala. Asi nemusím hovorit ze ked dosiel technik, tak nehucala vobec. To bol ta arogantny clovek ze konecna...po dlhej debate (uz som mala chut ho vyhodit) povedal ze si potrebuje zavolat...isiel von a ked dosiel, vyplnil tlacivo - udal ze odporuca vymenu. Chvilu ta vymena trvala ale vymenili ju.Skus sa znamych popytat ci nemaju malu chladnicku - kopec ludi ma na leto nieco navyse kvoli napojom a tak. Nejak by sa to dalo vydrzat. A urcite neustup.Mna velmi nahneval ten technik lebo v kuse omielal ze ludia si uz pomaly do spalne daju chladnicku, ze musi byt ticha a pritom tejto nic nie je - chyba je vraj ak nechladi ci nemrazi...Moj muz mal dokonca aj nameranu tu chladnicku ked vrcala - mala ovela viac decibelov ako mala mat maximalne
Mne toto robila chladnička s mrazničkou. Hrozný zvuk. Bola som zúfalá, že niečo v nej odchádza. Ale fungovala, len vrcala. Napokon som napravila veci v mrazáku, lebo to začalo vrcať po tom čo som tam dala nákup. Asi som dala niečo zle. Vôbec netuším ako a čo, ale po napraveni veci sama prestala vrcať. Technik ju len prišiel skontrolovať a bolo všetko v poriadku.
A ešte doplním, ze techník prišiel o týždeň. Keby prestala naozaj fungovať, tak za týždeň môžem celý obsah vyháhať a kúpiť rovno novú. A ten zvuk bol tak intenzívny, že sa pri tom nedalo spať. Za tyždeň vrčania na psychiatriu.
@monciika vrčať by mohla aj zo zlej polohy, pozrite, či je správne umiestnená
Nasa tiez zacala vrcat len tak zrazu po polroku ticheho chodu, tak som do nej zlahka sotila. A prestalo to. Takze to bola rezoznancia o nieco.
Kludne k rezonancii moze chladnicka dojst, ak aj stala dobre, no otvaranim, zatvaranim, prudkym otvorenim dveri, plesnutim dveri pri zatvoreni, predchadzajucou jemnou vibraciou sa moze posunut. Niekedy staci aj o centimeter. A uz rezonuje.
Tiez by som to najprv vyskusala. Ak to nepomoze, tak v zaruke poziadat o vymenu.
Keď sme kúpili novú, a začala vydávať čudné, pre náš neznáme zvuky, mysleli sme, že niečo bude zlé. No a nakoniec sa to dialo pri odmrazovaní. Potom znova kľud.
@katkaseiner žasnem, bože títo ochotní ľudia 🤦🏽♀️ a blbé poznámky k tomu milujem
@daniela2202 skúsila som ju poposuvat a bolo dobre a potom zas začala ale už menej, už ju tak nepočuť ako vrčala a vrčí priamo vzadu dole na pravo kompresor alebo ja neviem čo to je
@martinmmartin zaujalo ma, ako píšeš, ze sa ma posadiť na chladničku... 😮To akože reálne má vyliezť na ňu a sadnúť si?Ci len ako vtip to myslíš?
Veď ak má chladnička vyše 180 cm, tam si neviem ani predstaviť aby na ňu niekto liezol a sadal si...
@monciika len taky odhad: nemala nahodou vasa chladnicka nejake prepravne aretacne polystyreny/gumy/skrutky (ktore sa maju odstranit) na odpruzenom ulozeni motora kompresora (zozadu dole), ako mavaju pracky? Ak ano, ci tam nieco z toho nezostalo. Inymi slovami, ci celok kompresora volne kmita vo svojom pruznom ulozeni (ak je to tak konstruovane na vasej chladnicke).
@monciika ano presne, mali sme pocit ze on to bude platit z vlastného vrecka, pritom to bol len technik - chapem nie kazdy moze robit tuto pracu ale...
ak by som bola svina, tak vratim v lehote bez slova. Ale ja som tu chladnicku chcela ale nie ten chybny kus
My máme Whirlpool a od začiatku neskutočne vrčala, keďže nič nenašli, tak vymenili. My sme im videa urobili, ako vrčí, lebo samozrejme nikdy nevrčala, keď došli. Došla nová a vrčala tiež, akoby lietadlo pristávalo, hrozný zvuk, mňa šlo z nej už poraziť. Tak manžel ju podložil dreveným klinom, teda asi dvomi a ako sa vyvážila, tak nevrčí.
@madeincssr nič také som nezahliadla keď som sa pozerala dnes, ale od tejto diskusie už je ticho, tak neviem či to bolo len nejake rozmrazovanie mrazničky tak zato vrčala alebo neviem.. máme No frost
naša chladnička začala nedávno mňaučať😂 naozaj ako keby mačku sme mali,ale robí to len občas
teraz zase prestala vrčat, som zvedavá koľko jej to vydrží 😀