Dobrý deň máme byt otočený na východ a slnko svieti do všetkých izieb od rána do nejakej 15:00 🥵 nie som ale zástanca KLIMI 🥺
Spravia vonkajsie zaluzie aspon O tych 6° menej ?
Dakujem
Ahoj bohužial nespravia.. mali sme byt kde sme mali vonkajšie žaluzie a nebola to žiadna zmena oproti tomu ako keď boli zdvihnuté..
Teraz mame v byte zavesy (zatemňovacie aj obyčajné) a ani to nepomaha..
Museli sme dať klimu..
U nas sme v lete klimu zapli asi 5 krat. Rolety urobili vela.
@mama4444 o 6 st. menej urcite nespravia, nahriata je aj samotna budova.
zatemnovacie rolety vedia trochu pomoct, ale nejake prijatelne ochladenie necakaj
Idealne je mat aj žalizie aj klimu a aj zatepleny byt dom.
@kukuk29 ale autorka pise o byte. Porovnavat v tomto pripade dom a byt je blbost.
V byte jej zatemnovacie rolety byt nevychladia.
Je rozdiel medzi vonkajsimi roletami a vonkajsimi zaluziami...rolety ti znizia teplotu, ale 6 stupnov dole nedaju a musela by si ich mat cely cas dole...tym padom mas tmu, ja mam doma rolety (a som aj z fachu), v lete mavame stiahnute, ale mame aj klimu
My mame riadne vonkajšie žalúzie, ktoré sa zaklapnu tak, že neostane žiadny priestor na prenikanie slnka. Keď sú zatiahnuté, je v tej časti domu, kde ich mame, minimálne o 6-7 stupňov chladnejšie, ako v miestnostiach, kde ich nemáme. Za mňa je ti lepšie ako klíma.
@martinka13 mozte prosim vas poslat link,ake konkretne mate tie zaluzie? vdaka
My mame zaluzie na balkone od minulej jari a spravia aj 5st. Rozdiel. Velmi dobra vec...
@ifka888 máme ich z K-systemu. Žiaľ, presne tie co máme sa už nepredávajú. Je to škoda. Pozrite si ich ponuku. Možno Vás niečo zaujme....
@mama4444 A odkiaľ si? U nás na severe by to stačilo. Ja to riešim zatemňovacími závesmi. Zatemnia a aj tepelne izolujú.