Ahojte žienky 🙂 Prosím Vás, máme s mužom dilemu, nevieme sa zhodnúť, ktoré žalúzie sú do domu vhodnejšie a praktickejšie. Vonkajšie alebo vnútorné? Aké máte alebo odporúčate Vy?? 🙂 Ďakujem ❤
my mame aj aj... Bez vnutornych si ja osobne neviem predstavit zit. Hlavne vecer ked clovek svieti aby mu susedia necumeli do vnutra.
Ale odkedy mame vonkajsie nedam na nich dopustit 😀 hlavne kvoli tomu ze tlmia zvuk (byvame pri rusnej ulici) ale co je SUPER je ze robia absolutnu tmu. Aj o 12 naobed je tu ako v jaskyni a clovek sa moze vyspinkat doruzova 😀 Co sa tyka toho ze nepustia dnu teplo, neviem si predstavit mat cez den ich zatiahnute a svietit nonstop lampy.... Mame klimu cize toto tym neriesime ale za mna su prvorade vnutorne 🙂 az potom vonkajsie
Mame iba vonkajsie a vnutorne ani neplanujem davat, zbytocny lapac prachu. Uplne si vystacim s vonkajsimi, nedam na ne dopustit😉
@kikuskatko ja nedám dopustiť na vonkajšie. Máme aj vnútorné aj vonkajšie. Vonkajšie (hliníkové) v lete zabránia prehriatiu skla na okne a tým sa do interiéru nedostane horúci vzduch, toto vnútorné žalúzie nedokážu. Jedinou nevýhodou je údržba - teda umývanie 🙂. Máme jednopodlažný dom, ale keby som ich mala niekde na poschodí neviem ako by som ich umývala 😉
Zalezi na co ich chcete. My mame vonkajsie, ale nie su vhodne do velkeho vetra, cize ak by ste chceli ich kvoli zatmeniu izby, tak vtedy nepomozu. Ale my mame pasivny dom, cize sluzia najma prehriatiu domu v lete.
mám vonkajšie aj vnútorné. Vnútorné boli prvé ..ale dali sme dorobiť vonkajšie ...sú omnoho lepšie, lepšia tepelná izolácia v zime aj v lete
Keby som sa mala rozhodnúť ešte raz tak rozhodne vonkajšie
vonkajsie rolety
Určite vonkajšie
@veronika4495 my mame take "zaluziove" a za 4 roky som sa ich ani nedotkla. Aku udrzbu potrebujete?
Ďakujem všetkým za rady ❤️😊
Urcite vonkajšie, vapkou sa daju umyť
@veronika4495 ja neumyvam. Neviem co by som tam umyvala...su vonku, prsi na ne, pripadne su hore vytiahnute. To skor z vnutornymi je starost, lebo je to pracholapac.
@kikuskatko vonkajsie. Na rozdiel od vnutornych nepustia do domu teplo. Vnutorne su na nic...mame doma oboje, vnutorne sa nepouzivaju.