Vonkajšia kamera

20erika07
17. júl 2024

Ahojte , chystáme si zakúpiť vonkajšiu kameru, ale sme total netechnické typy v tejto sfére, vedeli by ste mi na základe Vašich kladných skúseností nejakú odporučiť?
Najlepšie aj s popisom inštalácie ,kde čo treba kam strčiť 🙈
Bude snímať iba jedno miesto. Veľmi pekne vopred ďakujem 😊

mojemenonikto
17. júl 2024

Potrebujete snímať video, alebo stačia fotografie, keď sa niečo v zornom poli pohne? Lebo ak stačia fotky, tak vám stačí fotopasca. Ďalej, potrebujete záznam? A záznam stačí lokálne, alebo ho potrebujete sťahovať do cloudu (aby ste ho mali prístupný napr. z mobilu). Stačí vám statická kamera? Alebo chcete mať možnosť s kamerou nadiaľku aj pohnúť? A napokon je dôležitá otázka, je to miesto v dosahu WiFi alebo je tam internetový kábel a má napájanie? Zvykne u vás mrznúť v zime? Ja viem, že teraz, keď je vonku 35, tak je to divná otázka, ale ak zvyknete mať teploty hlboko pod nulou, je dobré dať vonkajšie kamery do vyhrievaného krytu. A napokon ak aj kupujete vonkajšiu kameru, stále je dobrá prax dať nad ňu nejakú striešku aby nelialo priamo na ňu. Skúste si premyslieť odpovede na tieto otázky (na čo viete) a potom by sa dalo niečo odporučiť 😉

mojemenonikto
17. júl 2024

A ešte som zabudol, dôležitá je tiež otázka aké detaily chcete mať na zázname. Či vám stačí len vidieť nejaké siluety, alebo potrebujete napríklad čítať EČV áut a podobne. Od toho závisí aké rozlíšenie by tá kamera mala mať. A v noci je ten priestor osvetlený, alebo chcete prisvietenie?

20erika07
autor
17. júl 2024

@mojemenonikto krásne dakujem za takúto pomoc 🙏
-záznam potrebujeme tak na dennu kontrolu, napr ze vzdy si vecer kukneme co sa dialo počas dňa na tom mieste a vymazeme, mozno by bola fajn na pamäťovku ( neviem ci sa to tak da)
- stacila by aj statická
- wifi dosah by bol len velmi slabý ak by nejaký bol, napájanie máme
- bola by umiestnena pod prístreškom ,takze krytie by mala fajn, v zime mrzne asi do -15 najviac ale najviac funkcnu ju potrebujeme toto letne obdobie
- také ako ečv nepotrebujeme vidiet, zameranie na postavy
- osvetlenie v noci je slabšie

mojemenonikto
17. júl 2024

@20erika07 Možno takéto niečo? https://www.alza.sk/reolink-rlc-510wa-wifi-bezp... Ony tie kamery sú už dnes väčšinou s WiFi konektivitou, ale keďže táto má aj lokálny záznam na SD kartu, tak verím že dokáže fungovať aj bez pripojenia do internetu. Inak, prakticky, nie som si istý, či vás bude dlhodobo baviť šplhať sa denne ku kamere, vyťahovať SD kartu aby ste si pozreli záznam. Ale to je na vás 😉 Druhá možnosť je tá fotopasca. Ak tam WiFi nemáte, ale je tam dosah mobilných operátorov, tak by ste mohli pouvažovať nad niečim takýmto: https://www.alza.sk/sport/oxe-fotopasca-hornet-... Strčíte do toho dátovú SIMku a ešte vám to bude posielať aj alerty, keď sa v obraze bude niečo hýbať.

20erika07
autor
19. júl 2024

@mojemenonikto dakujem velmi pekne za pomoc 🤗