Vonkajší sušiak na prádlo na dvor

kajka951
5. mar 2022

Ahojte všetci.

Potrebujem poradiť nejaký parádny vonkajší sušiak na prádlo na dvor. Mala som ten koloč ale to bolo o nervy, stále som musela naprávať šnúry, časom sa aj potrhali. Neviete mi ktosi poradiť nejaký kvalitný záhradný sušiak na prádlo ktorému sa nepotrhajú šnúry a môžem naň sem tam zavesiť aj ťažsie veci napr. osušky alebo obliečky? Cenovo mi je to jedno, len nech vydrží.

Ďakujem vám 🙂

mima1
5. mar 2022

Ja mam na zahrade toto. Sice ho nevyuzivam denne lebo susim len v susicke. Ale davam tam v lete napr osusky po bazene,kabaty ktore nedavam do susicky ale udzi to aj paplon. Da sa to sklopit ked to nepouzivas a nezavadzia to

simsalabim
5. mar 2022

@kajka951 my mame klasicke rozkladacie susiaky a co pozeram, aj vsetci susedia naokolo.

nikka055
5. mar 2022

Mam klasicky rozkladaci, kupila som v Tesku ani nie za 10€ a mam stale ten isty uz 8 rokov 😆

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
5. mar 2022

@simsalabim aj ja len nesmie zafukat vietor🙂

heni79
5. mar 2022

@kajka951 Nuž, niet nad klasiku. 2xT z lešenárskych rúr, samozrejme patrične ukotvené v zemi a šnúry. Ideálne hrubšie. Síce to možno nevyzerá esteticky, ale je to funkčná vec. Mali sme u našich celé roky. Posteľná bielizeň bola za chvíľku suchá a samozrejme pokrčená minimálne. Iste, v zime to trvalo dlhšie. A na jednej strane boli ešte skoby na hojdačku pre deti. Využili sme to dve generácie.

simsalabim
5. mar 2022

@luccija ja tie susiaky umiestnujem strategicky podla vetra (a podla toho, ktory sused griluje😅) Terasa, pred dom, za dom, z boku…

margaretka_
5. mar 2022

@heni79 tiez mame 2 T a zmesti sa tam toho kopa. Neodfukne to, max raz za cas sa vymeni snura 😀

20erika07
5. mar 2022

2 T a šnúry ktore sa netrhaju, take vo vnutri s ocelovym lankom, z vonka su silikonove ,drzia roky paradne

katica06
5. mar 2022

@simsalabim tiež som to robila roky. Dym od susedov, vietor či 40 kiloví pes naháňajúci mačku. Už ma to prestalo baviť. Kúpila som si sušičku a mám po probléme.

simca06022011
5. mar 2022

Ten kolotoč je viac menej jediny vhodny susiak na trvalo von. Šnúry sa potrhajú na vsetkom. Potom podla umiestnenia, klasicky drziak kovovy a natahať tie pogumované oceľové lanká. Len to treba zohnať/dat vyrobiť... To je nesmrteľné a laná sa raz za par rokov výmenia. Na balkóny v byte sme ich dostali, v dome vonku zatial kvoli stavbám okolo nesusim, ale tiež to tak plánujem. Tie susiaky rozkladacie vobec nie su na von.. Zafuka vietor a preklapa ich. Mala som von aj nízke aj vysoký a pomolo im jedine ak som tvárnicami zarazila "nohy"

ukulela
5. mar 2022

Kolotoc. Len nie najlacnejsi. Treba pevnejsi a bude v pohode.

simsalabim
5. mar 2022

@katica06 aj ja mam susicku, ale pouzivam ju v podstate len v zime. V nasom podnebi ju celorocne naozaj netreba, nie je ekologicka. Susiaky uz viem tak dat, ze ich vietor neprevrhne.

katica06
5. mar 2022

@simsalabim používala som súbežne tri vonkajšie sušiaky, no na dedine kde každý sa kúri tuhým palivom a kadečím čo im príde pod ruku a teraz na jar každý páli na záhrade bordel je horor. Ten pocit keď idem zbierať prádlo a prádlo posypané popolom, páchnuce dymom

simsalabim
5. mar 2022

@katica06 ano, toto je 👎

elizabet173
5. mar 2022

@simsalabim tiež som toho názoru, že sušička nie je ekologická a bielizeň z nej nikdy tak nevonia, ako sušená vonku

andreatytler
6. mar 2022

@kajka951 Ja som za klasiku - 2 T rury a ocelove lanko potiahnute v plastovom obale. Vsetko ostatne je len docasne.

bona69
6. mar 2022

@luccija ja ho istím starou pneumatikou😁

katica06
6. mar 2022

@elizabet173 tak moji susedia tiež nie sú ekologický, kúria mokrým drevom, kusmi nábytku, rámom okien, obnosenim šatstvom, obuvou a všetkým čo zhorí.
A ja potom mám prať a sušiť vonku a sušené páchnuce prádlo znova prať a sušiť do nekonečna?

elizabet173
6. mar 2022

@katica06 ja nikomu nekážem, ako má sušiť bielizeň, je to každého vec, my našťastie takých susedov nemáme

luccija
6. mar 2022

@katica06 a to ich ešte nikto nenahlásil na úrad?veď sú za to pokuty.

marca12
6. mar 2022

@kajka951 ja mam klasicky kovovy 2 T,ale planujem ho prerobit,aby zapadol do zahrady. Na pintereste je vela napadov a nebudes ani vediet vybrat,pozri napr.

katica06
6. mar 2022

@luccija celá ulica neprispôsobivých to tak robí, nejakí ľudia asi z charity im nosia v kuse nové šaty a tí veci chvíľu nosia nikdy neperú iba spália veď dostanú nové čisté.

A úrad 😆😆starosta s nimi nič nerobí poštárka tá tam boji chodiť pre svorku nebezpečný h túlavých psov.
Keď som ešte robila na úrade za čias bývalého starostu som vypisovala dopisy majiteľovi tých chatrči aby robili poriadky s nájomcami bez výsledku 😭

nwnw
7. mar 2022

@katica06 my ani neprisposobivych nemame a smrad tiez. V tych novych domoch podlahovky a aj tak vsetci kuria v krboch a v starych domoch kuria komunalom. Vypalovanie zahradneho odpadu je uz len ceresnicka.

katica06
7. mar 2022

@nwnw keď som pracovala na obecnom úrade podaktorí spoluobčania hovorili, že oni nebudú platiť poplatok za odpad, veď oni taký odpad nemajú lebo všetko pália.😭