Ahojte, tak ma napadlo🤣 neviem ako to dopadne ak by som to urobila ale! Objednala som si pred nedávnom voňavé oleje na pranie a napadlo ma, čo by sa stalo keby skm pár kvapiek nakvapkala aj do difuzera? Pokazil by sa? Je ten olej iny od olejov esencialnych? Lebo tento na oblečenie sa mi zda taky že sa pekne rozpusti…skúšali ste niekto?😊
@dajulka01 je to chemia urcena na pranie a nie na inhalovanie, preto by som to nepouzila do difuzora.
Dokonca tie oleje, ktore su za par eur co predavaju bezne v drogerkach a su urcene do difuzora maju na zadnej strane varovanie s vykricnikom a je to iba chemia, co moze sposobovat kardiovaskularne ochorenia, astmu, bolesti hlavy...
My preto pouzivame len prirodne ako napr. DOterra alebo tea tree 100% (pozor, lebo treba aj pri nich citat zadnu stranu obalu a nie vsetky su bez chemickych primesi)
@aliaray1 je niekolko znakov, ako odlisit esencialne oleje od syntetickych. Esencialne msju vzdy flasku z tmaveho skla, uvadzaju nazov rastliny aj v latincine, znacku si treba overit, akym sposobom vyrabaju oleje - musi to byt vzdy parna destilacia, akceptuje sa aj absolue pri niektorych druhoch esencii (benzoin, jazmin...ale tie sa skor vyuzivaju v parfumerstve), esencialne oleje by mali uvadzat aj percentualnu analyzu chemickych zlucenin ( niektore novsie znacky toto este nemaju celkom poriesene, nakolko analyzy su zdlhavy a nakladny proces, ale je fajn vidiet, ze firma na tom pracuje)
@lindusss2016 tie chemie z drogerky tiez predavaju v tmavom skle. 7 rokov vzad som to kupila a bolo mi z toho zle a bolela hlava, tak som to zahodila a kupila tie prieodne a su super.
Vdaka ti za sirsiu odpoved aj s mnoho dobrych info 👍
@aliaray1 ano, aj tie syntetické su v tmavom skle casto, samozrejme nie je to jedina podmienka, ktoru musia oleje splnat. Skor to bolo myslene tak, ze ak je nejaky olej v plaste alebo priesvitnom skle, tak hned viem, ze ten nekupovat. Ak je v tmavom skle, tak treba preakumat dalsie faktory, ci vsetko sedi 🙂 najlepsie je, ked si clovek najde svoju znacku, ktorej doveruje ☺️
Rado sa stalo ☺️
@lindusss2016 ale tie vonave oleje na pranie su tiez prirodne, ak su kvalitne, ci?
@petkasaurus ja neviem, co su vonave oleje na pranie 🤷 nic take nepoznam, ale aj ked su na prirodnej baze, urcite to nie su 100% ciste esencialne oleje a teda nic ine by som ja do difuzera nedavala
ja si kupujem oleje od znacky armina cez wereco, vonaju krasne, v byte je vzdy z toho prijemna atmosfera
@dajulka01 neviem, ake su to oleje na pranie 🤷 ale tak predpokladam, ze to nebude nic 100% prirodne a teda nerozumiem, aky je vobec dovod ich kvapkat do difuzera... Ak mas esencialne oleje, na co by si tam kvapkala nrjake chemikalie? Lebo sa pekne rozpusti? No neviem, nerozumiem proste.
Esencialne oleje (tie ozajstne a ciste) su koncentrovane vytazky rastlin, ktore nesu aj ich ucinky na organizmus, nie je to len nrjaka vona, esencialne oleje maju skutocne terapeuticke vlastnosti. Nevidim dovod ich nahradzat nejakou chemikaliou, ktora nema ziadne pozitivne ucinky, dokonca moze byt zdraviu skodliva, minimalne moze poskodzovat sliznice. Skor by som uvazovala nad tym, ako chemicke oleje do prania nahradit jednoducho prirosnymi esenciami... A co sa tyka difuzera, tak esencialne oleje v skutocnosti z chemickeho hladiska vobec nie su oleje, cize ani v tom difuzery sa nespravaju celkom ako tuky - oleje, takze ano, podla mna by sa mohol poskodit, keby si tam nrajky olej dala