Ahojte máme rodinný dom, doteraz bola vlhkosť okolo 55 cez deň a 70 v noci a dnes ráno vstanem a okná mokré doslova som stierkovala z nich vodu. Čo mám robiť ako s tým bojovať? Kúrilo sa celú noc. Vyberala som ráno a teraz tam je okolo 65-70 to je veľa nie? Sú nejaké odvlhčovače ale nie elektrické? Ďakujem za rady
optimálna vlhkosť je 40 - 60. V posledných dňoch máme aj my väčšiu vlhkosť, lebo vonku bolo pred pár dňami až 94. V zime, keď sa bude kúriť, býva zase suchší vzduch. Teraz máš vlhkosť naťahanú v múroch, časom sa vyparí. Ak ste doteraz mali dobrú vlhkosť, tak by som kvôli tomu ešte odvlhčovače nenakupovala, len poriadne vyvetraj.
@autorka tá vlhkosť je rozhodne zvýšená ale nič extrémne. do 55-60 je ideál ale občas 65 je ešte v poriadku aj bez odvlhčovačov. Keďže u vás dosahuje až 84, tak by som vyvetrala a čakala či sa to bude v blízkej dobe opakovať. Ak áno, kúpila by som ceresit odvhlčovač s tabletami ale inak by som len po prvej zvýšenej vlhkosti nekupovala. Keď sme ešte bývali v prenájme, tak nám ten ceresit pomohol,1 do každej miestnosti.
Tak vysokú vlhkosť ti stiahne len elektrický odvlhcovac. Tie tabletkove sú na dve veci.
Je to z dôvodu rosného bodu. Buď znížite vlhkosť v priestore alebo zvýšite teplotu na vnútornej strane okien (kúrenie na vyššiu teplotu). Môže to byť spôsobené menej kvalitnými oknami alebo ich výmenou a nevetraním.
Dolezite je spravne vetranie a to viackrat denne 2min prievan. V ziadnom pripade nepouzivat na vetranie ventilacku.
Vyvetrala, nie vyberala, preklep