Ahojte, minulý rok v zime som riešila vlhkosť v byte (viac ako 75 %), preto sa chcem tento rok pred sezónou pripraviť. 💧
Ako riešite vysokú vlhkosť? Používate odvlhčovače (ak áno, aké konkrétne, prosím) alebo máte iné riešenie? Rada by som si u vás spravila menší research, takže budem vďačná za každú jednu odpoveď. Vopred ďakujem. 🤗
@simonagezova to byvas v pivnici ked 75%??
@benimnadir nemusi byvat v pivnici aby mala vysoku vlhkost. Dokonca aj v novostavbe moze byt vysoka vlhkost, ktora sa uvolnuje zo stavebnych materialov
@simonagezova kupili sme elektricky odvlhcovac a bezal takmer celu zimu. Prenasali sme ho z miestnosti do miestnosti, tam kde nikoho nerusil. Konkretne deLonghi, link ti neporadim, lebo uz ho mame 10 rokov
Ale dolezite je najst a riesit pricinu vysokej vlhkosti a tu odstranit. Odvlhcovac len odstranuje dosledok
@simonagezova neviem, či máte klimatizáciu, ak nie, odporúčam aspoň do jednej izby, vie odvlhčiť efektívnejšie ako odvlhčovač. V lete, keď sme ju púšťali, tak nám klesla vlhkosť zo 70% na 50%, teraz na jeseň púšťame vykurovanie, keď kúpeme bábo, a tiež klesá vlhkosť. Máme klimatizáciu Samsung WindFree, ktorá má aj samostatnú funkciu Dry na odvlhčovanie.
sencor, podla velkosti miestnosti... pouzivam aj pri suseni pradla, kt. nedavam do susicky...
@simonagezova ak budes kurit na 26'c nebudes mat tak vysoku vlhkost mozno 😉 ... druha moznost je zacat pouzivat elektr8cky odvlhcovac, je to velmi ucinne, akurat to zere dost elektriny samozrejme. Ale ked ta vlhkost sa nebude sustavne doplnat (kazdodenie pranie napriklad), tak po par dnoch sa presusi dom/byt tak, ze odvlhcovac postaci raz za 2-3 dni na par hodin...
Jednoznačne odporúčam kúpiť odvlhčovač, a nie nejaký lacný, ale niečo výkonnejšie.
My máme pomaly 7 rokov Rohnson R-9240, ten sa už ale dnes nepredáva. Jediný model, ktorý má dnes podobný (resp. o 20 % vyšší) výkon je R-91250-ka.
Je drahý, to je bez debaty, ale zistili sme, že okrem výkonného odvlhčovania novostavby perfektne funguje aj na sušenie bielizne. Stačí ho zatvoriť v izbe so sušiakom a kým práčka vyperie druhú dávku, prvá je väčšinou suchá. Ku všetkému má 5 ročnú záruku.
Ak rozpočet nepustí, tak pozerajte aspoň modely s výkonom 20-25 a viac litrov za deň. Zároveň pozerajte modely, ktoré majú aspoň 4-5 litrovú nádrž, ideálne zase viac. Nezdá sa to, ale pomerne rýchlo sa tá nádrž naplní vodou a ak plánujete stroj prevádzkovať hlavne v čase, keď nie ste doma (predsalen nie sú to úplne tiché stroje), tak možno bude viac čakať na vyliatie vody z plnej nádrže, než ako dlho bude reálne odvlhčovať.
Sme s tým strojom nadmieru spokojní, jeho jediná nevýhoda je, že ho treba niekde skladovať a ten stroj je dosť ťažký.
@simonagezova mali sme elektricky odvlhcovac. Ale nic nepomoze uplne, proste ta vlhkost ide do nabytku, veci, matracov, na okna. Po par rokoch sme vsetko museli vyhodit. Nastastie uz sme sa odstahovali
@cukroska my sme podobne tento rok inak nastavili krivku kurenia.netusim co to znamena,lebo manzel mi to takto podal.ale v podstate sa to kurenie drzi na rovnakej teplote a nevypina.
@simonagezova My máme odvlhčovač Klarstein.
@simonagezova okrem tej krivky kurenia co som spominala sme kupili susicku pradla.to ked si predstavim,ze to co z nej vylejem po dosuseni som mala v dome ,ach..nam sa neda susit vonku ani ked je tam 25 v lete,lebo byvame pri velkom potoku a v udoli.tu sa vlhkost drzi vzdy
Elektronicky odvlhcovac, vela vetrat,,v zime nevypinat kurenie ale nechat temperovat. Kupit susicku pradla na zimu.
@simonagezova 75%??? Kks to je hrozne vele? Je to byt? Koľko ročný? Zateplený? Ako vetras? Kuris?