Ahojte baby máte nejaké tipy na vlhkosť v chladničke? Máme chladničku vyše roka ale každý mesiac ju musím čistiť pretože nám strašne vlhne…
Značka Whirlpool SP40 800 EU 1
Nepozeral som tvoj modelm ale nemas ucpaty odvodnovaci kanal/hadicu? mas tesnenie dveri v poriadku? nazrazanie vlhkosti na zadnej stene je spravne, ale kondenz musi odist.
@majka36912 urcita vlhkost v chladnicke musi byt 😄 ... len musi aj prebytok odtekat cez odtok k tomu urceny... Este by bolo fajn zistit aku tam ma teplotu a spravne ju nastavit.
@egonsk ona to robí od kúpi… táto značka ma s tym problém dosť respektivne tento typ
Kde mas tu vlhost
@egonsk ak je tam zle nastavena teplota, tak samozrejme, ze kondenzuje voda na stenach, alebo je vadne tesnenie na dverach a nastava tam tepelny most, ze kondenzuje voda
Ja sa tu len pridam. Takze je to v poriadku, ked je zarosena zadna stena chladnicky?
@timea301196 Aj my mame tuto chladnicku s mraznickou a tiez som s nou maximalne nespokojna. Kazdy den na nu nadavam. Zelenina v spodnej zasuvke mi chyta plesen a len vyhadzujem. Mrazak strasne rychlo namrza, bojim sa ho aj otvarat. Vybrali sme ju len kvoli tomu, ze mala zo vstavanych cladniciek asi najvacsi mrazak, ale inak je strasne zla.
@majka36912 no mne to vysvetlovat nemusis 😁👍 ... mam 2 rozne znacky chladniciek a na zadnej stene maju pekne vyparnik na ktorom sa kondenzuje voda (kazde otvorenie nasaje dnu vonkajsi vzduch) a po chvilke odtecie. A neboj, ja mam teplotu v cbladnickach spravnu, jedna ju dokonca ukazuje aj na display. 😋 ... a na dalsej som si uz 3x menil termostat...
Aj ja mam s tým problém, presne v supliku na zeleninu stále voda
Reklamovať? Vrátiť? Keby mi toto robí chladnička od novoty, tresnem im ju o hlavu a kúpim si inú.
Mne vlhne chladnička = keď je v nej teplo. To môže byt zo zle zatvorenych dverí, rovnako ak nie je rovno postavená. Ak by to nebolo z týchto dôvodov = vraciam ju.
@mv098 tak nedávaj zeleninu do toho suflika, nech zbytočne nevyhadzujes... nahadz tam radšej balené potraviny a vybavene. Určite keď viem, ze nie je tam zelenine dobre = nedám ju tam.
@timea301196 prave som si pozrel tu tvoju chladnicku na obrazkoch. Je to obdoba Electrolux ktoru mam, ibaze ja mam 2 kompresorovu. Ak ti dobre tesnia dvierka, po zatvoreni by sa mali dat otvorit az o par sekund, ked sa klesne podtlak. Aspon ja to teda tak mam. A inak ked blbne termostat na nej, tak sa prepne do nudzoveho rezimu, co je upraveny ekorezim, kedy ti pripadne aj zmrazuje jedlo nad suflikom... nerobi ti to?
@jenn7 zarosena zadna stena chladnicky je v poriadku, pod nou je zapeneny vyparnik, teda je to najchladnejsie miesto a na nom kondenzuje vlhkost, pri "vyssom stpni chladenia" sa tam moze tvorit aj namraza, ktora sa pri vypnuti kompresora rozpsti a stecie do kanalika a potom za chladnicku do nadobky, kde sa odpari
@egonsk tak ale Electrolux je iná značka 😂 nasa šľape ako hodinky 18 rokov obryňa...
@simca06022011 ano, ale ked som pozrel detailnejsie obrazky, ten whirlpool je ako chudobnejsi pribuzny, teda kopia tej electrolux .... takze trpi mozno obdobnym problemom a to je zanasanie odvodnovacieho kanalika - lebo nejaky YnTeLyGenT tam dal harmonikovu hadicku, ktora sa ucpava narastenim plesne, alebo zamrazovanim. Ked som to po 3 rokoch koli hromadeniu vody poprve cistil, vyliezli mi oci ako stlacenemu skreckovi, ze ktory pako to tak navrhol. Odvtedy to kazdy rok presturam spolu s umyvanim mrazaku a mam pokoj 😋😁
@egonsk no lenže napr mne to skor zacalo smrdiet
okolo chladnicky. Ale nemala som potopu a mokro vnútri.
Inak aliexpress ma takú sadu na čistenie:D so striekačkou, hadickou a tak 😂
@simca06022011 skúšala si ju?
@egonsk nie nič z toho nerobí… mám problém ju dokonca otvoriť :D taký tlak tam je 🤣
@egonsk skúsim to nejak ešte vyčistiť aj ked neviem ako keďže je stavaná… no vravím robí to od začiatku
@simca06022011 ja to presturam drotom a handricku prevleciem trubkou, lebo niekedy sa to ucpe az tam dole v myske pri kompresori ... Ale to poprve bol fakt sok... druha chladnicka je ohodne starsia a tu som este nikdy nemusel cistit, lebo ma hladku hadicku.
@timea301196 nuz ak bude odtok ok, tak bud vymenit znacku a typ, alebo inak usporiadat jedlo v nej zrejme ti ostava.
@timea301196 najlesi sposob je dlha plastova viazacia paska. Je dostaotcne pevna aby sa preppchala az do zadu, dostaotcne pruzna aby presla cez vsetky zakruty a este ma aj "dtzatko" aby omylom nezasla tam, odkila sa uz neda vylovit.
https://www.eurobach.sk/RT-377-viazacia-paska-b...
@timea301196 mozno by som skusila nechat v nej malu misku so surovou ryzou, ta vlhkost pohlcuje