Baby čo hovoríte na vírivku na balkóne?
Áno, nie.
a máš taký široký balkon?
vírivka napr. 1,8 m priemer ... zmestí sa tam kubík vody .. to je tona ...
@zalka dost nebezpecne 😀
Skôr nie
@andrejkap123 ja súhlasím, neviem si to predstaviť ... ako skrz to, že naozaj to by musel byť sakra veľký balkon teda skôr terasa aby sa to vedelo tam vôbec prázdne zmestiť.
Ani nahodou,pokial sa bavime o klasickom,panelakovom balkone. Nie su stavane na taku zataz,to nemusi dobre dopadnut🙄
Tiež som není za. Ale že ľudia si to bežné dávajú. Popravde ešte som o tom ani nepočula 😆
Balkón mame veľký.
Zmestiť sa zmestí.
Ale 🤷♀️
Kamoška má, ale nie balkón ale loggia a pod ňou sú nejaké garáže či čo. A dávala si robiť posudok od statika.
V ziadnom pripade statika nepusti
Bez posudku od statika ani nahodou. U nas pocas lockdawnu padlo niekolko balkonov, lebo ludia si napustili nafukovacie bazeny.
Na terasu ok, pripadne riadne urobena lodgia inak nie
Ano. Je to dobry napad. Vyver si typ, aby si vedela max hmotnost. To daj prepocitat statikovy. Bez jeho posudku to nerob. Ak sa balkon poskodi, alebo prebori, budu to ohromne velke naklady a budes mat problem so zakonom. Ale samotna virivka je dobry napad, smelo do toho
Tak my mame bytovku s balkonmi 2,5x8 m a nikto nema virivku na balkone.... Max si dali detsky bazenik, zato velke kvetinace, grily, sedenia ano.... Neviem ci by to zvladlo taku zataz...
My sme mali na pár dní naplnený doma pôrodný bazén a už to sme sa báli, či bude ok. Na balkón by som vírivku určite neriskovala. Minimálne sa poradiť so statikom.
Bože mala som napísať loggiu. Jasné že nemáme klasický balkón. Pri takých by sa nad tým ani neuvažovalo.
Vírivka by mala max 700-800kg
Samozrejme sa to bude riešiť so statikom. Určite nechceme spraviť problémy sebe a niekomu inému.
Každopádne ďakujem za názory.🙂
este mala rada, tie virivky maju velky odber, skus aj riadnu elektricku pripojku a istice. Tiez treba vyriesit privod a odvod vody. Teoreticky to hadicou napustis, ale vypustanie bude problem. Taktiez cerpadla su hlucne, takze treba odizolovat vibracie, aby susedia neprotestovali. Pred instalaciou treba susedov aspon informovat.
@anna_2 jasné, vďaka
Len este k vahe virivky s vodou aj ludi v nej treba brať do uvahy 😁
Ešte dodávam, že je dosť hlučná, teda tie, s ktorými mám ja skúsenosť vo wellnesoch a s tou, ktorú majú naši... mňa by asi j*blo, keby ju mal sused nad či pod nami :/
Rozmyslam ci su projekty robene tak aby balkon uniesol povedzme 1 cloveka / 1m2 - ked je nejake stretnutie a ludia sa tam vyteperia vo velkom - aby to bolo bezpecne a nespadol. Takze povedzme 12m balkon by mal / mohol uniest 12 ludi, povedzme po 80kg - teda taky by tonu zniesol...
Poznam ludi, co uz mali vsetko zajednane, zeriav vybaveny a statik im to neodporucal, napriek tomu, ze mali obrovsku terasu.
nie uz len v ramci zachovania dobrych vztahov so susedmi, by som si proste nieco take ani len nedovolila. podla mna taketo veci na balkony nepatria
@frota3 ako? 😀 čo s tým majú dobré susedské vzťahy? aby nezávideli, či ako?
Pokiaľ to schváli statik, tak nevidím problém. Vodu aj energie si bude platiť sama.
Susedov je s prepáčením veľké oné čo mám ja na balkóne, pokiaľ to nezavadzia, nedymí, nesmrdí, nešpiní im na balkón alebo inak neobťažuje. Tá, čo má kamoška u seba, ja absolútne tichá, zapínajú ju len keď sú v nej. Susedia ani nevedia, že ju majú, keďže je nafukovacia, tak ani nebolo treba ju tam dostať žeriavom.
a ked bude horiet, maju cim hasit 🙂
@sissy27 Asi potom fakt závisí od konkrétnej značky.. naši majú takú nafukovaciu v záhrade (kupovali minulý rok) a keď je zapnutá, tak ju počuť celkom slušne až hore na dvor a majú ju úplne na konci záhrady, hučí to dosť.. neviem si to predstaviť niekde na sídlisku, v bytovom dome na balkóne. Keď sa to zapne, logicky to počuť, ako začne tá voda bublať, mne to veľmi vadí, často ju vypínam a iba sa tak "máčam" v tej teplej vode, lebo po čase mi ide hlava odletieť a musíme sa v nej pomaly až prekrikovať, aby sme sa počuli navzájom. Ja nehovorím, že sa to vydržať nedá, ale je rozdiel, keď to hučí v záhrade susedovi, alebo priamo nad hlavou.. Potom by som naozaj vyhľadávala vyslovene tiché modely, ak také sú, lebo tie klasické nafukovacie á la Mountfield či OBI veru tiché nie sú. Asi je veľký rozdiel, či ide o skutočnú masážnu vírivku alebo iba o taký perličkový hlučný kúpeľ že akože jakuzzi :D
@sissy27 však samozrejme že nafukovaciu. 😀
Isto by sme nedávali niečo čo treba vytrepať žeriavom 😁🙈
Nevieš prosím ťa akú má značku tá tichá vírivka?
🙏
juj netuším, keď nezabudnem tak sa spýtam. Ale teda ona nie je že absolútne nehlučná, len to nie je nejaký extra hluk a plus oni majú zasklenú loggiu a susedia sú dosť ďaleko od seba, veľmi by som sa čudovala, keby to niekoho rušilo 😀 ani nespomínala, že by sa niekto sťažoval.
@sissy27 je mi jasné že nejaký hluk to vydávať musí.
Len tak že keď je osvedčená voči susedom.😁
Dobre,ďakujem 🙂
Treba si uvedomit ze naplnena virivka je mega tazka