Vinylová podlaha

juliacenc
26. mar 2023

Ahojte, mam taky problem. Uz vyse roka byvame v novostavbe da sa povedat na poli. Je tu luka, les, pole… ziadna trava dookola domu. Nie je tu ani cesta len vyjazdena autom. Pisem to, ci to nahodou nebude tym. No a problem je ten, ze mame enormne spinavu podlahu. Rano si obujem ponozky a do obeda su hnede, akoby som chodila po vonku. Neviem ci sa z vonku nosi prach, alebo je problem v podlahe, alebo ja uz naozaj neviem ako tu podlahu umyt, aby bola cista. Ide o to, ze aj ked ju umyjem stale “pusta” spinu farbu neviem co to je. Vyprat sa to da. Takze umyjem ju, dam si ciste ponozky a za par hodin su hnede. Ma, alebo mal niekto podobny problem? Podlahu som doteraz umyvala savom na podlahy a teraz som si kupila prostriedik na drevene podlahy.

yoxinka
26. mar 2023

@juliacenc
Máme vinyl v celom dome, rôzne typy. Ja nezmývam podlahy nejako hystericky, bežne nosím biele ponožky doma a pokojny by som si ich mohla obuť aj ďalší deň, určite ich nemám špinavé ako opisuješ.

danusskaaa
26. mar 2023

@juliacenc mám vynil v celom byte a teda takýto problem nemám. Mám svetlý vynil a umývam parným mopom. Avšak ak nechám dlho otvorený balkón (hlavne v lete) mám na podlahe prach z cesty a vtedy je viditeľné, že je podlaha špinavá. Bohužiaľ v lete umývam častejšie... známa problém prachu a špiny vyriesila rekuperaciou a prestala úplne otvárať okná- pomohlo.

roja01
26. mar 2023

Ak je to prach z vonku, tak musi byt zapraseny aj nabytok aj ked menej, pretoze pri zemi prudi vzduch trocha rychlejsie.

romina989
10. jún 2024

@juliacenc ahoj, my mame presne ten isty problem..a chvilku som mala pocit ze niekto opisuje nas dom a okolie 😀 ...ja som tiez zufala kedze mame male dieta ktore teraz zacalo lozit...a este aj ona ma na ponozkach a kolenach hnede ...som tiez zufala lebo ako pises, umyjem a o par hodin spinave ponozky...hnede..a rovnako netusim cim to je..robi to aj na dlazbe ale aj na vinyle...a vsimla som si ze mame aj taky cierny prach..drobne chlpky proste prach..niekedy len zotriem nevysavam zakazdym..a vtedy to vidim..aach pomooc

juliacenc
autor
11. jún 2024

@romina989 ach boze… no nepotesim ta stale to pretrvava a neprisla som na to cim to je. Stale mame hnede ponozky akoby sme chodili po rolu 😭😭😭

romina989
1. júl 2024

@juliacenc aj u nas..uz byvame takmer rok a stale ..uz som kupila aj parny mop ale nepomaha..ja tomu naozaj nerozumiem a ide ma porazit z toho 🙄😔

juliacenc
autor
4. júl 2024

@romina989 no tak dobre ze pises lebo som tiez ten mop chcela kupit, usetrila si mi prachy. Ja som tiez z toho zufala ked vidim po chvili hnede ponozky tak ma ide … neviem tiez co s tym ciste zufalstvo

romina989
9. júl 2024

@juliacenc no snad raz vydrzia tie ponozky ciste 🫣 lebo ja si pridem uz ako chora, stale ich kontrolujem 😃 a potom mam nervy...

sandra49
9. júl 2024

@juliacenc ahoj 🙂 mame vinyl a ten istý problém. Ja som si jeden čas už myslela ze mi sibe. Ktosi mi vysvetľoval, že tým ze ma drážky, že je štruktúrovaný tak to jednoducho neumyjes tak aby si nemala spinave ponožky. Po rokoch bojov sme to vyriešili tak ze nosime len čierne ponožky. Ďalším možným riešením je parny mop, pretože on dostane von špinu aj z tých drazok. Teraz máme šteňa, umyvam komplet dlážku 2-3x denne ale keď mala chodí vo svetlých ponožkách sú spinave. Takže ja už nebojujem. 😅🙈

juliacenc
autor
9. júl 2024

@sandra49 boze tak to je masaker zistenie ze sa s tym neda nic robit. Ja sa tak hanbim to kazdej navsteve ked si predatavim, ze pridu domov a hnede ponozky, ze co si pomyslia 🤦🏻‍♀️ som z toho na prasky fakt. 😭 a ja mam este taku vynilovu hlboko drazkovanu 😭😭😭

sandra49
9. júl 2024

@juliacenc my tiež.. nuž ešteže k nám nechodia navstevy🤣 ale tak ponukaj papuce a máš vybavene😉 možno sa s tým dá niečo robiť ale teda za 5 rokov som na to neprišla, a myslela som si ze len parny čistič je riešením ale vyššie baby pisali ze nepomohlo. Tak neviem.

juliacenc
autor
9. júl 2024

@sandra49 mam chut vsetko vytrhat a dat dlazbu, len ci by to pomohlo kto vie 😭

sandra49
10. júl 2024

@juliacenc a tak nieje to lacná záležitosť..vinyl je dosť dráhy. Nuž jedine sa s tým naučiť žiť a začať nosiť papuce pripadne tmavé ponožky 😁 ale ak ta to moc trápi ja by som na tvojom mieste skusila si od niekoho alebo niekde požičať parny mop, možno to u vás pomoze a budeš spokojná 🙂