Dobrý deň... Prosím vás ideme si dat robiť nábytok a nechcem platiť nejako veľa za návrhy..... Nie je nejaká appka ze by som si sama cca vyskladala ze kde bude chladnička, rúra, myčka, mikrovlnka umývadlo a tak.. Aby mal stolár nejakú predstavu? Alebo nakreslim na papier? 🤣🤣Dikickooo
Aj Mobelix mal taký program na ich stránke
Ja som vzdy kreslila na papier. Lebo ak nechces standardne rozmery ako ma napriklad Ikea, tak je to najjednoduchsie. Lebo stolar ti urobi napriklad aj sirku skrinky 63cm aj hocijaky atyp. Najskor si pomeraj vsetko a nakresli podorys. Uvidis, ako ti tam bude vychadzat kuchyna. A ked to vsetko zakreslis do podorysu, tak mozes nakreslit aj skrinky zpredu, aby stolar videl, kolko suflikov chces v ktorej skrinke a pod 🙂 Samozrejme na spotrebice sa musis drzat sirkami. V drvivej vacsine to je 60cm, napriklad na ruru, umyvacku, mikrovlnku alebo vstavanu chladnicku. Ale urcite je lepsie si to pozriet priamo u konkretnych spotrebicov.
aj ja som si všetok nábytok, čo som si dala vyrábať na mieru, kreslila na papier. Normálny technický výkres, prípadne popis k tomu, stolár si nevedel vynachváliť. Ak nechceš atypy, len si chceš vyskladať zo štandardných dielov, tak Ikea má výborný program
Home Sweet 3D - amatérsky dizajnérsky program. Tam som si navrhla celý byt a podľa toho mi stolár vyrábal. Je veľmi intuitívny, vieš meniť farby stien aj nábytku, šírku, výšku - všetko. A má to aj mód, že sa vieš v tom interiéri prechádzať, čiže vieš si pozrieť, či tam nie je napríklad málo miesta medzi skrinkami na prechádzanie a podobne.
Ikea má plánovač... vieš si vyskladať čo kde chceš mať a použiť to ako návrh u stolára.