Ahojte, prosím o skúsenosti s živým vianocnym stromčekom (tak cca 150cm) v kvetináči.
Vydrží po Vianociach teplotný rozdiel keď ho dáme von ? Na čo si treba dávať pozor ?
Páči sa mi tá idea - kúpiť, nevyhodit a starať sa on, len poprosím o nejaké užitočné rady ďakujem 🙂
A najlepsie kupit naozajstny ihlicnaty strom, lebo teraz vsade kupis tie so zrezanou korenovou sustavou. Aj ked mi sme presadili aj taky do zahrady a prezil a vyrastol na 4 metre 🙂
Treba ho postupne adaptovat, aj ked ide dnu, tak na chladnejsie miesto, po 2dnoch presunut, lebo by z toho soku aj opadal do vianoc. My sme v tej izbe aj menej kurili. Tak isto von. Nakoniec sme ich vzdy vysadili, ale posledny neprezil. Tie 2 pred nim ano a pekne rastu.
Riadnu hrubku som napisala *my 🙂
Ako kde a a ako ktorý. Nám to nevydržal, moji rodičia už majú 4. rokom. Kamarát na juhu SVK má tiež, tam tie šoky asi nie sú také hrozne a trafil dobrý kus.
Áno vydrží, len ideálne by mal mať nejaký menší teplotný skok, ze na par dni ho dat na troska chladnejšie miesto a až potom vonka.. A tak aj naopak, keď ide z vonka, tak nie hneď do obývačky.. My sme mali na terase