Vianočné upratovanie

19. nov 2023

Ahojte, už ste začali vianočné upratovanie? Ja už po na aký áno. Viem,že Vianoce nie sú o vylestenom byte,ale mňa vytešuje,keď je vsade poriadok. Pod pojmom vianočné upratovanie myslím taký dôkladný poriadok, ako skrinky v kuchyni a pod. Ako to máte vy?

stellarstar
19. nov 2023

Upratujem kedy je nutné takže u mňa také že hodové, zimné, vianočné, jarné, letné.... neexistuje

deti95060810
19. nov 2023

mm ide ešte maľovať...🙂

doriiis
19. nov 2023

Nie....nie som otrok svojej domácnosti.

simsalabim
19. nov 2023

Vianocne upratovanie nepraktizujem odkedy mam vlastnu domacnost 😇 A odkedy mam rodinu, vylesteny byt je na spodku mojich priorit.

marcellka32
19. nov 2023

Upratuje sa celý rok pravidelne nielen na Vianoce...neviem čo máte v tých kuchynských skrinkách cez rok, keď ich musíte umývať na Vianoce? Mám tam čisto celoročne, pretože keď niečo vysypem utriem to hneď..
Takisto ostatné miestnosti sa upratujú aj cez rok a je jedno kedy, vtedy keď je čas a mám chuť upratovat, nie som otrok domu ..

minenkak
19. nov 2023

Nie nepoznám žiadne veľké upratovanie,upracem a umyjem, niečo len vtedy keď mám chuť

diewcatqoo
19. nov 2023

Nie, ani nezacnem. Som tak leniva, ze sa mi do Vianoc urcite nebude chciet 🙂

miskakyska
19. nov 2023

.. mám rada celoročný poriadok v kuchynskej linke ,v skriňach a pod..😁

tom_i
19. nov 2023

Nie a ani nezačnem. Upratujeme priebežne, nie lebo oslava, Vianoce, veľká noc, návšteva...

bytc20
19. nov 2023

mne vzdy pred Vianocami pride hlbkovo upratat firma 😃

zuzuliennka1
19. nov 2023

nepraktizujem vianocne upratovanie a ani doma sa to nikdy nerobilo, upratujem priebezne, napr. akurat predvcerom som si podvecer pri cakani na zovretie vody na ryzu vsimla skrinky kuchynske a ze uz by to chcelo ich vycistit poriadne (mam ikea kuchynu a skrinky/dvierka na ktorych bezne sice nevidno capky ani spinu, ale az pri urcitom uhle svetla a ked je to uz fakt teda oprskane), naposledy som ich poriadne precistila a odmastila niekedy v juni, takze mam teraz naozaj dokladne ciste vsetky skrinky a teda je to kvazi pred vianocami😅 ale len to tak proste vyslo, zabralo mi to 15min, akurat sa dovarila ryza😂

rybiatko123
19. nov 2023

Nee, toto bola moja nočná mora z detstva, keď sa pred Vianocami upratovalo kompletne všetko, ešte aj pivnica. Odkedy mám vlastnú domácnosť nič takéto nerobím, upratujem bežne ako obvykle. Naučila som sa čistiť a upratovať veci priebežne, tak isto neškrečkovať zbytočnosti typu “to sa raz možno zíde”, šetrí to čas aj nervy :D

memma
19. nov 2023

Nepraktizujem vianocne ani nijaké ine upratovanie. Upratujem keď sa mi chce a keď mám čas

mandzula
19. nov 2023

Pokojne ho prenecham starsim generaciam, pre ktore je jednym zo symbolov Vianoc - zazila som to ako dieta a povedala som si, ze u nas proste existovat nebude.

lentilka46
19. nov 2023

Mne pod pojmom vianocne upratovanie sa hned vybavi z detstva uplne podrobne upratovanie kazdeho kuta v byte. To vo vlastnej domacnosti nerobim. Co ale robim - umyjem okna,operem zaclony a deky na gauci, vo 2izbach rozoberem a umyjem luster. To sa chystam buduci vikend. Potom mozem zacat robit vianocnu vyzdobu 🤩

jesenzima
19. nov 2023

"vianočné upratovanie" nepraktizujem, mám viac času na dôležitejšie veci 😃

tiezjedna
19. nov 2023

Vianočné ani iné špeciálne upratovanie nevediem, upratujem priebežne a trikrát za rok povolam firmu na generálny uklid vrátane okien, garáže, záhrady atd. Obvykle v decembri, apríli a auguste. Plus mínus.

januska12323
19. nov 2023

Nič také nerobím, možno stihnem vyhodiť plechovky ešte z leta to bude úspech.

hugigugin
19. nov 2023

Ja najprv úpratam tak ako ty, a potom zdobim, kuchynu dávám do čistá až po pečení. Aj porcelan a křišťálové pohare príbory umyjem vysusim a tak. Zacinam az v decembri. Podľa voľna.

radacak
19. nov 2023

Nie 🤣ani neplánujem gruntovat...prace sa počas celého roka... a ako sa písalo vyššie,nie som otrok svojej domácnosti

autor
19. nov 2023

Zaujímavé,že tu stále čítam,ako kaslete počas roka na upratovanie, radšej robíte niečo iné a pod. A keď sa jedná o vianočné upratovanie,zrazu všetky upratujete počas roka .

biglovemom
19. nov 2023

Ja nekaslem na upratovanie pocas roka a nerobim vianocne ,velkonocne,letne ,jesenne - ziadne upratovanie😂😂😂
Pocas roka ked mam naladu robievam vacsie upratovanie nezavisle od dna,sviatku😊

minenkak
19. nov 2023

No áno upratujeme keď máme chuť a čo je pre jednu neporiatok pre druhú je poriadok

tenerifka
19. nov 2023

Nie, idem na dovolenku, mam v pazi

mimikarol
19. nov 2023

Do Vianoc by už po upratovaní nebolo ani stopa. Ja sa snažím upratať každý deň niečo, nie vždy sa mi samozrejme chce ale snažím sa poriadok udržiavať stále. Žiadne veľké upratovanie nerobím, aj okná umyjem keď sa mi chce

henka123123
19. nov 2023

Ano zacala som.ale uplne pomalicky to robim

bessie12
19. nov 2023

tzv. vianocne upratovanie som prestala praktizovat. Nema to ziaden zmysel uhanat sa kvoli sviatkom. Upratovanie nemam rada, je to pre mna nutne zlo, ale v spine a bordeli zit nemozeme, takze sa snazim upratovat priebezne takmer kazdy den, ale nie vzdy sa chce.

cimage
19. nov 2023

Ja nerobim taketo silene upratovania podla datumu. Vacsinou upratujem podla nalady a kuchynu najcastejsie pocas varenia. Kym cakam na dovarenie, tak vylozim skrinku, utriem a ulozim. Takto postupne si prejdem kuchynu. Kupelnu upratujem ked sa deti kupu a musim tam robit dozor. Okna umyjem ked ich budem zdobit v zime.

angelous1991
19. nov 2023

Nie ani ja neupratujem nejako špeciálne na Vianoce veľkú noc . Priebežne upratujem v týždni pravidelne a ked mám chuť tak urobím generálku .. včera som mala taký rapel … ešte by som mala dostať takú chuť na kúpeľňu 😂 mám veľa kozmetiky ktorú potrebujem dať doporiadku skrinky a poličky . Ale to neviem kedy- manžel chodi na týždňovky budúci víkend bude doma tak to určite niekam pôjdeme takže to nie a ešte okna chcem stihnúť ked bude lepšie počasie - bývame na Orave. Keby som to aj nestihla tak nebudem mať z toho ťažkú hlavu jezisko príde tak či tak 😂 skôr chcem venovať voľný čas peceniu perníkov a lineckych ako šúrovat po dome .

viestta
19. nov 2023

Vianocne upratovanie je u mna den pred Vianocami.
Teraz u nas bezi jesenne hlbkove upratovanie zakuti, kde sa bezne nedostanem, ktore je uz viac menej spravene pretoze zacalo v oktobro. Uz len keby bolo pocasie na umytie okien a mozem vyhlasit hotovo.