Ahojte potrebujem poradiť. Presťahovali sme sa do centra mesta a cez víkend je bohužiaľ na okolí obrovský hluk (s tým ale nič neurobime). Obaja s partnerom sme zvyknutý spať pri otvorenom okne, nemáme radi vydychany vzduch. To ale teraz nie je možné. Nasla som nejaké lokálne rekuperacna jednotky, nahradí to vetranie? Nemam s tým vobe skúsenosti.
Popravde ja by som to nechcela, mali to kamaráti a vadilo mi to. A na hluk z vonku si časom zvykneš, ja s.tiez bývala na dedine kde bolo ticho a potom sme mali podnájom pri veľmi rušnej ceste a sídlisku, kde hučali deti a v pohode som si zvykla
Ja mam centrálnu rekuperaciu - ma to vyhody sj nevýhody. Vyvetra to dobre, ale je to ine ako pri otvorenom okne. Lokálnu ma suseda a neviem ako to oni vnimaju, no okno maju otvorene casto.
Rodicia si to dali, kazda izba zvlast. Je to uplne tichucke, nepocula som to ani v noci. Vyberali samozrejme podla technickych parametrov, aby bola ticha. Vynikajuco im to vyriesilo problem s vlhkostou v dome-rosiace sa okna, plesne. Vyvetrane je
Svagrina ma v dome a nevetraju...len to treba dobre nastavit, aby nebolo vela Co2...im to ide 3x denne alebo ked stupne vlhkost nad urcitu hodnotu. V zime maju tymto velmi suchy vzduch, ze susi oblecko v dome. Mierne to huci ked sa to zapne, ale oni su uz zvyknuty...maju to centralne urobene na cely dom.