Vetranie verzus rekuperačná jednotka

23. júl 2022

Ahojte potrebujem poradiť. Presťahovali sme sa do centra mesta a cez víkend je bohužiaľ na okolí obrovský hluk (s tým ale nič neurobime). Obaja s partnerom sme zvyknutý spať pri otvorenom okne, nemáme radi vydychany vzduch. To ale teraz nie je možné. Nasla som nejaké lokálne rekuperacna jednotky, nahradí to vetranie? Nemam s tým vobe skúsenosti.

euka210
23. júl 2022

Svagrina ma v dome a nevetraju...len to treba dobre nastavit, aby nebolo vela Co2...im to ide 3x denne alebo ked stupne vlhkost nad urcitu hodnotu. V zime maju tymto velmi suchy vzduch, ze susi oblecko v dome. Mierne to huci ked sa to zapne, ale oni su uz zvyknuty...maju to centralne urobene na cely dom.

evica17
23. júl 2022

Popravde ja by som to nechcela, mali to kamaráti a vadilo mi to. A na hluk z vonku si časom zvykneš, ja s.tiez bývala na dedine kde bolo ticho a potom sme mali podnájom pri veľmi rušnej ceste a sídlisku, kde hučali deti a v pohode som si zvykla

jonki
23. júl 2022

Ja mam centrálnu rekuperaciu - ma to vyhody sj nevýhody. Vyvetra to dobre, ale je to ine ako pri otvorenom okne. Lokálnu ma suseda a neviem ako to oni vnimaju, no okno maju otvorene casto.

evkamotka
23. júl 2022

Rodicia si to dali, kazda izba zvlast. Je to uplne tichucke, nepocula som to ani v noci. Vyberali samozrejme podla technickych parametrov, aby bola ticha. Vynikajuco im to vyriesilo problem s vlhkostou v dome-rosiace sa okna, plesne. Vyvetrane je