Ventilačná verzus kondenzačná šušička

bibina32
12. okt 2020

Prosím vás, akú sušičku by ste mi odporučili ventilačnú alebo kondenzačnú s tepelným čerpadlom? Ďakujem

krisbar
12. okt 2020

Ja by som odporucila popytat sa v predajni elektro. Zaroven vzdy maju nejake akcie na starsie modely, ktore sa oplatia.

sonula44
12. okt 2020

záleží aku mas kupelnu ak malu tak kondezačnú ak velku tak mozes a ventilacnu
my mame kondenzačnú velku kúpelnu s oknom a spokojný sme

kittykat22
12. okt 2020

Ja mam ventilacnu a niesom spokojna. Zaplatila som extra ze s nou nebudu problemy, a problemy su nonstop - susi horsie ako susicky mojich kamaratok ktore maju lacnejsiu kondenzacnu. Pricom ta moja susicka je z vyssej triedy - nebola prave lacna. Pri buducej susicke si dam pozor aby na dvierkach bola poistka ktora po stlaceni otvori dvere. Pretoze momentalne ked davam susit 2-3 varku pradla, tak susicka je pretlakovana a musim vyvinut pomerne velke usilie aby som ju otvorila - ked som vecer unavena, tak to doslova neznasam. Velmi dolezita vec je spravne susicku cistit. Okrem vytahovania sitka, vyprasenia a pozbierania casti zo spodnej casti - je tam mriezka, a tu musis pravidelne vyhrabat z prachu. idealne hrebenom na vsi 😀 pretoze jej zanesenie vedie k zaneseniu vnutornej casti a tak sa rychlejsie znici. A inak k tej ventilacnej sme museli dokupovat specialne doplnky na pripojenie k odpadu vody. Ak si budes kupovat susicku online, tak si dopredu dokup tu pripojku - pretoze ju nedostanes v baleni, a keby si si kupila susicku aj s pripojovanim, tak ti ju nemozu pripojit, pretoze ti to bude chybat.

syslik81
12. okt 2020

urcite s cerpadlom kondenzacnu - usponejsia kvalitnejsia a 100nasobne lepsia

dulazh
12. okt 2020

kondezacnu s tepelnym cerpadlom

kika831
12. okt 2020

@bibina32 kondenzacnu s tepelnym cerpadlom- spokojnost

bibina32
autor
13. okt 2020

@bibina32 ďakujem všetkým za rady

meuniq1
9. aug 2021

@kittykat22 tak to je mi luto, ja som mala 15 rokov ventilacku Whirpool, ale sa mi pokazila. Teraz hladam novu ventilacnu, ale bohuzial neviem kto ju ponuka. viete mi poradit kde ste kupili ventilacnu? vdaka!

albhert
15. dec 2023

@kittykat22 to si asi nejak prekombinovala. Ventilacna susicka sa nenapaja na odpad. Nema skondenzovanu vodu - vlhkost ventiluje