Veľkonočná výzdoba v domácnosti

monty111
14. apr 2023

Ahojte dievčatá, chcela by som vedieť ako to máte zaužívané s veľkonočnou výzdobou v domácnosti, dokedy máte na stole baburiatka s vajíčkami a iné dekorácie? S mužom sa nevieme zhodnúť, ja by som to už aj upratala a muž vraví že to musím nechať ešte aspoň mesiac lebo kresťanské obdobie 🙂

zorkahorka
14. apr 2023

Krestanske-nekrestanske, mam ju, kym ma neomrzi 😁

stasim
14. apr 2023

ja som to zbalila už v utorok 😉

marsmykkok
14. apr 2023

Veľkonočnú mávam tak od víkendu pred sviatkami a tento víkend budem rušiť, teda 2 týždne cca. Ale čo sa týka Vašej situácie, však urobte kompromis, máte napríklad 8 dekorácii, tak nech muž vyberie 4 čo ostanú do konca mesiaca a 4 ostatné zrušíš.

adamadent
14. apr 2023

Chcela som už v utorok nakoniec vydržala do dnes. Mesiac by bolo na mňa dlho. Nechala som už len jarný veniec.

kvietok2012
14. apr 2023

V pondelok po obede som ju zbalila s úsmevom...

simca06022011
14. apr 2023

neviem ake krestanske obdobie mysli (hadam napise niekto kto sa vyzna), mne sa konci velka noc pondelkom, vyzdoba isla prec v utorok, tieto cerstve veci dam prec hned ako odkvitnu a to urcite mesiac dalsi nevydrzi, mne uz manusky "odkvitli"... cize uz su v komposte... Robim si podla seba, nebudem to balit a vybalovat na niekoho ziadost :D mam pekne sviatkove veci, pokrabicovane, ulozene a proste ked odkladam, tak vsetko :D

euka210
14. apr 2023

@monty111 do nanebovstupenia Pana, t.j.tusim 40d po Velkej noci, este stale sme vo velkonocnom obdobi...a coko vajicka sa este nepojedli 😁
Ale u nas velkonocna vyzdoba su len bahniatka a kosik s vajickami a to som len v sobotu urobila, takze to tam este nejaky cas bude.

h2
14. apr 2023

Výzdobu som robila v sobotu a v pondelok večer som to všetko spratala.

janka1011
14. apr 2023

@monty111 žiadnu nerobím, príde mi to zbytočné na tie 4 dni. Ale určite by som nemala vystavené kraslice a zajace ešte mesiac po Veľkej noci. Keď už, tak týždeň, viac nie.

milanemila
14. apr 2023

@monty111 ja to vnimam ako jarnu vyzdobu, nie vylozene velkonocnu, takze ju mavame dlhsie. Pre nas to nema ziaden krestansky rozmer ani pravidla odkedy, dokedy by sme vyzdobu mali mat 🤷🏼‍♀️

benit
14. apr 2023

Vianoce milujem, to zdobim vnutri , vonku. Velku noc nezdobim, neriesim. Tak netreba ani nic spratavat. Kvety von este nemozu, je zima. To by bolo max co by som bola ochotna dat.

zeldia
14. apr 2023

@euka210 my sme nechali coko figurku na stole a tak nam na nu svietilo slnko ze sa roztopila (a to ani slnko nebolo🙂) zjedli sme aj taku roztopenu.
Ja som uz poupratovala vyzdobu lebo som to tu mala vyse styroch tyzdnov a uz ma to omrzelo.

unicornlady
14. apr 2023

Baburiatka máme od dňa, keď ich zoženieme, ozdobíme vajíčkami. Ešte to neopadlo, takže ešte ich máme.
Inak na chodbe na botníku je skôr neutrálna jarná kvetinová výzdoba.

andreatytler
14. apr 2023

@monty111 Baburiatka pocujem prvy krat🙂. U nas su to baniatka alebo manusky s makkym n. Ja idem pratat dnes, ale nemame ziadne pravidla... ako sa mi chce.

bylinka25
14. apr 2023

My ju ešte máme, kým neskončí veľkonočná oktava.

bucko555
14. apr 2023

Ja mám ešte toto na stole okrem toho zajka ten sa už zjedol

veroonr
14. apr 2023

@andreatytler aj u nas su to baburiatka 🙂

rakywanda
14. apr 2023

Tento rok som sa akejkoľvek výzdobe úspešne vyhla.

monty111
autor
14. apr 2023

@euka210 ďakujem za poučenie 🙂 zas som o niečo múdrejšia 🙂 takže vidím že väčšina nerieši žiadne veľkonočné termíny🙂

ivangeline
14. apr 2023

My nemame tiez taketo ozdoby. ;D

panelacikova
14. apr 2023

@monty111 ja nerobím vôbec žiadnu. už roky (odkedy mám vlastnú domácnosť, čo už je nejaké to desaťročie). ale ak by som mala takú chuť, tak maximálne na obdobie veľkej noci. potom by to šlo do škatule...

slavomira236
14. apr 2023

@monty111 nerobim...pre 4dni porom rok skladovat ozdoby..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca84
15. apr 2023

@monty111 ani ja nerobim velkonocnu vyzdobu, ale keby som aj robila, tak isto to nebudem mat na ociach mesiac