Ahojte dievčatá, chcela by som vedieť ako to máte zaužívané s veľkonočnou výzdobou v domácnosti, dokedy máte na stole baburiatka s vajíčkami a iné dekorácie? S mužom sa nevieme zhodnúť, ja by som to už aj upratala a muž vraví že to musím nechať ešte aspoň mesiac lebo kresťanské obdobie 🙂
ja som to zbalila už v utorok 😉
Veľkonočnú mávam tak od víkendu pred sviatkami a tento víkend budem rušiť, teda 2 týždne cca. Ale čo sa týka Vašej situácie, však urobte kompromis, máte napríklad 8 dekorácii, tak nech muž vyberie 4 čo ostanú do konca mesiaca a 4 ostatné zrušíš.
Chcela som už v utorok nakoniec vydržala do dnes. Mesiac by bolo na mňa dlho. Nechala som už len jarný veniec.
V pondelok po obede som ju zbalila s úsmevom...
neviem ake krestanske obdobie mysli (hadam napise niekto kto sa vyzna), mne sa konci velka noc pondelkom, vyzdoba isla prec v utorok, tieto cerstve veci dam prec hned ako odkvitnu a to urcite mesiac dalsi nevydrzi, mne uz manusky "odkvitli"... cize uz su v komposte... Robim si podla seba, nebudem to balit a vybalovat na niekoho ziadost :D mam pekne sviatkove veci, pokrabicovane, ulozene a proste ked odkladam, tak vsetko :D
Výzdobu som robila v sobotu a v pondelok večer som to všetko spratala.
@monty111 ja to vnimam ako jarnu vyzdobu, nie vylozene velkonocnu, takze ju mavame dlhsie. Pre nas to nema ziaden krestansky rozmer ani pravidla odkedy, dokedy by sme vyzdobu mali mat 🤷🏼♀️
Vianoce milujem, to zdobim vnutri , vonku. Velku noc nezdobim, neriesim. Tak netreba ani nic spratavat. Kvety von este nemozu, je zima. To by bolo max co by som bola ochotna dat.
Baburiatka máme od dňa, keď ich zoženieme, ozdobíme vajíčkami. Ešte to neopadlo, takže ešte ich máme.
Inak na chodbe na botníku je skôr neutrálna jarná kvetinová výzdoba.
@monty111 Baburiatka pocujem prvy krat🙂. U nas su to baniatka alebo manusky s makkym n. Ja idem pratat dnes, ale nemame ziadne pravidla... ako sa mi chce.
My ju ešte máme, kým neskončí veľkonočná oktava.
@andreatytler aj u nas su to baburiatka 🙂
Tento rok som sa akejkoľvek výzdobe úspešne vyhla.
My nemame tiez taketo ozdoby. ;D
@monty111 ja nerobím vôbec žiadnu. už roky (odkedy mám vlastnú domácnosť, čo už je nejaké to desaťročie). ale ak by som mala takú chuť, tak maximálne na obdobie veľkej noci. potom by to šlo do škatule...
@monty111 nerobim...pre 4dni porom rok skladovat ozdoby..
Krestanske-nekrestanske, mam ju, kym ma neomrzi 😁