Veci z práčky sú ľadové

10. dec 2021

Ahojte, neviem ci to je problem ale ked vyberam veci z pracky su zimne ako ladova voda, na konci prania pracka preplachuje studenou vodou?alebo je problem v tom ze pracka nezahrieva vodu na pozadovanych 40 stupnov a teda je pokazena?

marianeta
10. dec 2021

Práčka placha prádlo v studenej vode..Perie v ohriatej vode na tebou zvolenú teplotu..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. dec 2021

Dakujem vam za odpoved, myslela som ze uz ma poruchu a ze periem na studenej vode 😁

marianeta
10. dec 2021

No a to si doteraz necítila ,že je prádlo studené? Veď hádam neperies prvý krát..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka54321
10. dec 2021

Mne sa zda, ze mne prave dnes ,,odisla"pracka...prala som.na 60 a pradlo som.vytiahla a neskutocne studene...mam obavy, ze sa pokazila...jasne, ze ho nikdy nevyberam uplne teple, ale toto boli dve pracky za sebou a veru sa obavam, ze sa pokazila.. skusim este zajtra dat plachty na 90 a uvidim

janka54321
10. dec 2021

Nikdy to pradlo nebude vrele, ale ak.mas pocit, ze je ladove to pradlo, tak mohol odist termostat ...

marianeta
10. dec 2021

@janka54321 neviem či bývate v byte či v RD , ale ja v zime ( bývam v RD) vyberám prádlo oveľa studensie ako v lete, nakoľko aj voda je v zime tak studená , že sa priamo z kohútika nedá ani piť ,a v lete je zas tak tepla že sa rovnako nedá piť( a rovnako aj v bytovkách je cítiť rozdiel pri studenej vode v zime či v lete) a ako píše
@viestta keď prebieha pranie ,ošahajte práčku z boku alebo na dvierkach.Ak sú teplé tak perie ako má ,a plachanie prebieha vždy v studenej vode..

janka54321
10. dec 2021

@marianeta naozaj mam po dnesnych dvoch praniach pocit, ze to pradlo je naozaj studene, ...tak ako pise aj autorka, ....a teda u nas ide v poslednej dobe pracka denne, a vzdy na 60, ale zajtra este skusim tie plachty na 90 a uvidim, ale obavam sa, ze pracka po troch rokoch dosluzila...zajtra v kazdom pripade napisem, ...a skusim a budem tu pracku objimat 🙂, ci je tepla, lebo je to pravda, ze sa zohrieva aj z vonka pri prani

luci310
10. dec 2021

Baby, však stačí sa dotknúť tej pracky počas prania, vždy je tepla, aké je prádlo na konci tak to už je asi jedno…. či som nepochopila otázku?

oli18
11. dec 2021

Ved je zima, sneh, zem zamrznuta, tak aj voda je studena. Ked placha 5x, tak je to dost na to, aby pradlo bolo studene. Co je tu nepochopitelne?

belllinka
11. dec 2021

@oli18 co ma pracka s tym, ze je sneh a zima? Ona si snad tu vodu zohrieva a neperie v ladovej.
Ja mam vzdy teple pradlo po vyprati

oli18
11. dec 2021

@belllinka aj toto ti treba vysvetlit? Ok. Takze v zime je studena voda v trubkach chladnejsia, ako v lete😃

marianeta
11. dec 2021

@belllinka no ohrieva , ale iba pri praní, nie pri plachani.. Ak žiješ v byte tak tá voda nieje až taká ľadová ako v RD.. Tá naša sa z kohútika nedá ani piť, a keď oplachujem riad tak mi do minúty omrznu ruky a ja ťahám prádlo v zime veľmi studené..

oli18
11. dec 2021

@belllinka perie v teplej , ale placha v studenej. Aspon vacsina praciek. A ja pisem o takejto. Ak tvoja placha v teplej, mas pradlo teple.

111kiki11155
11. dec 2021

To je teplotou vody preplachuje v studenej v lete nie je také studené ako v zime nakoľko voda je studenšia v zime tiež to tak máme na bytovke že dlhšie trvá zohriate teplej vody... ak je prádlo po vypratí čisté a nezapácha tak tam problém nebude žiadny ...a ako ti už radili skús v polke cyklu skúsiť sklo na dvierkach ono sa zohreje pri tej danej teplote

lubomiraorsul11
11. dec 2021

Podľa mňa máš pokazené výhrevné teleso. Aj ja som mala, a potom mi prádlo ani pekne nevoňalo lebo sa prádlo len na studeno 🙄

marca12
11. dec 2021

@janka54321 ja periem handry z mopu na 90°C a vzdy ich vytahujem studene,ladove.

zuzanka.zuzu
11. dec 2021

všetko periem na 90st a prádlo vyťahujem teplé. raz som potrebovala oprať na 60st a prádlo som vyťahovala studené (mňa to prekvapilo keďže ozaj všetko periem na 90tke)

a tiež nechápem tým poznámkam o studenej/teplej vode v lete/zime - však práčka ťahá studenú a zohraje na požadovanú teplotu 😀 iné by bolo keby zohriala konkrétne "o X stupňov" vtedy by bolo rozhodujúce koľko stupňová príde do práčky. ale takto proste zohreje na 90st a tých 90 stupňov je rovnakých či už pri prítoku 1 stupňovej studenej alebo 10 stupňovej studenej 😂