viete mi niekto povedať hlavné rozdiely medzi indukčnou a sklokeramickou doskou ? ak máte niečo z toho tak svoju skúsenosť či by ste odporučili alebo prečo neodporučili? ..
my máme momentálne plynovú ale to už nechcem vadí mi ako to vyzerá a aj čistiť stále tie "nadstavce" alebo mriežky či ako sa to volá :D
https://m.alza.sk/rozdiel-medzi-sklokeramickou-...
My máme indukciu, a už si neviem predstaviť variť na inej Veľký hrniec s vodou ti zovrie asi za minútu, keď zmeníš intenzitu tak rýchlo reaguje...zvykla som si na ňu za dva dni 🙂 a dosku môžeš umyť už chvíľu po varení..
My máme plyn a vždy som mala od detstva len plyn. Teraz máme sklo keramickú dosku plynovú, no a poviem Vám, že už sa neviem dočkať na indukciu. Naj topka je to, že mimo hrniec nič nehreje, čiže ako niečo vykypí tak to pekne viem utrieť naproti sklo keramika hreje, čiže sa všetko pripečie, horí, smrdí...nič iné nerobím len po varení škrabem dosku od tuku, mastnosti :( pripálenia :( čiže dúfam, že indukcia bude krok vpred a čistenie bude radosť.
@s_o_n_i_k_e Bude 😉
Indukcia je bezudrzbova. Ziadne pripaleniny. Rychlejsie vychladne. Za mna uz jedine indukcia. Predtym som mala odskusany plyn a aj klasicku elektricku sklokeramiku.
Učila som sa variť na plyne, bol to nekonečný rad pripálenho riadu, do vlastnej kuchyne som si dala sklokeramiku, skúži viac ako 15 rokov pri každodennom varení, bola mena vlani prvá platňa čo má stálo asi 30 eur. Čo sa týka údržby, je to rozdiel ako nebo a zem. Ale tie roky už badať na skle. V tej dobe som nepoznala nikoho kto by mal indukciu, ak až raz sklokeramika doslúži som rozhodnutá kúpiť indukciu aj keď budem musieť kúpiť nové hrnce.
Ozaj vedel by dať niekto foto indukcie po pätnástich rokoch používania?
Hlavny rozdiel je ze indukcia funguje cez magneticke pole a sklokeramicka cez infracervene ziarenie, takze si treba davat pozor aj na hrnce, nie vsetky sa daju dat na indukciu, ale mozes si v pohode kupit nadstavec aby sa tam dal pouzivat akykolvek riad 🙂 inak je indukcia ovela lepsia ako baby uz spominali vyssie lahsie sa cisti a rychlejsie zohrieva....takze tiez sme dali indukciu do noveho bytu, no popravde mi trosku chyba plyn, ta chut je tam ina, to sa neda napodobnit na ziadnom inom druhu ohrevu 🥲 ale tiez nas zlakalo to prakticke hladisko, plyn sme si kupili ako prenosny horak 😊
Ano, musíš mať špeciálne hrnce na to. Treba pozrieť zo spodku hrnca, je to tam označené, či sa to dá použiť na indukciu. Myslím, že teraz to už má väčšina hrncov, takže možno ani nové nebudeš musieť kupovať
Ano treba specialne hrnce, aj ked v dnesnej dobe mas vacsinu usposobenu uz na indukciu, a pojde ti tiez vacsina smaltovanych alebo kovovych hrncov/panvic, tusim aj nerezove ale nemusia ist vsetky
My napriklad chceme pouzivat aj kameninove hrnce a sklenene kanvice a podobne srandy, takze kupujeme nadstavec, je lacny a mozes nanho dat cokolvek tak nemusis mat stres ak tvoj oblubeny hrniec nepojde na indukcii 😊
Napr toto:
Ciste teoreticky ti pojde skoro na kazdom. Len problem bude, ze sa ti bude jedlo pripalovat. Mam aj aj hrnce. A s dvojitym dnom je to uplne ine varenie. Podstatne lepsie.
nám v obchode ukázali trik, že hrniec čo ide na indukciu zo spodu bude držať magnetka, tak sme to minule skúšali a našli sme taký, tak sa muž smial, že juhú máme jeden hrniec neumrieme od hladu :D ale už som videla kto by obluboval riad a panvice ako ja svoje existuje medzikus medzi indukciu a Váš hrniec mimo indukcie a môžete variť na svojích hrncoch. Napríklad ja nedám dopustiť na TESCOMA panvice mám ich roky a výborne sa s nimi pracuje no magnet nedržal, ale videla som, že už sú TESCOMA panvice na indukciu, tak už viem čo chcem od Ježiška 🙂
Indukčná rýchlejšie ohrieva. Fakt je to rozdiel oproti sklokeramike. S indukciou som spokojnejšia. Ale záleží samozrejme aj od ceny/kvality.