Varná doska - prehrievanie

malebiele
30. apr 2023

Mate prosim niekto varnu dosku, konkretne AEG HK854870FB?
Robi aj vam to, ze ked varite dlhsie na hlavnej casti a zaroven varite nieco (max pol hodinu) na vedlajsich castiach, ze sa prehreje a vypne a neda sa minimalne hodinu zapnut, kym sa neochladi?
Rozmyslam nad reklamaciou, len neviem ci by to uznali ako problem? Dakujem

zuzinabila
30. apr 2023

@malebiele mam Bosch.hocikedy vyuzivam vsetky platne naraz a na maximum a toto nerobi

20erika07
30. apr 2023

@malebiele mam sice gorenje 7rokov ale nerobi mi to, by ma piclo asi a predpokladám, ze to nie je v poriadku, reklamovala by som.

lilienkah
30. apr 2023

Určite skus reklamáciu, mame síce beko ale nikdy som s týmto problém nemala

beata_k
30. apr 2023

@malebiele Mam inu znacku, ale nerobi mi to. Ved to by bolo na hlavu aby mi varna doska stopovala cas kolko ju mozem pouzivat.

aniele
30. apr 2023

Máš dobré odvetranie odspodu?

malebiele
autor
30. apr 2023

@aniele neviem ake ma byt vetranie ale varnu dosku zakladala firma, od ktorej sme objednavali kuchynsku linku, pod doskou mam akurat suflik s kuchynskym nacinim

dakujem vsetkym za reakciu, ozaj je to na hlavu, planovat a davat si pozor ako mozem varit, aby sa mi doska nevypla... Uz sa nam to stalo asi 3x, myslela som ze je to normalne, elektrikar povedal ze sa prehriala a musi vychladnut, pusti sa sama, tak aj bolo...akurat ze po hodine 😓 je to dost o nervy mat velku 80cm varnu dosku a nemoct varit na viacerych sekciach sucasne, najma ak potrebujem toho varit viac.. skusim zavolat priamo najprv do AEG, odkial mame varnu dosku, co mi k tomu povedia a pripadne budem riesit reklamaciu

aniele
30. apr 2023

@malebiele No práve. Skús ju po takom prehriatí otvoriť, či nie je aj ona veľmi zohriata. Hneď pod doskou, pokiaľ viem, by nemala byť zásuvka, ale pevné čelo a vzadu odhora cca 10 cm vzduchová medzera, nie stena skrinky. To ti teda asi vypína bezpečnostná poistka. Skús nabudúce pri varení zásuvku pootvoriť, aspoň otestuješ, či je to ono.

ysseba
30. apr 2023

@malebiele Určite to daj na reklamáciu. Aj my máme indukčnú varnú dosku a úplne bežne varím na viacerých "horákoch" a ešte nikdy sa mi neprehriala. V šuflíku pod doskou mám tiež kuchynské náčinie - to zvykne byť teplé. Ale ešte nikdy sa neprehriala. Inak kolegyňa tiež mala s tým problém. Ona mala v šuflíku pod doskou mikroténové sáčky, sáčky do koša a takéto veci, tak sme to vyhodnotili tak, že možno je to tým - predsa je to izolant. Hovorila, že to vyskúša dať teda preč a veruže ani neviem či sa jej to ešte prehrieva, už sme o tom nerozprávali. Ale myslím, že nie, lebo by asi spomínala reklamáciu...

malebiele
autor
12. máj 2023

dakujem vsetkym, ano reklamovali sme, bol u nas technik a aj napriek prvotnemu poucaniu o tom, ze vraj kazda sekcia ma len urcity cas, kolko na nej mozme varit 🙈 co je totalny nezmysel podla mna, identifikoval chybu a vraj je problem v riadiacej jednotke, budu nam ju menit, tak snad uz problem nebude

metoyou4
22. apr 2024

@malebiele ja mám bosch a ten istý problém.Nerobí mi to vždy,ale niekedy sa to stane.

malebiele
autor
22. apr 2024

@metoyou4 nam vymenili tu riadiacu jednotku a odvtedy to nespravilo, mozem teraz varit aj na troch platniach naraz a vsetko je ok 🙂

metoyou4
22. apr 2024

@malebiele super,teším sa s tebou,no my ju už nemáme v záruke.Predtým som mala electrolux a to iste mi po čase robila,preto sme kupovali novú,neviem,nechápem to.A keď mám ešte rúru pod platnou a peciem v nej,také hlavne aj vtedy mi ju prehrieva

malebiele
autor
22. apr 2024

@metoyou4 oni vedia ako to spravit, aby odisla hoci aj mala vec a nebude to funkcne, aby clovek musel kupovat nanovo.. nam tvrdili ze to v riadiacej jednotke nemoze byt, lebo nevykazovala chybu a predsa, odkedy ju vymenili tak to nerobi, zaujimave, tak asi len bol nakoniec problem v nej... snad sa vam to podari nejako vyriesit, mozno kontaktovat nejakeho sikovneho elektrikara alebo servis pre danu znacku