Vaňa verzus sprchový kút

22. aug 2022

Ahojte, zariaďujeme byt a stále rozmýšľame nad tým, či kúpiť sprchový kút alebo vaňu. Kúpelňa bude dosť malá a sprchový kút by nám samozrejme ušetril množstvo miesta a bez problémov by sa nám do kúpeľne zmestila práčka, tak aby sa človek v kúpeľni necítil stiesnene. Sme ale bezdetný pár a zamýšľam sa nad tým, či pre deti nie je lepšie mať vaňu. Teda ak ste tu aj mamičky, ktoré máte menšie deti a iba sprchový kút bola by som rada za vaše skúsenosti🙂 snažím sa myslieť dopredu a nechcem o pár rokov ľutovať, vdaka 🙂

babovka2321
22. aug 2022

S dietatom a sprchovym kutom som problem nemala, kym bol uplne babatko, kupali sme ho v detskej vanicke na stojane a potom neskor sa clapkal v sprchovom kute vo velkom lavore. Skor mi robilo problem sa v sprchovom kute pohodlne oholit :D

gazpalm
22. aug 2022

No my mame sprchac ,ale murovany,dost velky ,ale pri malych detoch ,by som vanu ocenila ..aj ked teraz ,by bola vyuzivana minimalne ,deti uz maju 11 a 9 rokov...ked boli mali ,kupila som taky stvorcovy bazenik priamo do sprchacov a kupali sa v tom

prunee
22. aug 2022

Mame len sprchovy kut, rovnako malu kupelnu v byte a nemenila by som, aj s dietatom uplne v pohode fungujeme.

evkamotka
22. aug 2022

Ppkojne sprchac. My sme boli ako vy a dali vanu, ze kvoli detom. Nakoniec ich aj tak od narodenia sprchujem(v tej vani). Na spodok som dala nahrubo poskladanu osusku, polozila babo a jemnym prudom vody osprchovala. Je to aj hygienickejsie nez kupanie vo vanicke a bolo to jednoducho sikovne

viestta
22. aug 2022

Daj si klboku sprchou vaničku so za stenou. Aj deti sa vycvachoria aj miesto ušetríš.

baboobchod
22. aug 2022

Sprchac, ale s hlbšou vaničkou. Tam v pohode umyjes vedro, namocis prádlo, umyjes si v predklone vlasy aj okupes dieťa

mandzula
22. aug 2022

Ked porovnam vanu a sprchac z hladiska udrzby, jednoznacne vyhrava vana.

patka06
22. aug 2022

tiež som za sprchovací kút s hlbšou vaničkou

viestta
22. aug 2022
ecko80
22. aug 2022

Ahoj, my mame len sprchovy kut (90x90 cm), ale hlbsiu vanu v nom, neviem kolko ma presne na vysku, odhadom tak 30 cm. Kupu sa tam obe deti spolu.
Tiez mame mini kupelnu, preto sme isli (este ako bezdetni) do sprchoveho kuta, ale kedze sme planovali dieta, zvolili sme hlbsiu vanu, nech sa mozu clapkat🙂

kamagma
22. aug 2022

Vanu urcite, vo vani sa osprchujes ale v sprchovom kute sa neokupes..

neznamaznama
22. aug 2022

Ja ľutujem, že sme dali vaňu a nie iba sprchový s hlbšou vanickou. Áno, keď boli maličký, vaňu sme občas využili (ok, aj ja s manželom, či občas sama 😅), ale nie zas tak často, aby som si teraz povedala, že to stálo za to.

autor
22. aug 2022

Velmi pekne dakujem za rady, ten sprchovy kut s hlbsou vanickou bude myslim perfektny kompromis, aj ked uprimne ja sa z casu na cas rada okupem ale myslim, ze by som to mohla ozeliet 😀 pokojne ak mate malu kupelku budem rada aj za nejake tipy ci fotky ako ste to riesili🙂 mam popozerany pinterest ale casto krat ta mala kupelna je tam tak o tretinu vacsia ako ta nasa😀

dzejsik
22. aug 2022

a co sprchovy kut s hlbsou vanickou, aby sa dalo na clapkanie napustit aspon trochu vody … mame vanu, obe deti miluju svoju vecernu polhodinku v nej s lodkami a pod.

jaskolka
22. aug 2022

Mali sme aj vanu, aj sprchový kút v kúpeľni, absolútne sa vaňa nepouživala, my sme sa len sprchovali, keď sa narodil syn, kúpal sa vo vanicke, neskôr sa len sprchoval.
Potom sme sa presťahovali, mame len sprchovací kút žiadny problém nevidím, syna len osprchujeme dcéra, sa ešte kúpe vo vanicke neskôr tiet len sprcha. Jednoducho tak budú od mala naučení iba na sprchu, prežijú aj bez spliechsnia sa vo vani.
Ja napríklad nevidím nič extra na vani plnej vody, vôbec to nie je pre mňa relax, ako mnohí básnia, že aká je super plná vaňa horúcej vody... U rodičov sme mali len vanu, neprišla som vôbec tomu na chuť.

adka_bh
22. aug 2022

My sme mali na byte menšiu vaňu ravak spolu so zastenou presne od nich aby to spolu pasovalo, cez týždeň sme len sprchovali a cez víkend relaxovali vo vani, neviem si predstaviť nemať jeseň/zima vaňu a môcť sa v nej rochnit 🤭😄

joesvk
22. aug 2022

My máme tiež malú kúpeľňu. Tiež som rozmýšľala že ako ty, že pre deti je vhodnejšia vaňa. Dali sme teda malú vaňu 120cm,klasická šírka. A máme sprchový záves, väčšinou sa sprchujeme a ja, keďže som malá, tak sa občas aj okúpem.

diaszoky
22. aug 2022

My mame vanu a sme v byte. Mame aj miesto. Niet nad to ked dobita z roboty sa ponorim do horucej vane❤️

guiseppinka
22. aug 2022

@viestta my mame takto vysoku normalnu vanu. Akurat mame len zaves, lebo skla sa nam ziadne nepacili a problem bol aj s upevnenim konstrukcie, kedze na konci vane je murik a ten nie je az po strop...

autor
22. aug 2022

@joesvk taku malu vanu som asi ani nevidela :D musim pohladat lebo si to vobec neviem predstavit

marca12
22. aug 2022

Ak mas malu kupelnu,tak s vanou asi nespekuluj. V kupelni budes manipulovat s pradlom,ked dávaš do práčky,potom vyberas,prezliekas sa pred a po sprchovani a to sa tazko robi v stiesnenom priestore.

marca12
22. aug 2022

Skus pozriet na modrastrecha je tam vela albumov kupelni a porad sa aj tam

isis234
22. aug 2022

@diaszoky presne, aj keď niečo na človeka "lezie" horúca slaná voda,, ani chrípka, vírus nemá šancu

elizabet173
22. aug 2022

@diaszoky to je vec názoru, mám aj vaňu, aj sprchový kút, ani si nepamätám, kedy som sa naposledy kúpala

viestta
22. aug 2022

@guiseppinka zastena je kalené sklo na mieru, závesu som si užila viac ako dosť, toto by som nechcela a ziadna hotová zastena nám nevyhovovala.

evica17
22. aug 2022

My mame aj vaňu a aj sprcháč. Kúpať sa nekupeme, iba sprchujeme. Muž vo vani, keďže pri sprche rád sedí. A deti, ešte ani raz sa nekupali vo vani, vždy vo vanicke, tomu staršiemu (zachvilku 2 roky) sme ju vkladali do vane, aby sme utierať zem nemuseli ale teraz sa strašne rád sprchuje. Čiže u nás vaňa má minimálne využitie, je to skôr n sprchovanie, ale máme veľkú kúpeľňu. Ty si daj in sprchový ak máš malú kúpeľňu, budes to mať lepšie. A ideál mať bezbariérový sprchový, keď sa dačo stane aby si ľahko Don vošla, hentie vysoké vane v sprchovom sú v tomto nepraktické.

matabb73
22. aug 2022

Ja mám sprchový kút s hlbšou vaničkou 90x120 cm práve preto, že dcéra sa v nej kúpala keď bola menšia. Ja sa rada sprchujem, mne kút vyhovuje.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kakawah
22. aug 2022

@zoro9836 chcelo by to foto, pre predstavivosť. Tiež to teraz riešime, sme za sprchovy kút, teda 80x100cm.

autor
22. aug 2022

@marca12 mame velmi malu kupelnu pre predstavu 1,45x2,45m, preto ak by sme dali sprchovy kut naozaj by nebol problem vylozit pracku😀 ak by sme tam mali vanu myslim, ze by nam to vela veci skomplikovalo.