Ahojte prosim vas v čom skladujete chlieb , rožky a ine pecivo aby vydrzalo dlhsie čerstvé,som uz zufala na druhy den je uz ako guma ,skusala som v chlebniku tam mi skoro stvrdlo,potom v platenom vrecku to tiez nebolo nic moc,teraz ho skladujem v rure a v mikrotenovych sackoch to je po dni otras dakujem za kazde typy
Voskovy obal
Ja zvyknem pecivo nechavat len v mikrotenovom sacku, pripadne ho este takto zabalim do igelitky, aby nemalo pristup vzduchu. Aj ked popravde najviac sa mi osvedcilo kupovat o nieco drahsi chlebik v pekarni. Neviem, ako pecu pecivo v tychto velkych retazcoch, ale tiez som mala na druhy den pocit, ze ak ho na chvilku nedam aspon zohriat do toustovaca, tak je to gumenne.
Ja mam spodny suflik v mrazaku iba na pecivo. Mrazim vsetko pecivo co nezjeme v den.
Mraziak, rozmrazim a ako čerstvo upecene
Čo sa zje za deň v sáčku v chlebniku, zvyšok v mrazničke a postupne vyberám.
Čo nepotrebujem,tiež dávam do mrazničky. Inak chlieb a pečivo nechávam vonku v košíku..Ako keď je v obchode voľné.Zistila som,že v sáčku sa hneď chrumkavá kôrka znení na mäkkú-gumenú.
mraznička
Do mrazničky a vyberáme postupne, koľko sa v ten deň zje.
ezne nakupim žemle aj 20 rozky 20 chlieb cely nakrajat a rozdelit do sackov a hned za čerstva do mrazničky rano len vytiahnem kolko potrebujeme a na vzduchu necham rozmrazit.ziadna mikrovlnka ziadne sačky.žemlicky chrumkave za 5 minut chlebik tiez.ako prave nakrajany.robim to tak roky.
z obchodu klasicke pecivo? nehrozi uskladnit inak ako v mrazaku. Aj to trea mat vybrate chleby, lebo niektore sa po rozmrazeny rozpadavaju.
V sacku to zmakne, treba daavt pozor, ak je to co i len trochu teple, tak v ziandom pripade nedavat do sacku.... rovnako tie papierove tasky co davaju v potravinach, doma treba pecivo z toho vybrat = uschne v tom este rychlejsie.
Kvaskovy chlieb, domaci/kupeny balime do bavlnenej utierky a potom do spajze (ja davam do chlebnika, chlap moj nie) zvacsa vydrzi niekolko dni, domaci takmer tyzden (ale to uz ja iba na chleba vo vajci, hrianky atd pouzivam, moj chlap to normalne zje). Alebo ja vychladnute davam do sacka. za mna radsej bez chrumkavej korky ako tvrde... z rovnakeho dovodu nenechavam pecivo volne polozene.
Rozky ziadne nie su dobre dalsie dni, to treba mrazit/rozmrazit, pripadne druhy den ked je gumeny supnut na chvilku do rury (na chvilku!!) , ohreje sa, korka tiez schrimkavie = ale to tiez nefunguje na kazdy rozok.
Chlebnik mam zatvaraci z tchibo.
@simca06022011 skusim mozno ezte tenchlebnik a v chlebniku volne polozene ci v sacku?
@macik6 v utierke alebo volne
Šupni ho do mrazničky a postupne vyberaj 🙂 fungujem takto roky a je to paráda, žiadne gumové pečivo sa nekoná