Napriek tomu že pravidelne používam hydroxid sodný na prečistenie, v kuchyni sa mi upchal odtok tak že už celý deň mi tam stojí voda. Sifo granule, rôzne čističe z DM som skúsila a aj hydroxid sodný. Čo robiť? Som sama a rada by som sa vyhla rozobratiu potrubia. A je jedovatý pre mačky? Keď som sypala hydroxid tak sa vyparoval dosť silno, išla para a nad umývadlom som mala omylom otvorené balenie granúl. Vyhodiť radšej celé? Ďakujem za všetky rada
Krtko niekedy starý dobrý zvon skúste.
Krtka skús, nám ten pomohol.
Mne sa ti tiež nedávno stalo, sifo nula bodov, pouzite viackrát, manzel musel rozobrať a použil aj krtka lebo to bolo aj ďalej upchate
Ja som mala podobny Problem v kupelni a kupila som nejaky zazrak v Tescu, Turbo neviem co … najskor to vyzeralo beznadejne, ale uz odteka super. Snad to nezozralo rury …. Ale ked to predavaju v obyc Tescu tak dufam ze nie … ale tie vypary smrdeli dost
Hydroxid spravil zatku,bude odtok treba rozobrat.
@denisah6 ďakujem samozrejme dala som horúcu postupovala som podľa návodu🙂
@olimuc takéto všelijaké som už v minulosti poskusala, nič nezabralo. Preto som prešla na hydroxid už len. Ale ďakujem🙂
@niekto2hy ako je to možné? :/ Postupovala som podľa návodu. Nie je ešte nejaké iné riešenie?
Ďakujem všetkým za rady. Dávam si na to pozor, olej vytieram servitkami, až potom umývam panvicu, mám sitko, zvyšky jedla zásadne nechávam prejsť do potrubia. Už aj vodu z cestovín občas chodím vylievať von. Ak by ešte niekto vedel o nejakom riešení budem rada🙂
Ak nic nepomaha jedine odbornik. Mala som podobny problem, vyskusala som vsetko. Zvon, x pripravkov. Zrejme to bude niekde dalej v potrubi, skutocne len odbornik zial. Stalo ma to zial dost penazi
Je sluzba krtkovanie - instalateri to robia. Netreba rozoberat potrubie - oni maju taky pristroj, akoby ma taku strunu a precistuje potrubie... Zadaj si do Goooglu krtkovanie a hladav vo svojom okoli taku sluzbu.
Ja som pred pár dňami mala ten problém v kúpeľni bo vani. Napriek pravidelnému čisteniu sa neviem prečo upchal odtok. Všetky odpady menené 3 roky dozadu. Vlasy do odtoku nejdú, pri umývaní vlasov tam dávam sitko. Išla som sa zblázniť, a nakoniec ma napadol už vyššie spomenutý zvon. Chvalabohu pomohol. Na Tvojom mieste by som ním začala. Je to najjednoduchšie a najlacnejšie riešenie. Skús .
Skus kupit gumenny zvon,ak mas otvor na odkvapavanie vody,zakry igelitom.Ak nepomoze tak rozobrat odtok pod drezom.
@niekto2hy @robodracica Zvon ti aboslutne nepomoze, ak nepomohla agresivna chemia. To som skusala ako prve. Musi to byt upchate niekde dalej.
@mircalla môže pomôcť a nemusí. Ja by som začala s najlacnejším riešením a nie s najdrahším. Ak nemá doma zvon, tak ho kúpi za 3€
Jasne skusit moze, u nas ani tuk
najspoľahlivejšie riešenie je prekrtkovanie. Ale aj najdrahšie
my sme raz museli volat krtkovacov na kuchynsky odtok... oni nam do buducna odporucili, nikdy ziadnu chemiu a z casu na cas nechat poriadne preplachnut horucou vodou, nechat volne tiect niekolko minut, tak aj robim a odvtedynemam ziadne problemy, je to uz vyse dvoch rokov
:D ale to neunikal hydroxid sodný vo forme pary,mačkám sa nič nestane :D
Potrubie treba rozobrať a vyčistiť.