Mam pocit, že na jednom okne ich umývam , že mi idú ruky odpadnúť. Stále su prachové, mastné. Dajte nejaky tip čím ich umyť. /Vnútorné/Umývam jarou vodou horúcou cca raz za pol roka.
ahoj, ja pri kazdom upratovani umyvam handrickou vsetky zaluzie. jedno okno trva 20 sekund. zaluzie su tak stale ciste. priebezne sa tak vycistia aj na miestach, kde sa prekryvaju, lebo sa umyvaju casto. nikdy som teda nemala problem so zaluziami.
uz som to tu raz pisala pred par rokmi a dostala som sprdung. tak komu sa to nepaci, tak nech roluje dalej
@janetinka27 za co ta sprdli? ze umyvas casto zaluzie? nemam slov 😀
@macik34 ja takisto len jarou a teplou vodou a vysledok je super. predtym som zvykla tiez tak raz za polroka, je to cinnost, do ktorej sa mi vobec nechce absolutne :D neznasam. radsej povysavam a umyjem dlazky ako toto.
@ludmilik13 hej, ze neziju preto, aby upratovali 😂 pritom je to otazka par sekund, ale nevadi :D
@janetinka27 vsak ale nikto im nekaze, aby utierali a umyvali kazdu tu lamelu jednu po druhej. tiez som to robila tak, ze som zastrela, utrela z jednej, z druhej strany a bolo to vybavene.
Umývam ich parným čistič om keď umývam okná. Sklopim na plocho, naparim, otočím, naparim, utriem veľkou mäkkou handrou z každej strany a pokračujem v umývaní okien
@janetinka27 možno v malom byte... Rozdiel veľký rodinný dom. A tiež, či si doma alebo do večera v práci...na blbé narážky som sa nepytala
@macik34 neviem, kde vidis blbe narazky, ale tak ok
nemusis to robit ako ja a ci je to byt a ci dom, castejsie umyvanie zabrani tomu, aby sa tam ten prach nalepil. potom to ide tazsie.
a chodim do prace
Ja ich umývam veľmi rada,detskou vlhčenou utierkou 😀raz za týždeň prebehnem😀zrelaxujem pri tom
Riešim ich keď umývam okná. Čiže 2x do roka. Dám nadstavec na vysávač, sklopím a vysávam zhora dole. Potom pretriem vlhkou handričkou. Ale my sme si vybrali taký "vzor" že sú sivé a akoby trošku zrnité takže prach na nich vidno minimálne 🙂
@macik34 umývam teplou vodou a jarou raz za 3 mesiace.
Pol roka je veľmi dlha doba
Skús 🤣