Ahojte, prave sme sa prestahovali do domu,kde uz bola umyvacka riadu wirpool,udajne ma 4roky,ale myslim,ze je v dost opotrebovanom stave a teda vyskusala som uz vsetky programy na nom a teda uplne zle umyva,vsetok riad spinavy a navyse hore kde ukladam pohare su akoby nedotknute ani vodou,proste su v stave,v akom som ich nalozila, dole taniere spinave..Myslite,ze je mycka pokazena,alebo teda na koho sa obratit?
vdaka
1. ohrieva vodu? Je riad teply po dokonceni programu? --> ak nie, treba ju opravit
2. vycisti ju - kup cistic. Najprv vycisti filter dole. Potom skontroluj trysky. A potom pusti silny progrma, dlhy, s tym cisticom.
3. dopln sol aj lestidlo
--> toto pomaha na 99%
Ked moja umyvacka zacne horsie umyvat, tak ju vycistim a vsetko doplnim, nezavisle od kontrolky.
A este skontroluj, ci mas spravne nastavenu tvrdost vody a kolko ma brat lestidla, ak sa to da na tej umyvacke.
No a v neposlednom rade sa niektore umyvacky nekamaratia s niektorymi cistiacimi prostriedkami - musis si vyskusat, co jej vyhovuje. CI prasok, tabletky, aka znacka, aky program...
Treba skontrolovať hadice a hlavne odpad,ten vie byt dosť často upchatý zbytkom jedla. Pustiť na prázdno s tabletou. Ale podľa mňa aj vymeniť syfon či ako sa to volá. Keď umývačka normálne dokončí program,tak by mala byť v poriadku. A hlavne používať kvalitné tablety. Podľa mňa sú najlepšie Jar
Pozri aj vrtule co striekaju vodu, toto mi robila raz umyvacka, ked bola ta vrtula co sa mala tocit zaseknuta. Preto bol riad v polovici takmer nedotknuty... A vycistit..
Ak nepomoze, tak pocas umyvania ju otvor a pozri ci vobec ohrieva vodu, ci tam vobec strieka voda, ako to tam vyzera...
Mne siemens nerozpustala tablety, presla som na tie na "studenu vodu" a mam po probleme. Ale teda moja umyvacka sa zblaznila a strajkuje tam ohrievanie, za vymenu som zacvakala a stale to nejde 🙂 pri nasich servisoch, neporucam servisovat a zaplatit nieco drahe opravarovi... radsej si kup novu (a to som teda naozaj za opravu vsetkeho, strasne zlu skusenost mam bohuzial s opravou tohto spotrebica)
@timea1985 nema upchate trysky?? Asi by som ju skusila poriadne vycistit najskor a potom sa uvidi.