Umývačka riadu stále hlási, že chýba soľ

terka224
6. nov 2020

Ahojte dievčatá.

Potrebujem poradiť. Včera mi ukazovalo na umývačke, že treba dostať soľ. Dosypala som cca 1 kg. Dala som umývať a riad je nechutne biely. Leštidlo som tiež dopĺňala, tak to bude len tou solou. Dnes zase svieti, ze chyba sol. Dosypala som, dala umyť. Riad zase cely biely. A zase svieti, ze chyba sol.
Co sa ta sol vyparuje??
Nemáte niekto skúsenosť?

noemi155
6. nov 2020

@terka224 skus ju tam premiešať dobre a pustiť znova
Tiež to občas premiesam,keď signalizuje,že nemám soľ a pritom je tam,lebo ta soľ vie stvrdnut...

terka224
autor
6. nov 2020

@noemi155 ďakujem, pojdem kupit ešte novy balik a skúsim tak spraviť 😊

janula12345
6. nov 2020

@terka224 ja som mala takyto biely raz, ked som vykenila znacku tabliet. Boli to nejake eko.. a takto mi to zabielilo vsetky riady, akoby povlak na riade. Nemenila si tablety? Indikator soli mi niekedy vypne az na tretie umytie. Tiez nie hned.

terka224
autor
6. nov 2020

@janula12345 nie, stále pouzivame len jar tablety. A ani som nekupovala teraz novy balik, tak tým to u nas nebude

janula12345
6. nov 2020

@terka224 skus teda kontaktovat servis tej zacky. Raz som citala diskusiu, kde to mamicka poriesila tak. Nieco tam nastavili inak a bolo po probleme.

ibrunova
6. nov 2020

@terka224 treba tam dosypať a riadne rozmiešať, prípadne zapnúť 10 minútový cyklus.

andrejka1974
6. nov 2020

Inac takto sa zafarbilo mne sklo ktore som kupila v ikei je to menej kvalitne sklo ine sklo aj bez soli je ciste

danka1424
6. nov 2020

mne sa to tiež stalo, tiež som dosypala a mala som riad potom slaný a mliečny, volala som opravára a poradil mi, že si to nemám všímať , že máme "dobrú" vodu a sol netreba, tak odvtedy nedosýpam

terka224
autor
6. nov 2020

Ďakujem vam baby za všetky rady.
Ak nič nepomoze, zavolám servisáka. Ale uz chodi ku nam ako ma klavír, lebo minule nejaká suciastka sa pokazila. A to je "nova" umývačka, iba 2 roky ma

emca12
8. mar 2021

Dobrý deň .Mám umývačku gorenje a pokazila sa mi .Ukazuje chybu F11. Vedeli by ste mi odporučiť dobrého opravára ??? Čadca okolie? Ďakujem