Umývačka riadu - programy

9. aug 2024

Ahojte, myčka ide u nás jeden krát denne- keď treba. A tak premýšľam, keď ju pustím na večer, je podľa vás šetrnejší ten program ? Celkom mám z neho stres keďže by išla až 4hodiny. A tak som to radšej ešte nedala 😀 používam klasické umývanie (auto wash) čo trvá 1.35 alebo potom 1.25 (delicate) samozrejme keď treba, tak program na hrnce zvlášť. Chcem sa opýtať, ako to máte vy ? Ďakujem krásne.

viestta
9. aug 2024

Cez den pustim nejaky kratsi program obzvlast ak viem, ze budem potrebovat riad z umyvacky. Vecer pustam ten eko stvorhodinovy

zuzuliennka1
9. aug 2024

eco program - hoci trva az 4h, je setrnejsi ako tie kratke.
nejde o cas, ale o to, na kolko stupnov a za aky cas sa ohreje voda
tie najkratsie pol hodinove programy su najmenej setrne

autor
9. aug 2024

Fakt sú šetrnejšie tie 4 hodinové ? Bože a ja som to toľko nechcela pustiť 🤣 tak pôjdem na ten

3petka
9. aug 2024

Ja to púšťam podľa plnosti umývačky a ako napísala @viestta podľa toho či riad potrebujem. Väčšinou cez deň ide na 1:30 a na noc 3:30.

petulka2021
9. aug 2024

Ja dávam eco, síce trvá 3 hodiny ale šetrí

lakebabe
9. aug 2024

Mam ju vždy plnú a dávam vždy 90 minútový extra silný program plus zapnem funkciu extra power. Trvá to tak dve hodiny ale riad ostane vždy nalesteny aj hrnce.,aj umývačka sa nezanasa ako na tých Quick programoch

la_dolce_vita
9. aug 2024

Eco nedavam. Vacsinou cyklus 1,5 hod, niekedy len 1 hod alebo 2:40 hod podla naplnenia. Pustam ju cez den a tak sa zasa rychlo zaplni. Tym eco neverim, pre mna je to pridlho, ta uspora nebude nejaka vysoka.

zuzuliennka1
9. aug 2024

@la_dolce_vita uspora je dost velka, nejde totiz vobec o cas, ale o to, ze sa nemina vela vody ani energie na ohrev. v podstate akokeby si dala odmocit riady a potom ich umyvala hubkou a jarou vs. hned vezmes spinavy riad, hubku, jar, poriadne namydlis a aj niekolkokrat premyjes, kym osuchas vsetky zvysky.
ked to nechas par hodin odmacat, vlastne ti to z taniera zojde same.
cca podobny princip. eko nespociva v tom, aky dlhy ten program je, ale princip, na akom umyva a za aky cas musi vodu zohriat.
pri kratkom programe je spotreba ovela vacsia - za kratky cas sa musi zohriat voda a aj vymyt vsetka spina z riadov.
cim kratsi program - tym menej usporny