Umývačka riadu Gorenje - skúsenosť

ramzesa
9. aug 2024

Ahojte všetci 🙂, po 7.rokoch sa nám už asi definitívne pokazila naša Boschka. Pozerám sa po novej umývačke. Celkom sa mi páči Gorenje na 16 súprav riadu. Máte niekto ummývačku od tejto značky? Ste spokojní? A ako dlho ju máte? Trošku ma sklamala Boschka, čakala som, že vydrží aspoň tých 10 rokov, aj viac. ☹ Či to len my sme mali smolu na našu? Ďakujem za všetky rady. (pokojne mi môžete odporučiť aj inú značku, s ktorou ste spokojní)

0silvia0
9. aug 2024

@ramzesa mame gorenje treti rok. Vsetko ok

ramzesa
autor
9. aug 2024

@0silvia0 mozem vediet aj presny typ, ak sa este vyraba? Dakujem.

nila0622
9. aug 2024

Máme, tiež na 16 súprav necelý rok, používaná pol roka, no už 2x záručná oprava 🙃 Inak som s ňou veľmi spokojná, fakt do nej vojde veľa, umyje dobre

deti95060810
9. aug 2024

máme 7 rokov... uvidíme koľko vydrží keďže to nie je chýrna značka... ale inak OK
Gorenje

ramzesa
autor
9. aug 2024

@deti95060810 nie je možno chýrna, ale napr. práčka bola fajn. Ešte som pozerala Beko, neviem sa rozhodnúť. 🤷‍♀️

la_dolce_vita
9. aug 2024

Ja mam Elektrolux, pred tym lacnu Candy/šmejd a Whirlpool/kazivost. Teraz max spokojnost.

ramzesa
autor
9. aug 2024

@la_dolce_vita a ako dlho?

la_dolce_vita
9. aug 2024

@ramzesa 2 roky

ramzesa
autor
9. aug 2024

@la_dolce_vita to je ešte krátko 🙂 .

la_dolce_vita
9. aug 2024

@ramzesa ale dost casu na porovnanie. Candy hned som videla, ze neumyva kvalitne a pritom pridlho a ta Whirlpool sa kazila stale a od nova, dokonca mi ju vymenili, ale nebola stale ok, esteze som mala predlzenu zaruku.

ramzesa
autor
9. aug 2024

@la_dolce_vita jasné, ale ani 2 roky nie je veľa. Hlavne, keď je už po záruke, vtedy sa to začne kaziť. Ja som sklamaná aj z tých 7 rokov pri našej Boschke. Čakala som ozaj viac, keď ju takto každý chváli :-/ .

siska53
9. aug 2024

@ramzesa my mame gorenje od augusta 2018.

swanlakelady
9. aug 2024

My máme tiež Gorenje, lacnejší typ, no so zásuvkou na príbory. Máme ju 2.5 roka, umýva pekne, nekazí sa, ale má 3 nevýhody, ktoré má nenormálne zlostia - nádobu na tabletu/ kapsulu musím stále vytrieť totálne do sucha, inak sa mi kapsula nalepí, lestidlo sa vylieva. Košíky sú slabé, ohýbajú sa a tretia, najblbšia - keď dvihneš košík na hornú pozíciu, vrtuľa si búcha sama sebe !!! do ventilu na prívod vody vzadu, čo značne kazí kvalitu umývania v tejto pozícii.
Ale urobí si svoju robotu, no.
Neviem, aký chcete typ, ale pozrela by som ju radšej osobne v predajni.

ramzesa
autor
9. aug 2024

@swanlakelady ďakujem za recenziu. Boli sme pozrieť dnes osobne a presne ako píšeš sa mi videli tie košíky také labilnejšie oproti tejto Bosch, čo sa nám pokazila. Ešte sme pozerali Beko, tá mala tie košíky veľmi podobné ako tá Boschka. Len neviem na Beko nájsť nejaké recenzie. Je ich málinko :-/ .

lindus_esterka
9. aug 2024

Cca 3 roky dozadu sme mali gorenje, do polroka sa pokazila, dostali sme v ramci zaruky novu a ta uz ficala. Rodicia maju bosch uz cez 10rokov a stále umyva bezchybne, akurat zasuvky uz su v horsom stave

rachel36a
9. aug 2024

@ramzesa mala som dva mesiace Gorenje...bola som rada ze sa mi podarilo ju predat..kupila som znova Beko ako sme mali prvu...

ramzesa
autor
9. aug 2024

@rachel36a a ako dlho Ti vydržala prvá Beko?

swanlakelady
9. aug 2024

@ramzesa no mali sme predtým Beko ja aj svokra, mali pevnejšie košíky, no nám sa do 3 rokoch pokazili tak, že sa už ani neoplatila oprava. Aj s prackou máme od nich presne takú skúsenosť - 3 roky a dosť. Nehovorím, že nesplnili dobre účel. Ficali, no boli poruchové.

AEG ste nepozerali?

rachel36a
9. aug 2024

@ramzesa Cca8 rokov, ale ja sa zivim pecenim, takze u nas ide denne aj 2-3 krat..,odislo mi obehove cerpadlo, servisak neodporucal opravu, ze je opotrebovana ako by som ju mala raz tolko.,teraz mam zase Beko uz treti rok

ramzesa
autor
9. aug 2024

@swanlakelady nie, ja som sa nazlostila na tú našu Boschku 🙈, tak som si povedala, že kúpim niečo lacné a predĺžim záruku na 5 rokov. Ale zasa, nech to funguje nejako